20,000 nap a Földön

Bakancslistához adom
20,000 Days on Earth
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 97 perc, 2014

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

20,000 nap a Földön - a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai - zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone -, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.
Bemutató dátuma: 2015. január 15. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2015
    Legjobb dokumentumfilm jelölés: Iain Forsyth

Hozzászólások

Szerinted?
manciamókus 2015 jan. 21. - 22:03:42
A színpadon hugyozós képet interneten meg lehet nézni valahol?Mindenhol keresem ,de nem találom valakit tudna segíteni? Nagyon megköszönném.A munkámhoz kellene.
5/10
Sneczy 2015 jan. 19. - 18:22:46 5/10
Nem lepett meg, hogy Cave nárcisztikusságára épül az egész film. Ilyen õ, így kell õt szeretni :-)

A nol.hu kritikáján jót kuncogtam, mert szórakoztatóan írja meg az igazat: http://nol.hu/kultura/nick-cave-balazs-feco-tengely-1509153

Ám én csúnyán hard core NC rajongó vagyok, s lehet, hogy hagyom magam még egyszer bepalizni õáltala - még az is megtörténhet, hogy újra megnézem a filmet.
8/10
elszabó 2015 jan. 18. - 00:18:07 8/10
Nick Cave is öregszik, így egyre intenzívebben foglalkoztatja az elmúlás réme. A Cave 20.000. földi napja (57 éves a forgatáskor) köré szervezõdõ film nemcsak a Push The Sky Away album születését dokumentálja, hanem az énekes-költõ gondolatainak is tárháza. Az önmaga és dalai, saját teremtett világa és a való világ közötti kapcsolat filozófikus bemutatása még akkor is érdekes, ha tudjuk, saját emlékmûvét építi. Mitõl fél a legjobban? - kérdi a pszichológus. Az emlékeim elvesztésétõl - válaszolja Cave. Dalai és exhibicinizmusa már lecsendesedtek. Most is jó, híveinek mindenképp, de szó mi szó, fiatalon õ is jobb volt, fõképp a zenéje. Arca múmiává torzult, mint az egykor szép nõké. Költõként kûzd az elmúlás ellen, mert zenészként már kihúnyt a tûz...
Béla Kovács 2015 jan. 15. - 11:44:44 Előzmény bebee81
Azon túl, hogy az interjúhelyzetek megrendezettek, számos további fikciós elem is vegyül a filmbe, fõleg a plánozás és a narratíva esetében. A film vizuálisan nagyon izgalmas: homokszínû, sárgászöld és barna tónusú képeket látunk. Szellemes a képi elemekkel, belsõ keretekkel való kirakózás, a három képsíkban való szerkesztés

Azért mert nem értesz egy filmes nyelvet nem kell fikázni,másik dolog hogy Cave rajngó sem vagy...akor meg inek irsz ide?
1/10
bebee81 2015 jan. 14. - 08:48:45 1/10
Én még soha nem jöttem ki moziból... hát most igen. És nem csak mi, de sokan mások is. A többiek arcán is az unalmat, ledöbbentséget láttuk.
Szõrnyen vontatott, folyamatosan beszélõ, nem az életét bemutató, nem a kulissza titkokat bemutató film lett ez. Jól írták a kritikákban, hogy ez a film csak annak való, aki benne él ebben a világban, vagy rajongója Nick Cave-nek.
A kameramozgásokról: Szörnyen közeli képek; a lényeg a kép legszélén, abból szinte teljesen kilógva; szervezetlen kamera mozgások, mint ha egy-egy jelenet amatõr házi videó részlet lenne; Felvétel közbeni fókuszpont keresés, majd a fényerõ növelése, mert sötét volt elsõre. Hát ez nagyon mûvészi, mondhatom... Máskor inkább tartalmat, mondanivalót kellene beletenni.
szoned 2014 okt. 29. - 10:59:30
Dráma és valóság keveredik a zenész és nemzetközi kultikon, Nick Cave életének egy elképzelt 24 óráját filmvászonra feszítõ filmben. A 97 perces dokumentumfilm meghökkentõen õszinte betekintést enged a mûvész életébe, és egészen intim portrét fest az általa végzett alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselõ alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélõ erejének ünneplése is.

http://www.budoku.hu/adatlap/20000nap/
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu