Flash - A Villám

Bakancslistához adom
The Flash
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy, kalandfilm, akciófilm, 144 perc, 2023

Értékelés:

63 szavazatból
Szerinted?

Világok ütköznek össze, amikor a szupergyorsnál is gyorsabb Barry (Ezra Miller) arra használja a szupererejét, hogy visszafusson a múltba – reméli, hogy ha ott változtat, a jelen is más lesz. Csak a családja sorsát akarja jobbá tenni, a szülein szeretne segíteni, de sajnos, megtörténik, amiért nekirugaszkodott: megváltoztatja a jelent.
Egy újfajta valóság csapdájába esik. Ebben Zod tábornok visszatér, és a Föld elpusztításával fenyeget, de nincsenek szuperhősök, akik az emberiség segítségére siethetnének.
Ha meg akarja menteni a világot, amiben élt, és vissza akar térni a jövőbe, amit remél, Barrynek futnia kell. És különleges gyorsasága segítségével elő kell kerítenie azokat a szuperhősöket, akik segíthetnek a bajban. De nem pont azokat találja, akikért indult. És nem biztos, hogy az ő önfeláldozása elég hozzá, hogy helyretolja a kizökkent valóságot.

Andy Muschietti rendező (aki az AZ mindkét részét sikerre vitte), fantasztikus szereplőgárdát toborzott egy fantasztikus történethez, amelynek minden pillanata új meglepetés, fordulat, látvány… és szupererő!
Bemutató dátuma: 2023. június 15. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Batman / Bruce Wayne
Barry Allen / The Flash
Faora-UI
Henry Allen

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes márc. 16. 14:13:56 5/10
Elég jó a képi világa habár én sosem kedveltem ezeket, és túlzottam hosszúra sikeredett ÖT/TÍZ
7/10
nefefe jan. 06. 16:45:26 7/10
Illeszkedik a Marvel-filmek sorába. A története érdekes, a megvalósítás az első felében kissé lapos, a másik felében látványos, sok akcióval és némi humorral megspékelve. Néha azt éreztem, hogy elég zagyva az egész, túlbonyolították a történetet. Az, hogy a végén összeszedtek tücsköt-bogarat (Cage, Clooney stb.) kissé fura volt. A legvégén a lassított kutyás jelenet tetszett… Erős közepes, egyszer meg lehet nézni.
Sz. Péter 2023 nov. 25. - 21:27:10 Előzmény cinemad
"Barry az eddigi filmekben is irritáló volt"

A sorozatban nem.
Jwilli 2023 nov. 25. - 20:56:12
1960 Igazság Ligája
1963 a Bosszúállok megjelenésének éve
Jwilli 2023 nov. 25. - 20:53:18
Annyi azért meg kell jegyezni ( ahoz kapcsolodva hogy a DC lop a Marveltől / ami itt igaz is/) hogy az Igaszság ligáját 1960 ban már kitalálta a Dc. Ezt meg a Marvel lopta el és lett: Bosszúállók
7/10
cinemad 2023 szept. 23. - 02:55:56 7/10 Előzmény The Cortez
Nem volt teljesen komoly a kérdés. Természetesen elvárható az igényesség, mint minden film esetén. De szerintem egy képregény adaptációnál nem feltétlen az élethű ábrázolás az elsődleges szempont. Többen a "baba reptetős" jelenetet emelték ki a CGI rossz minőségére való példaként. Nem tudom, egy alapvetően is komolytalan (hangulatára gondolok) filmben én nem szerettem volna "igazi" csecsemőket látni a 60. emeletről a mélybe zuhanni egy összedőlő épületről... Nem vagyok CGI rajongó, a technológia adta lehetőség még mindig távol van attól, mint amit egy épített díszlet képes nyújtani, de el kell fogadnom, hogy jelenleg a filmek így néznek ki. Ezen túl nekem nem szúrta nagyon a szemem olyan grafikai elem, animáció, ami az átlagnál csúnyább lett volna, de simán lehet, hogy kevésbé figyeltem ezekre a részletekre.
7/10
The Cortez 2023 szept. 21. - 23:24:51 7/10 Előzmény cinemad
„Komolyan, akit zavar a CGI és annak tökéletlensége, miért ül le képregény adaptációt nézni? ”

Komoly a kérdés? Egy képregényfilmtől nem lehet igényességet várni?
8/10
AlexWolf 2023 szept. 21. - 21:12:12 8/10
Az első 15-20 perc után abbahagytam. De mivel mazochista vagyok folytattam másnap. ÉS nem bántam meg. A film második fele egész jó lett.
7/10
cinemad 2023 szept. 20. - 01:42:26 7/10
Finoman szólva sem vagyok képregény rajongó, képregény is kb. tíz ha járt valaha a kezemben, azok is több mint 25 éve. Így kicsit sem zavar, ha egy ilyen film eltér a nagy szakértők által megismert karakterektől, történetektől, stb. Nekem ez egészen tetszett. A DC univerzumépítés gagyi, erőltetetten próbálják a Marvelt másolni, eddig elég kevés sikerrel. Ez egész pozitív kivétel lett. Annak ellenére, hogy ezt a Millert és Flasht nagyon nem bírtam eddig (mármint ezután sem), ahogy a dagadt Batman-t sem (miért nem adnak rá valami kevésbé előnytelen ruhát szegény Affleck-re?), stb., igazán pozitívan meglepett ez a film.
1. Szerintem látványos volt. Szebb is volt mint az eddigi Igazság Ligája filmek, és ütős akciókat tartalmazott. Komolyan, akit zavar a CGI és annak tökéletlensége, miért ül le képregény adaptációt nézni? Én se szeretem ezt igazán, de a 375-ik képregényfilm után, ami mind úgy néz ki mint egy animációs film, mit várunk?
2. Humoros volt. Tényleg sok vicces jelenet, cameo, stb. volt benne. Igen Barry az eddigi filmekben is irritáló volt, most meg kapunk egy még kreténebb verziót belőle (hogy ketten legyenek egyszerre). Valóban ez a film, ahogy a képregényfilmek 95%-a 12-16 éveseknek készül. Sajnálom, megöregedtetek, nézzetek mást. Nekem is max a Joker, vagy a Nolan féle Batman filmek tetszettek igazán, de ha már leülök egy mesefilm elé akkor nem bosszankodok emiatt. Persze, minimum két pontot nálam is ez vett el.
3. A nosztalgikus elemek szerintem nagyon jók voltak. Keaton szuper, az eredeti sárga "logós" Batman ruha, az old-school Batman járgány zseniális. Különösen előbbi ezerszer jobb, mint az a förmedvény, amit Affleck-re adnak.
4. Mivel a DC csak lop így ez az időutazós téma sem meglepő, volt már Marvel-nek, X-men szériának ilyen témája, nyilván kell egy nekik is. Nem bírom az időutazós filmeket általában, mert értelmetlenek. De meglepő módon ezt elfogadhatónak éreztem. Nem eléggé tudományos??? Haha, komolyan, egy képregényfilmhez ezt leírja valaki? Szerintem érdekes lett ez így, nálam rendben.
5. Fantasztikus élmény volt számomra, hogy ezúttal nem romboltak porig egyetlen amerikai nagyvárost sem a fináléban. Bravó, már iszonyatosan unalmas volt. Ehelyett egy tükörsima sivatagban civil áldozatok nélkül zajlik az összecsapás. Fantasztikus, de tényleg, a 376-ik képregényfilmben végre sikerült valami újat hozni. (nem irónia, komolyan gondolom)
Összességében, egy bugyuta, ámde tényleg szórakoztató és látványos film lett, ami eredeti ötleteket is tartalmaz. Az univerzumépítős filmek közül az egyik (ha nem) a legjobb DC film.
5/10
kybuck 2023 szept. 06. - 04:16:36 5/10 Előzmény lukenukem
🔠 Vásárolnék nagybetűket a mondatok elejére és a tulajdonnevekhez. 🙂
lukenukem 2023 szept. 04. - 21:25:57
ha abból indulunk ki, hogy milyen nagyszerű az alapanyag, ami alapot biztosított a filmhez, akkor ez a film sértő, és személy szerint arcon köpésnek éreztem. óriási elvárásaim voltak vele szemben, reméltem a jó első kritikák alapján, hogy aztán a bemutatót követően csak roszzat olvassak róla, címszavakban. moziba nem jutottam el rá, amit utólag nem is bánok. bőven elegendő volt az hbo-n megnéznem.
az várható volt, hogy a humort nem fogja a film teljesen elhanyagolni, de ez a fajta humor annyira erőltetett, és nem felnőtteknek való, hogy szintén sértésnek éreztem, hogy ezt ilyen módon tolják túl. kicsit úgy érzem, hogy az érezhetően megbukott igazság ligája (moziban is bemutatott, joss whedon féle változat) humorvilágát szándékozott tovább vinni, amik utóforgatások által kerültek bele, hogy a marvel receptet igyekezzen követni. de borzalmasan állt neki. az igazság pányváját már ott kimaxolták humorforrásként, aquaman jól be is égett. hát ezt itt sikerült roppant eredeti módon újra elsütni. erre volt jó gal gadon cameo-ja, hogy humorforrást teremtsen. affleck batman-je is fura volt, egyúttal felrúgott pár szabályt is. leszámítva amikor idegenek támadták a bolygót, az igazság ligájában, azon felül batman sose tűnt fel batman-ként nappal. most meg egy pitiáner bűnözőt kell hitech cuccokkal üldöznie fényes nappal. iszonyat stílusidegen, és nem lehet komolyan venni. de hát batman, úgyhogy badass!
barry egy kis pöcs. de az alternatív fiatal énje egy igazi kis kretén. és bár úgy állították be eddig is, hogy egy nagyon okos, de kicsit szerencsétlen megtört srác, de mégis hogyan válik ebből az alapanyagból, ha leszámítjuk a törést az életében egy kreténné, aki képtelen alapvető dolgokat is felfogni?? nyilván kontrasztot kellett képeznie az idősebb énjével szemben, de ez akkora lett, mintha nem egy ember lennének, két egészen más szociális háttérrel, hanem teljesen különálló személyiségek. ráadásul az ebből fakadó humor krvára fárasztó! hogy az idősebb énje meg a tettének súlya alatt 180°-os komolyságot vált, az se kifejezetten életszerű. bár pár felesleges félmondatot azért a szájába adtak még így is.
mindenki teljesen odavolt keaton visszatéréséért. igazából nem volt rossz, hogy ez a batman újra feltűnik, jók is voltak a jelenetei, csak igen hamar előlépett egy támogatói szerepbe, és ennek alig volt megágyazva, nem érződött ki a motivációja. gyakorlatilag, hogy keaton batmanje szerepelt benne, de egy olyan világban, ami nem tim burton világa, azt lehet a multiverzummal magyarázni, de a funkciója egyértelműen a fanservice volt. király, hogy amikor feltűnik, akkor az eredeti 1989-es batman téma csendül fel (elfman szerzeménye), ugyanakkor amitől tartottam, miszerint csak a rajongók kiszolgálása a fő funkciója, úgy hogy bedobják egy a megszokott karaktertől stílusidegen környezetbe és világba, azt tökéletesen eltaláltam. nem kell magyarázni (még a multiverzum működését is elég pár mondattal, két poén között, úgyse lesz kielégítő magyarázat semmire se), ha mindenki azt várja, hogy keaton kimondja amit ki kell mondania: "én vagyok batman". összességében a szereplése még mindig pozitív, de a történethez semmit se tett hozzá, hogy ő ebben a világban a batman. lehetett volna az eredeti sztori alapján thomas wayne is a batman. de arra kevésbé ugrottak volna a 1989-es film rajongói, plusz az sokkal sötétebb tónust adott volna a filmnek. révén az ő batmanje fegyvert használ, és gyilkol is. hát látva a végeredményt talán az az irány nekem jobban tetszett volna, hiába nem vagyok híve annak, hogy 1:1-ben kell adaptálni egy történetet. elvégre azt a sztorit ismerjük, ez most egy másik. csak nemhoyg nem jobb, de egyértelműen rosszabb lett.
supergirl szereplése teljesen jó volt. az ő vékony kis sztorija teljesen jól illeszkedett a történetbe, és a színésznő is tetszett a szerepben. ahogyan a többiek is teljesen rendben voltak. persze ezra miller kiváló volt flash-ként, ő megscinálta a feladatát, amit a forgatókönyv, és a rendező feladatául adott. sajnos a rendezés nem adott annyit hozzá, mint amennyit elvártam volna az Az rendezőjétől. korrekt iparos munka, de semmi olyan nem volt benne, ami az ő kézjegyét, eredetiségét viselte volna. egy cameo jelezte, hogy igen én rendeztem. a zenéje. hát az is egy totál mellényúlás. annyira danny elfman-re hajaz, de kifejezetten úgy éreztem, hogy sok helyen nagyon kiszól a narratívából. a zene dinamikus, hol hangosabb, hol halkabb, hangsúlyosabb, alig észrevehető. néha teljesen indokolatlanul volt hangsúlyos. és valahogy nem éreztem idevalónak a nagyzenekaros hangszerelést. lehet csak mert hans zimmer-hez vagyok szokva, vagy mert tényleg nem sikerült jól. persze felcsendültek klasszikus témák, mint a wonder woman vagy a klasszik batman, de az nem a zeneszerző érdeme.
és ami aztán tényleg betetőzte a nemtetszést, a cgi. miután megnéztem a moziban az év legjobb filmjét, az oppenheimer-t egyenesen kiégette a szememet ennek a filmnek az iszonyat gagyi cgi-a. sokáig készült a film, talán pont az effektek miatt is lett hátráltatva a megjelenés, de a végeredmény kicsit a skorpiókirályt jutatta eszembe amikor a mumia második részében átalakul skorpióvá. ott voltak ennyire béna arcok. főleg a sebességmező jelenet, ahogy ábrázolták az időfolyamot. az volt a legalja. de a babák is igen ocsmányok voltak. és ugye ezek a jelenetek azért látványosak, mert be vannak lassítva! mindent lehet látni, van időd alaposan megnézni. de hát nagyon nem sikerültek jól. vehettek volna példát quicksilver jeleneteiből az x-men filmekből.
összességében nagyon sokat vártam a filmtől, mert szeretem a karaktert, és a flashpoint az egyik legkirályabb képregényes sztori. viszont úgy érzem, hogy a történet sokkal szegényesebb lett. lásd a végső csata. kifejezetten költséghatékony megoldás volt a helyszínválasztás, és maga a csata jellege is. és főleg súlytalan! ugyanakkor a film nagy erénye a drámai vonal, ami kifejezetten tetszett. az idősebb barry és ahogy viszonyul édesanyjához, az apjához, azok a jelenetek és a karakter fájdalmai nagyon jól fel lettek építve. pont annyi volt benne, amennyi kellett az összképhez. ezek számomra kifejezetten meghatóra sikeredtek. a film abszolúte legjobban funkcionáló részei. leszámítva batman közelharci jeleneteit. azok vagányak voltak!
a film tényleg csalódás volt, de a rengeteg hibája ellenére, ha azt nézem, hogy a játékidő azon része alatt, amikor nem a szemem forgattam, akkor jól szórakoztam. nehéz jót és újat mutatni időutazós, képregényhős filmekből, ez tény. és nem is sikerült most se. (az, hogy kiszóltak egy klasszikus időutazós filmre, az kultúrálisan értékelhető poén forrás volt. az egyébként nagyon tetszett!) iszonyatosan buta, ostoba poénokkal operáló, nagyon ronda film lett az általam legjobban várt dc történetből. lehet úgy vagyok vele, mint az újabb star wars filmekkel, hogy a hardcore fanoknak nem kifejezetten ajánlanám. de bárki más, aki egyébként szereti a képregényfilmeket, csak nem járatos az alapanyagokban, és tetszik neki ha humor is jelen van, azoknak érdemes megnézni. nekik van esélyük rá, hogy jól szórakozzanak. aki viszont látta a flashpoint paradox animációs filmet, annak szinte garantálom a csalódást. viszont aki azt nem látta, az mindenképpen pótolja, mert az tényleg nagyszerű lett!
5/10
kybuck 2023 szept. 04. - 11:16:42 5/10
Elszórakoztatott, Michael Keaton főleg, azért megnéztem az eredeti történetet feldolgozó Az igazság ligája: A villám-paradoxon című rajzfilmet is, és nem baj, hogy ez a film más. Ami zavaró az egyrészt a forgatókönyvi önkény, amivel aktuális érdekek szerint manipulálják az időutazás vagy alternatív világok kérdését (hagyjuk is most, hogy Keaton Bruce Wayne-je mégis mire alapozza magyarazatát), amit tehetnek, hisz ez csak spekuláció, nem egyéb, de attól még nevetséges, hogy ez most komoly, ez meg most nem (a Star Trek epizódjai jó példái ennek, de akár a filmben is citált alapmű, a Vissza a jövőbe is). A másik a már sokak által megénekelt CGI, amin hiába dolgozott a stáblista alapján csillió ember, a végeredményen nem látszik: A múmia visszatér Dwayne Johnsonját idézi, azaz gyalázatos. Összességében egy megnézésre mindenképp jó, hogy aztán ki-ki szeretné e újra megnézni, azt mindenki maga eldöntheti.
4/10
TheOldMan 2023 aug. 22. - 11:24:23 4/10
Azért nnna !!!
Kikérem magamnak ezt a "színvonalat". 4/10.
Eljutottam idáig : szinte szégyellnem kell, hogy kedvelem a képregény alapú filmeket. Baráti társaságomban már amúgy is a "nem nő fel ez a gyerek " címkét kapom, amikor beszélgetünk,. A többiek a távol - keleti filmgyártás nagyszerűségéről beszélgetnek , mire felhozom pl. az új Batman filmet...és megfagy a levegő.
Ezt már nem lehet magyarázni, kidobott 2 óra, inkább néztem volna valami rajzfilmet.
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2023 aug. 15. - 12:45:40 7/10
A történet nem rossz, még van egy-két poén is, de Keaton sokat dob a filmen. Kár, hogy egy újabb CGI-borzalom lett. Engem nagyon kizökkentett. Nem igaz, hogy amikor a babák zuhannak lassítva, nem tudtak volna rájuk igazi babák arcait rámontírozni... az egész jelenetet elrontotta, hogy rajzfilmszerű játékbabák "estek az égből". Arról nem beszélve, hogy a sokat várt Nicolas Cage-t miért kellett ennyire átdolgozni? Nem ért rá amúgy leforgatni azt az 5 mp-et?
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2023 aug. 15. - 12:40:23 7/10
Egy újabb CGI-borzalom. A történet nem rossz, a
Sz. Péter 2023 aug. 01. - 21:52:57 Előzmény RigbyTheMad
"Soha nem mernek berakni normális méretű nőket."

Mennyi a normális? 2 méter felett?
Gal Gadot kb 180 cm.
7/10
The Cortez 2023 aug. 01. - 20:37:19 7/10
„Vannak megoldhatatlan problémák, és azokat el kell engedni.”

Régóta tervezgetett, sokáig halogatott, hányatatott sorsú, a főszereplő miatt botrányokkal övezett alkotás, amit a Pókember: Nincs hazaúthoz hasonlóan, a multiverzum téma, a nosztalgiafaktor meg a fan service visz el a hátán. Az agymenést a Snyder-féle DC-moziverzum lezárásának, ezzel együtt valami új felvezetésének szánták, mindezek mellett az komplett múvi egy DC-paródia, vagyis kissé olyan, mint a Marvelnél a Ragnarök.
A mozi tele lett kúrva poénokkal, cameókkal, popkult-utalásokkal, easter eggekkel, valamint érzelmekkel. A részben időutazós történet, a Vissza a jövőbe 1-re szintén hasonlít, amelyet nem egyszer említenek benne, ráadásul okosan utalgatnak rá, ám csak azok fognak röhögni ezeken az említéseken (több más őrült geggel egyetemben), akik jártasak a filmes hírekben-érdekességekben. A The Flashpoint Paradox c. képregény alapján készült sztori fasza ötletekkel operál, viszont a trailer természetesen rengeteget jó előre lelőtt közülük. A régi, illetve az el nem készült DC-műveket megidéző finálé leginkább nevetségesre sikeredett, ugyanakkor a lezárás tartalmaz egy váratlan, egyben zseniálisan humoros húzást.
Szinte minden karakter vicceskedik. Miller 2 szerepet játszik: az egyik figurája sokszor idegesítő, de összességében jó munkát végzett színészileg. Keaton kiváló, még ha röhejes is a belépője. Az akciók látványosak (főként Batman csapatásai), ellenben a CGI minősége erősen felemás lett: hol színvonalas, hol igénytelen, hol pedig semmit sem látunk belőle. A főhős futását végre nagyjából korrekten jelenítették meg.
Összességében egy meglepően jól összerakott cuccot sikerült létrehozni. Az alapművet egyébként egy animációs egész estésben + a gigyi-gagyi Flash-sorozatban ugyancsak feldolgozták.
5/10
RigbyTheMad 2023 júl. 31. - 15:19:36 5/10
Tipikus DC. Többet vártunk volna, de sajnos azt kaptuk amire számítottunk. Sajnos egy kicsit agyatlanra sikerült Flash karaktere meg úgy az egész film. Aki nem nézte a Flash sorozatot, vagy nem olvasta azt a szánalmas képregényeket nekik egy kicsit sok volt ez mert nem értették. A "Supergirl" aki egyébként nő, nem pedig lány. (ezt mindig keverik) Egy kis törpe, aki szuper erővel keménykedik. Soha nem mernek berakni normális méretű nőket. A végén a részeges vízi patkány meg szánalmas volt. A részegség nem menő, akinek az annál gondok vannak.
Sz. Péter 2023 júl. 27. - 18:21:47 Előzmény buncow
"kivéve a cringe Flash-t, aki annyira nem cringe ebben a filmben szerencsére."

De, pont az.
Ráadásul pont ezért teszi tönkre a balfasz karakter
(amit még megfejelnek SPOILER!!! egy még balfaszabb alternatív karakterrel)
az egész filmet.
10/10
buncow 2023 júl. 27. - 16:52:51 10/10 Előzmény Sz. Péter
A Cringe Ligájánál ezerszer jobb. Szerencsére nincs Cryngeborg, Vízember, és csak minimálisat kapunk a maradékból, kivéve a cringe Flash-t, aki annyira nem cringe ebben a filmben szerencsére. Ha a többi DC film is legalább ilyen jó, most nem itt tartanának. Persze nem a CGI-ről beszélek.
Összes hozzászólás