Film

Mindenki

magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015


Értékelés:

172 szavazatból
Szerinted?
1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) -

Vélemény:


szeptember 21. 19:35
Nem igazán értetted meg amit leírtam.

szeptember 15. 22:27
ugy latom ,ugy hozod fel a temat ,mintha targyakrol lenne szo, amit te le irsz az hulyeseg, ha igazan szereted gyermekeidet ,es igazan jo szulo akarsz lenni nem szabad megkulonboztetni oket akkor se ha az egyik okosabb a masiknal, es ez normalis is ,egyik jobb a masiknal. Ami a filmet illeti nekem csak az jott le hogy a hul-e p=csa tanarnonek mindenaron mi okbol folytan buszkeseg, penz, ( mert biztos bezsebel) , es az utazas amit nyernek fontos. Egy tanarnonek, sohasem lenne szabad hogy fontos legyenek az erdekek ,az erdekei, azt kell nezze hogy a gyerek mi teren tud kibontakozni> A korusban mint kiderul nem kotelezo a korus ,miert vonja be ha nincs tehetsege a gyereknek, idopazarlas , lehet a gyereknek masban van tehetsege, ha enekelni szeretni mint a Zsofi ,es a tancinak nincs kedve foglalkozzon vele magan orak, annyi megoldas lehetseges, de a film szerintem azt sugallja mennyire fontos a buszkeseg a nyeresi vagy, hogy a gyerek sem szamit,mit erez.

április 6. 21:53
Én belelátok egy filozófiai dilemmát a filmbe. Adott 3 alternatíva:
-a tehetségesek felhúzzák magukkal a kevésbé tehetségeseket, akik csak passzívan vesznek részt a tevékenységben
-a tehetségeseket és nem tehetségeseket elkülönítik
-együtt dolgoznak, de így a kevésbé tehetségesek lehúzzák a tehetségeseket

Vagy hogy kicsit távolabbról nézzük és egy másik példával éljek, mi van ha van két gyereked, az egyik nagyon buta, a másik pedig nagyon okos
Hogy fogod a gondoskodást és az anyagi javakat elosztani kettejük között.
Ha egyformán osztod el ezeket akkor a butára nem jut elég energia és segítségre szorul majd egész életében, a másik gyereked sikeres lesz, de csak az átlagember szintjén.
Ha a butára fordítod a legtöbb időt akkor normális élete lesz, de közben a testvére nem járhat jó egyetemre, nem bontakoztatja ki a képességeit, végül ugyanolyan életkörülményeket érnének el.
Ha az okosra fordítod gazdag zseni lesz belőle, aki segíti a társadalom fejlődését, de a testvére meg életképtelen.

Elsőre lehet, hogy a többség azt mondaná, hogy egyformán kell mindenkivel foglalkozni, de ha közelebbről is megvizsgáljuk a témát már n...

Összes hozzászólás