Robin Hood

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, 116 perc, 2018

Értékelés:

96 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában...
A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John (Jamie Foxx) az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát.
Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek? Robin Hood legendája még csak most kezdődik…

A nagyrészt Budapesten forgatott ROBIN HOOD címszereplőjét a Kingsman-filmek sztárja, Taron Egerton kelti életre, mesterét Jamie Foxx, szerelmét pedig Eve Hewson (Kémek hídja) játssza. A további szerepekben A szürke ötven árnyalatából Jamie Dornan, és a Zsivány egyesből Ben Mendelsohn is feltűnik.
Bemutató dátuma: 2018. december 6. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
P.Rekanna aug. 29. 08:24:58 10/10
Én nem értem a sok negatív kritikát, jók voltak a harcjelenetek, a story is érthető , a szereplők is hozták a karaktereket. Kimondottan szórakoztató volt.
Kaliff aug. 09. 15:52:28
Hát ezt eléggé kár volt leforgatni is. Maradjunk annyiban, hogyha bárki meghallja hogy Robin of Luxley akkor Kevin Costnerre gondol.
7/10
InteriorLulu márc. 09. 19:06:41 7/10
Szerintem nincs különösebb gond a filmmel. Nem értek egyet a "hivatalos" kritikával, miszerint kínosan próbál modern lenni és menőzni. Igen, a film nagyon hangsúlyosan, amennyire csak képes rá, próbálja minden téren elemelni magát az összes, a XII. sz. végére jellemző adottságtól, jellemző jegyektől, ám egyúttal a jól ismert sztorihoz-legendához kapcsolódó összes toposztól is. (Nyilván nem bújhat ki a saját bőréből, azaz ha Robin Hoodról szól, akkor a keretek, bizonyos dolgok és körülmények stabilan adottak, melyekhez muszáj igazodni).
Anakronizmust kiáltani tehát, történjék az a film bármelyik pillanatánál, nyilván a koncepció teljes félreértéséről árulkodó butaság. Az egész Robin Hood-história eleve egy legfeljebb minimális tény-maggal bíró legenda, mese, és innentől kezdve már bármiféle mozgóképes megjelenítésében mondhatjuk, szabad a vásár, azaz az egyedüli cél a szórakoztatás, semmi más. A Costner-féle verzió az addigra régóta hagyományosra kövült narratívát mondja fel amúgy igen jól sikerülten, azaz - Freeman, mint hű mór karakterét leszámítva - nem él a merész újítás lehetőségével; a Crowe-féle film a legendabeli alak eredettörténetének elmesélésével borít ezen a narratíván, ugyanakkor igen hitelesnek tűnően (másik nézőpontból teljesen földhözragadt módon) ábrázolja a korszakot.
Ez a mostani - magát egyébként érezhetően pillanatig sem komolyan vevő - Robin Hood másképp meséli el az eredettörténetet, de a hangsúly nem is ezen van, hanem egyrészt a tárgyak és kulisszák, a bevett módon használt fogalmak, és részben a korabeli közgondolkodás provokatívan modern jellegén, sőt akár napjainkra hangszereltségén, másrészt pedig a szuperhősfilmek egyes fontos elemeinek szégyentelenül bőséges használatán. Előbbit persze nevezhetjük (erőltetett) modernkedésnek, utóbbit pedig (kritikátlan) összelopkodásnak, bennem a film ezek okán mégis a már unásig ismert sztori kifejezetten szórakoztatóra feltuningolt újrameséléseként csapódott le - jobban is tetszett az általam látott maximum tucatnyi szuperhősfilm bornírt egyszerűségű többségénél.
Kakukk76 márc. 08. 20:00:28
Batman + iraki háború + migránsok/menekülthullám + kapitalista Nyugat, mindez visszavetítve a középkorra. Egyelőre izgalmasabbnak tűnik, mint az új Artúr király vagy az Alföldi Róbert által átalakított István király
9/10
nefefe márc. 07. 14:48:41 9/10 Előzmény darkbull
Minden vélemény szubjektív, mindenki azt írja, amit gondol.
3/10
darkbull márc. 07. 10:35:46 3/10 Előzmény nefefe
Ez teljesen rendben van, csak akkor legyen a film címe Johnny Smith. Igaz nekem akkor is csak 6-7 lenne, nem 9-es.
9/10
sadrok 2019 dec. 30. - 20:57:20 9/10
A baj okát csakis a címben látom, mivel sokan az eredeti Robin Hoodot várták... Ez egy sokadik feldolgozása a témának, és szerintem nem is lett rossz. Van benne Robin Hood, egy kis Batman ... és még ki tudja micsoda? :-) Végül is egy jó kis kalandfilm, vagy ahogyan mostanság hívjuk... akciófilm? A lényeg, hogy szórakoztató, és ettől a kategóriától nem is kell mást várni
9/10
nefefe 2019 dec. 21. - 22:46:39 9/10
Nem értem a fanyalgókat... aki el tud vonatkoztatni az eredeti (vagy inkább megszokott) történettől, az kap egy végig pörgős, középkori akciófilmet.
Figyelembe véve a végét, még a történetet folytatni is lehetne.
Mindenkinek ajánlom, aki nem az eredeti történetet akarja látni.
Nálam megér 9/10-est.
10/10
opalzoltan 2019 nov. 09. - 01:58:46 10/10
Semmit jó dolgot sem vártam a filmtől!!
Viszont amit kaptam, nagyon tetszett,pörgős és jópofa volt.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!
3/10
Tolerancevi 2019 aug. 31. - 22:51:12 3/10
Rengeteget vártam ettől a filmtől.. Hónapokig játszottam le újra és újra a trailert, amit imádtam.
Taron Egerton alakításait nagyon szeretem, úgy gondolom, hogy mindig próbálja beleadni a maximumot a filmjeibe..
Ezeken kívül semmi az egész film.
De tényleg.
Nagyon jól kezdődik.. Legalábbis nekem az első fél óra talán még tetszett is.
De ami utána van az szörnyű..
Konkrétan annyiszor esett le az arcáról a kendő a srácnak hogy már én kiabáltam vele, hogy takarja el magát mert már mindenki rájött hogy ő a "tolvaj"..
Meg alapból az egész történet.. Jajj..
Lehet én vagyok a nagy fanatikus és az elfogult Robin Hood történetével kapcsolatban, hiszen imádom az egész sztorit.. De hogy ezt újra meg nem nézem az már biztos.
3/10
Thorezine 2019 jún. 23. - 23:55:40 3/10
Nos, megnéztem de ez a fikció nem jött át! A látvány elfogadható volt , de miközben néztem nem tudtam elvonatkoztatni az eredeti történettől! A történet éa a film "egésze" gyenge volt mint a kapor.....
3/10
tokto 2019 jún. 11. - 13:31:47 3/10
Jaj nekünk! Borzalom. Egyetlen dologra jó: Rossz példának. Hogyan ne csináljunk filmet!
2/10
motoreger1 2019 máj. 26. - 13:09:37 2/10
Kétszer veselkedtem neki, de nem sikerült megnéznem.
6/10
Jagerus 2019 máj. 12. - 20:01:10 6/10
Az egész filmben egyetlen kard volt, de az is csak azért, mert íjjal nehéz levágni egy kezet. Voltak benne viszont modern fegyverek szép számmal. Volt géppuskaíj, gépkarabélyíj, RPG-íj, jelzőrakétaíj, tüzérségi kőhajító, tömegoszlató pajzs és gumibot. Nem is értem, hogy a távcsöves puskaíj miért maradt ki? Az talán jobbá tette volna a filmet.
janecska 2019 máj. 11. - 21:33:33
Szájbarágós, aktuálpolitikai gagyi.
apple tango 2019 máj. 10. - 12:17:30
A film elején el volt mondva, hogy nem lesz korhű a film. Nézd úgy, mint egy fantasyt.
5/10
RTommy9 2019 márc. 16. - 08:27:59 5/10
A film első fele még tetszett, utána meg már nem. Az elejéből kiindulva jobbat vártam, elcseszték a 2. felét. :/ Így 5/10. Jamie Foxx pedig jól játszik benne de így hiába.
6/10
kobax 2019 febr. 28. - 20:29:08 6/10
Hát ez valóban egy eléggé érdekes katyvasz volt.
Korhűség tényleg nulla, "Kingsman"-ségben aránylag jól áll a film.
Kétórás agyrohasztó csihi-puhi, amely nyomokban középkort tartalmaz.
Nekem tetszett, mert teljesen nullára gyalulta az agyamat, annyira szürreális.
De mivel a film sem veszi komolyan saját magát, a nézőnek sem szabad komolyan vennie egy pillanatig sem.
A két férfi főszereplő egész jót alakít (bár látszik rajtuk, hogy az álarc mögött valószínűleg halálra röhögték magukat a forgatás alatt, szerintem ők jól szórakoztak közben), a többi szereplő alakítása "futottak még" (rajtuk meg az látszik, hogy alig várták, hogy vége legyen a forgatásnak és mehessenek a kasszához).
2/10
ghoost73 2019 febr. 12. - 20:22:30 2/10
A film egyenlő a nullával, inkább egy eltolt James Bond adaptáció, ahogy már említették "egy nagy katyvasz".
2/10
freeware 2019 febr. 11. - 17:41:08 2/10
Végül is csak pár évszázadot tévedtek... gyakorlatilag már ipari forradalom van a filmben, meg vasúti sínek :)
A néger srác a legjobb szereplő az egészben, pedig nem is ő a főszereplő.
Ez egy nagy katyvasz, de főleg Peaky Binders+Into the badlands másolat.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu