Pieces of a Woman

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-magyar-amerikai filmdráma, 126 perc, 2020

Értékelés:

71 szavazatból
Szerinted?

Egy tragikusan végződő otthonszülés után egy nő érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen elszigetelődik a férjétől és a családjától.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2021
    Legjobb női főszereplő jelölés: Vanessa Kirby

Hozzászólások

Szerinted?
Gulyás Katalin ápr. 26. 22:40:45 Előzmény Péterrrrrr
Ezt honnan gondolja? Én sem sikítoztam,csak kiabáltam. Vanessa Kirby még egy visszafogottabb vajúdást talált ki bemutatni. Még nem szült,ezért nem tudhatja pontosan. Mondjuk,eljátszani én sem tudnám a saját vajúdásom,mert csak tippjeim vannak,mennyire kiabálhattam/nagyon.../
Péterrrrrr ápr. 26. 00:42:53 Előzmény Gulyás Katalin
Szerintem a többség nem sikítozik.
Gulyás Katalin ápr. 25. 22:50:01 Előzmény zetevar
Kedves filmnézők! Én szültem már,és higgye el mindenki,hogy semmilyen sikoltozás nem túlzás. 2018-ban szültem az első babám. A kitolásnál nem emlékszen,hogy ordítottam-e vagy sem,de a vajúdásnál igen.
filoszemitabéluska ápr. 14. 15:38:20
Erőtlen volt a szülés jelenet: Mészáros Márta már évtizedekkel ezelőtt olyat alkotott, amin Monori Lili csúnyája az egész mozivásznat betöltötte. Egy lovon ülő huszár átfért volna rajta.
SPOILER kicsit információ hiányos maradt egy másik jelenet: nem derült ki, hogy özvegy Weiss néni mennyit fizetett a vejének, hogy örökre elhúzzon a vérbe. Pedig tudnom kellene, hogy én mennyit kérjek Schwarz nénitől?
Edmond Dantes márc. 15. 16:39:52 Előzmény Edmond Dantes
Frissítés: "nagyra értékelhető színészi alakítás". GG után Oscarra is jelölték Vanessa Kirbyt: https://hvg.hu/kultura/20210315_Oscardijra_jeloltek_Mundruczo_filmjenek_foszereplojetvanessakirbypiecesofawoman
vargavera febr. 25. 16:57:37
Nekem nem tetszett. Az első fél óra a szűléssel telt , nekem utána is vontatott, unalmas film volt. Bocs azoktól akik 10 pontra értékelték.
zetevar febr. 12. 10:42:52 Előzmény Edmond Dantes
Nem értek egyet. Lehet ugyanolyan feszült egy tök csendben, megfeszített idegek mellett zajló szülés, amikor tudjuk, hogy komoly a tét. Csak az, ugye, nehezebb rendezői feladat lenne... könnyebb a klisét elővenni. (Láttam már ilyet egy női rendezőtől, szintekkel verte az ebben a filmben látottakat.)
Edmond Dantes febr. 12. 10:36:25 Előzmény zetevar
Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem...csakhogy ez nem egy ismeretterjesztő műsor. Filmes hatás kicsit (?) fontosabb :-) ld. még 11 ugyanitt.
zetevar febr. 12. 07:48:13 Előzmény bmv
Ennél a filmnél tuti, hogy Mudrucző alkalmazott egy szakértőt (gondolom egy dúlát), aki segített az otthon szüléses jelenetnél. Ő biztosan mondta neki a dolgot, de a rendező úgy döntött, hogy ignorálja sajnos. Azoknál a filmeknél, ahol a szülés csak egy néhány perces közjáték, még hagyján, de ebben a filmben nagyon fontos szerepet kap, ráadásul , a nézők nagyobb része nő. Jó lett volna hitelesen bemutatni.
10/10
bmv febr. 12. 07:01:08 10/10 Előzmény zetevar
Így van! Ráadásul meglehetősen elrettentő.
zetevar febr. 11. 23:41:45
A szüléses jeleneteknél mindig leragadok a kitolásnál: minden rendező fontosabbnak tartja a sikoltozást annál a ténynél, hogy a legtöbb esetben a baba kinyomása csendben történik. Hatékonyan nem lehet nyomni kiabálva, mert bent kell tartani a levegőt a tüdőben. Ezt mindenki tudja, aki már szült. A bába próbálta gyorsítani a szülést, nehezen elképzelhető, hogy nem szól az anyának arról, hogy ne kiabáljon. Persze a jelenet sokkal hatásosabb, ha sikítoznak benne...
10/10
bmv febr. 11. 22:53:58 10/10 Előzmény DeathAdder
Nekem éppen az tetszett a filmben,hogy nem csak a Nő szempontjából mutatja be az átélt tragédia hatását,hanem -nem mellékesen - a Férfi szemszögéből is! Teheti ezt azért,mert az előzményben és a szülés közben is tevékeny szerepet vállal az Apa,így érzelmileg őt is mélyen érinti. Nyilván egy férfi nem tud szülni,de mindenben PARTNER. Csakhogy másképp dolgozzák fel (avagy nem dolgozzák fel),s a köztük keletkezett szakadékot nem képesek áthidalni. A hídépítés a film fontos (jel)képe.
10/10
bmv febr. 11. 22:37:50 10/10
Rendkívül mélyre ható,igényesen megalkotott film. Kell hozzá némi élettapasztalat,hogy megértse a néző: semmi sem fekete és fehér,s hogy ítélkezni csak az merjen,aki járt már hasonló cipőben! Minden szereplő a helyén van,hozza a karakterét. Mindenkivel lehetett azonosulni az Anya-Nő-Férfi háromszög figuráiban,mert mindenki másként - és más életelőzmény - hatására éli meg a történteket. Az Anya életkora helyén van,hiszen a 2. világháború idején született. Nekem nagyon tetszett Ellen Burstyn kifonomult,érett játéka. Szurkolok a sikerért,bármelyik díjra érdemes alkotás!
DeathAdder febr. 08. 22:20:12
Na ez az ún. nagybetűs NŐI film, ahol a film női nézőpontból van bemutatva, és nem valami szuperhős, kalandoros, üzletemberkedős, sportolós, versengős férfit eljátszós, amit aztán női filmnek hazudnak a kultúrharc nevében.

Végre egy olyan film, ami egy autentikus női hőst gyártott le, női referenciák, női preferenciák szerint, egy női történetben.
10/10
Zsuzs11111 febr. 07. 22:36:59 10/10
Gyönyörű film 10
Edmond Dantes febr. 03. 15:35:08 Előzmény Edmond Dantes
"nagyra értékelhető színészi alakítás". És lám, itt a hír: "Bejelentették az idei Golden Globe-díjak jelöltjeit. A legjobb színésző kategóriában Vanessa Kirby is szerepel, Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért." (HVG.hu)
Edmond Dantes febr. 03. 11:56:35 Előzmény sasha63alex
Ld.11: "Befejezés, a bírósági jelenet: feloldozás." Nem spoilerezek, de aki látta, érti :-)
sasha63alex febr. 03. 09:41:24 Előzmény Edmond Dantes
Edmond, mondom, nem fogott meg elsőre. Megnézem még 1x, úgy érzem, elsőre nem "feküdt a helyére". Úgy érzem, hogy tartozom ennek a filmnek, lehet hogy az én hibám, hogy túl fáradtan néztem meg.
Az tény, hogy ez a típusú nő az én ellentétem sok szempontból, abban is kereshető az incompatibility. Ma reggel újra átgondolva, kezdem felfedezni a rejtett zugait, ami már jó jel :)
Edmond Dantes febr. 03. 08:33:05 Előzmény sasha63alex
A "nő" a film végén is idegesítő, irritálóan arrogáns és kegyetlen? Na ugye.
sasha63alex febr. 02. 23:53:36
Nem győzött meg. A nő kifejezetten idegesített, de az elejétől még. Később a lelki fájdalma iritaló aroganciává vált, egyre kegyetlenebb mindenkivel. Nekem furcsa modon az egész nem jött át, vagyis félre ment. De nem kétlem, hogy ez egy jó film, csak nalam most nem sikerült.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu