Szeánsz Velencében

Bakancslistához adom
A Haunting in Venice
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol krimi, thriller, 104 perc, 2023

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes száműzetésben élő detektív vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon, amit egy bomladozó, szellemjárta palazzóban tartanak. Miután az egyik vendéget meggyilkolják, Poirot árnyak és titkok csalfa világában találja magát.

A Szeánsz Velencében nyugtalanító természetfeletti thriller Agatha Christie Halloween és halál (másik ismert címén Ellopott gyilkosság) című regénye alapján az Oscar®-díjas Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével. Szereplőtársai Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio és az Oscar®-díjas Michelle Yeoh.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 14. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Maxime Gerard
Olga Seminoff
Dr. Leslie Ferrier
Ariadne Oliver
Leopold Ferrier
Nicholas Holland
Desdemona Holland
Rowena Drake
Vitale Portfoglio
Alessandro Longo
Mrs. Reynolds

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Veranda szept. 22. 23:34:53 1/10
Kenneth Branagh nem érti sem az Agatha Christie történetek atmoszféráját, sem Poirot karakterét. 1/10
1/10
Megmondomatutit szept. 19. 22:32:30 1/10
Sötét, eső, becsapódó ajtók - hú, de félelmetes. Rém gyenge és már Poirot előtt tudtam ki a gyilkos.
1/10
Barna1005 szept. 19. 09:33:48 1/10 Előzmény blood.1
1/10
Ennyire béna filmet ritkán látok :)
7/10
blood.1 szept. 15. 23:53:45 7/10
Nincs új a nap alatt. Ugyanaz a sablon, mint az előzőeknél: a bűnügy feloldásához minden szereplővel elbeszélgetés történik, amiből megismerjük a szereplők múltját, motivációját, amelyekből a zseni Poirot összerakja a kirakóst. Ezúttal haloványabb neveket sorakoztattak fel a filmben, ami nem baj, de legtöbben így sem em tudtak élni a lehetőséggel (pl. az orvost játszó Jamie Dornan karaktere). A színészek közül a médiumot játszó Michelle Yeoh volt talán egyedül emlékezetes. Hangulat mozinak jó, mert szép a helyszín, sötét, misztikus. Újításként némi horror elemet is bevont a rendező, ami szerintem jól állt neki. Sokkal jobb, mint a Halál a Níluson és ami itt értékelendő, hogy mertek újat alkotni és teljesen elrugaszkodni az eredeti műtől (Hallowe'en Party címmel). De valahogy még mindig nem az igazi...