Tengernyi idő

Bakancslistához adom
Zee van tijd
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 111 perc, 2022

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Lucas és Johanna a 80-as években élnek egy álmokkal és ideálokkal teli világban, őrülten szerelmesek egymásba, míg egy katasztrofális baleset az atlanti-óceáni vitorlásútjuk során el nem választja el őket egymástól. Harmincöt évvel később, életük őszén újra találkoznak, és mélyen gyökerező szerelmük még mindig nagyon erős. De vajon Johanna meg mer bízni Lucasban, és képes beavatni őt múltjának mély titkába?

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
vaj1971@gmail.com 2023 szept. 18. - 16:46:06 10/10
Nem 35, hanem 40 évvel később
6/10
Ahoj poplacsek 2023 aug. 10. - 20:45:55 6/10
Kicsit tévéfilmes feldolgozása egy szomorú családi sorsnak.
7/10
sexykex 2023 júl. 22. - 10:03:17 7/10
Jónak jó, de nem annyira. Hát akkor mennyire? Nyifi-nyafi lányok és asszonyok megsirathatják, de a kemény férfiakat inkább a titkolózás zavarhatja. És persze nem lehet beszélni sem róla.

Mindig kemény dolog, ha a szülő elveszíti a gyermekét, hiszen az ellenkezik az élet rendjével. Még nagyobb a baj, ha nincs kit hibáztatni. Balesetben, betegségben, önkezűségben mindig van felelős, ha más nem az elkövető, az orvos, a barátok. De, mit lehet tenni, ha a szülő felelős a gyerek haláláért?
Bűnhődni kell, életünk végéig! Ám a legtöbb ember rájön, hogy a gyereket gyerekkel kell pótolni, a halált élettel. Van, akit szakemberhez kell vinni és van, aki valóban nem éli túl. A film kettőssége nehezen érthető. Az rendben van, hogy a nő akkor kezd el újra élni, amikor rájön, hogy nem ölheti meg magát és ezzel együtt második gyerekét is, de teljesen érthetetlen, miért titkolja ezt el az apa elől. Miért nem hisz a szeretet és az értelem erejében, miért nem ad igazi választási lehetőséget a férjének.


Miért nem? Mert nem csak nyifi-nyafi nők vannak, hanem nyifi-nyafi fiúk is, akik ahelyett, hogy filmet néznének, fórumot olvasnak és spoilert visítanak. (Egyem a zúzájukat kis lecsóval és rizzsel.)