Ready Player One

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 140 perc, 2018

Értékelés:

257 szavazatból
Szerinted?

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.
Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.
Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.
Bemutató dátuma: 2018. március 29. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Wade Owen Watts / Parzival
Ogden Morrow
James Donovan Halliday
Samantha Evelyn Cook / Art3mis
F'Nale Zandor
Nolan Sorrento

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
gazsiga júl. 21. 07:32:30 1/10
Korhatáros film, szigorúan 10 év alattiaknak.
Mester_Bing máj. 28. 09:32:54
Abszolút kedvencem!
10/10
8/10
FAZEKAS MARIA máj. 17. 20:55:08 8/10
10 éven aluliaknak! jó leköti a srácokat, érteni meg úgysem kell....sorry Mester... ez van...
dave555 jan. 13. 15:08:56
Spielberg csinált egy "Marvel" filmet, ennyi történt. Nagyjából kétféle Spielberg film van, a gyerekfilm és a komolyabb sci-fi vagy dráma. Hozzám az utóbbi áll közel, nekem Spielberg elsősorban a Különvélemény és a Mesterséges értelem, és persze a Schindler listája, de itt előjött újra a gyerek énje és ez a film inkább illeszkedik a Jurassic park, Indiana Jones és az E.T. világába.
dave555 jan. 13. 15:02:16 Előzmény István Pityu Herczeg
Szóval szerinted ne legyen egy fekete se a filmekben? Most akkor 2020 van vagy 1920?
10/10
tzwestel 2019 nov. 07. - 18:45:03 10/10
IMÁDTAM!!!
5/10
Sunyesz 2019 okt. 21. - 21:16:49 5/10
port pont hu 8/10. no komment :)))) igazán igényes spielberg filmeknél akkor mi 15/10?
6/10
Onlymee 2019 szept. 26. - 10:01:00 6/10
Teljesen átlag gyerekfilm, nagyobb a füstje, mint a lángja. Annyira kiszámítható, és egyszerű, hogy az hihetetlen, mintha nem mertek volna tenni bele semmilyen csavart, nehogy a gyerekek összezavarodjanak, akik nézik, ráadásul még az eleje/közepe nézhető, de az, hogy a film egész második fele már a végső jelenet, szörnyű, unalmassá teszi az egészet.
port_boy 2019 szept. 10. - 05:01:45
Minek mesés gazdagság, cég, ha a virtuálus világban minden van sőt több ??
mihalab 2019 aug. 28. - 01:07:40
Spielberg rég volt ennyire középszerű.
2/10
Kistupac 2019 aug. 25. - 22:05:22 2/10
Mit lehet mondani erre a filmre? Hihetetlenűl gyenge, ötlettelen, idegesítő, és ami a legrosszabb, elég vad módon ollózta össze a karaktereket a filmtörténet random korszakaiból. Oké Spielberg csinálta, (bár ne tette volna) de ez a fejfájós, lineáris vacak még egy főiskolai vizsgafilmjének is gyenge lenne. Kar volt időt vesztegetni rá, sajnos azt kell mondanom, mostmár az igazán nagy Hollywood-i neveket is el kell kerülni, ilyen filmekért kár HBO előfizetést fenntartani.
3/10
bogesz1967 2019 aug. 25. - 20:41:50 3/10
Ez szörnyű! 40 percet bírtam belőle!
2/10
Fvida 2019 jan. 21. - 14:47:57 2/10
Agymosott baromság, 20 perc után kikapcsoltam, de lehet hogy velem van a baj. Nekem nem jött be ez a valóságtól elrugaszkodott nemtudommiez????
Idöpocsékolás, Spielberg legszarabb szüleménye.
2/10
kettyo 2018 dec. 31. - 03:06:45 2/10
Ez egy ótvar gyenge Mátrix koppintás, mesésebb kivitelben, értékelhető színészek nélkül és követhetetlen cselekménnyel. Amiről beszéltek annak nagy részét egyszerűen nem is értettem.
7/10
István Pityu Herczeg 2018 szept. 24. - 18:51:59 7/10
Még annyit hozzátennék hogy az egyetlen dolog ami tényleg zavart a filmben, hogy ebbe is beleerőltették ezt a multikulti baromságot, itt is megkellett felelni a kvótának, de úgy tűnik ez már minden hollywoodi filmnél így van.
7/10
István Pityu Herczeg 2018 szept. 24. - 18:42:24 7/10
Én nagyon keveset vártam ettől a filmtől, és lehet ezért tetszett? Volt benne elég sok logikai buktató és hülyeségek a történetben, de ennek ellenére is szórakoztató volt, a könyvet nem olvastam és nem is igazán érdekel, mint film megállja a helyét, Spielbergben most se csalódtam, bár hiányzott belőle az a + hogy tényleg igazán jónak lehessen nevezni, inkább csak szimplán nézhető.
2/10
sawyerx 2018 szept. 18. - 19:27:50 2/10
Nagyon gagyi film, béna karakterek, idióta végkifejlet, amibe bele is lehet kötni.
Az alapötlet nem rossz, de mint olvastam, az is a könyv érdeme, mivel a film teljesen kiherélte és szembeköpte azt...
Az autóverseny az elején bejött, a filmes utalások is, de ez egyáltalán nem elég, lényegében keresztbeszarták a könyvet, hogy egy ostoba családi látványfilmet "tucatizáljanak".
2/10
8/10
eiepokesz 2018 szept. 16. - 22:28:09 8/10
Nem igazán jöttem rá, mi a történet tanulsága, mert azt, hogy az életet biza élni kell, már láthattuk/hallhattuk egyszer-kétszer. :) Ennek ellenére én élveztem a filmet, szubjektíve 8/10-et adok neki. Egy unalmas estét kellemesen el lehet ezzel tölteni.
7/10
idõjós1010 2018 szept. 13. - 19:52:39 7/10
Hét pont, mert megvalósított valamit, amit eddig még nem láttam egy filmben sem, viszont ez is csupán egy jóindulatú hetes, mert bár igényes a kivitelezés is, de mindezzel együtt valahogy nem kötött le jobban, mint egy átlag akció / kaland film. Bizonyos értelemben bóvli volt. Anno az eXistenZ próbálkozott valami hasonlóval, de annak a filmnek atmoszférája volt. Az a film komolyan vette magát. Itt meg csak gyerekek ugráltak össze-vissza egy mesevilágba be, és onnan ki. Én nem ezt vártam. 1999-ben sokminden nem állt rendelkezésre egy ilyen filmhez, de most végre igen, és bosszantó, hogy tini limonádét csináltak belőle. Remélem készül majd még film, ami komolyabban veszi a témát.
kisokka 2018 szept. 07. - 15:27:07
Nekem egyáltalán nem volt csalódás, kb azt kaptam, amit vártam. Vagyis egy kicsit rosszabbat. Már a képeket elnézve tudtam, hogy ez valami tinifilm lehet, de a látványt agyondicsérték, hát megnéztem.

Korábban írták itt, hogy a célközönség elég kusza, tökéletesen egyetértek. Kezdjük ott, hogy a DeLoreant szívesebben nézem ott, ahová való. Ez még megbocsátható. Viszont egy mai, 20 évnél fiatalabb kölyök nem fogja megnézni a Ragyogást, vagy talán ezerből egy. Fogalma nem lesz arról, hogy miről szól az a jelenet és ha emiatt el is kezd érdeklődni a film iránt(hát most spoilerezek a Ragyogásból), egy hatalmas pofánrúgás lesz neki, hogy semmilyen óriás öregasszony nincs a filmben, aki fejszével hadonászik.
Szóval néha ezek a nosztalgia-dolgok átcsapnak inkább megcsúfolásba. Ha a "történet szerinti programozó" valóban ekkora fan ezekből az időkből, akkor biztosan nem tol bele még efféle "extrákat", mert az milyen látványos lesz így, Kubrick meg elmehet a bús pics@ba. Holott Kubrick azt se engedte, hogy a filmjeit bárhol is leszinkronizálják, mert úgy nem adja vissza az eredeti hangzásvilágot(tudtommal ez így volt, javítson ki bárki, aki szerint tévedek). Az óriásöreglányba biztos belement volna...Szerintem már ettől forog a sírjában, hogy ez így bekerült egy filmbe. Látványilag azért nem volt rossz, de a "történet szerinti programozó" bő nyállal szembeköpte magát ezzel.
A zenéket meg egyenesen nem értem. Miért erőltetné valaki ennyire ezeket a dolgokat egy olyan világra, ami nagy ívben lesajnálja azt a korszakot?

Aztán azt se igazán értem, hogy ebben a filmben mi is lenne az üzenet? Ez a duma, hogy a fiatalok túl sokat lógnak a hálón eleve ott hibádzik, hogy megállás nélkül egy idiótát sztárolnak, aki létrehozott egy virtuális valóságot. Meg a brutál nagy engedmény a végén(hangyányi SPOILER 3 szóban), hogy KEDDEN és CSÜTÖRTÖKÖN záróra van! Olyankor mit csinálnak? Elmennek dolgozni? Nekem valahogy nem jött át ezzel az üzenet. "Jajugyanmár, néha akadj le a telefonodról, de a hét 66%-át nyugodtan töltsd rajta"...Hápffffff

Meg ez az elcsépelt felismerés, hogy kik is bújnak meg a nicknevek mögött...2047-ben(?) ezen a lőtéri kutya nem fog meglepődni, mert már most se igazán.
HATTTALMAS SPOILER: a nagydarab kopasz alakról, akinek nem jött át, hogy valójában egy néger leszbikus picsondér, az tényleg meg fog lepődni pár dolgon 2047-ben(?). A néger a figura kialakításából jött át, a nő a szinkronból is, az L meg a túltolt "tesózásból". Jó, a Ragyogásos jelenet alatt egy pillanatra azt hittem, hogy egy néger kiscsóka, mert állandóan agyonfosta magát. Aztán a kádas jelenetnél már kétség se volt.
Na és akkor ezek után háromszor is eltolják ezeket meglepődött a jeleneteket. Egyszer a csókával, mert befut a néger L. Aztán megint a csókával, mert milyen meglepő, hogy egy 11 éves gyerek áll egy közel sem Scorpion mögött, aztán egyszer Artemisszel, mert milyen meglepő, hogy egy 11 éves gyerek áll egy közel sem Scorpion mögött. Ez az előbbi mondatom volt olyan élvezetes, mint amit a filmben láttam, csak nekem egyszerűbb volt a Ctrl+c Ctrl+v. Viszont érdekes módon, a mellékszereplő bagázs nem lepődik meg Parzival és Artemisz kinézetén...Ezek szerint ők ketten voltak csak őszinték a játékban is, ami fura, mert a főszereplő csókából sikerült egy még nyamvadtabb karaktert csinálni, mint az élő.
(amúgy Artemisz "lelepleződésénél", hogy ő hogyan is néz ki valójában, már komolyan vártam a pillanatot, amikor vékony hegedűszó kíséretében elárulja az igazságot és felfedi a gonosz IOI tetteit, miszerint ők kenték össze barnára a szeme körül, de ez nem történt meg. Itt átvert a film.)

Ha már a megrajzolt karakterek. Nekem egyik se tetszett, eléggé Disney az összes figura, tehát így állva a dologhoz tényleg nem értem mi a célközönség. Mintha mindenkinek kedvezni akarnának egy kicsit, de nagyon jól tudjuk, hogy ezt a Tesco se csinálja jól.
A karakterek(nem csak a megrajzoltak) egyáltalán nem fogtak meg. Nincs mit mondani róla, egyik se keltette fel az érdeklődésemet. A Kurátor kiléte volt csak "meglepő", de ez annyira "lesz@rom-kategória", hogy semmi lényege nem volt az egésznek, illetve csak felvet pár "miért"-et, de maradok a kategóriánál és ráhagyom.

Szóval mindent összevetve, a történet borzalmasan kutya, a karakterek szintén kutyák, a látvány néhol tényleg elég jó, de ami tényleg jó volt benne, az a Ragyogásos jelenet, amikor még az eredeti filmet követi. Azt tényleg jól megcsinálták, nem gondoltam, hogy ilyen élethűre behozzák a nagy termet, meg a vérfolyamot(élethű értsd.: ahogy az eredeti filmben volt).
Nem ez volt a leghitványabb film, amit életemben láttam, de a közepesen sz@rt még alulról sem súrolja.

Nálam ez így egy jó indulatú 3/10.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu