A búcsú

Bakancslistához adom
The Farewell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kínai vígjáték, 100 perc, 2019

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Billi még kisgyerekként költözött szüleivel New Yorkba, így ő maga sokkal inkább amerikainak vallja magát, míg szülei sokkal inkább a kínai hagyományokat követik, Kínában élő nagymamája pedig teljes mértékben a hagyományos kínai értékrendek szerint él. A kulturális különbségek akkor domborulnak ki igazán, amikor a nagymama súlyos beteg lesz és a családtagoknak dönteniük kell: elmondják neki a tragikus hírt vagy eltitkolják előle, had élvezze az utolsó heteket, amit a családdal tölthet.
Bemutató dátuma: 2020. február 6. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2020
    Legjobb színésznő - drámai kategória: Awkwafina

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
itsme1 2021 márc. 26. - 18:45:23 4/10
Tisztelem, becsülöm mások véleményét, de aki tízest adott erre a filmre, megkérdezném, tényleg ez volt élete legjobb alkotása?
3/10
trev 2021 jan. 04. - 13:51:48 3/10
Mit is mondjak... Kínai trágya. A vígjátékokhoz sincs semmi köze. Kábé annyi a tanulsága, hogy ami nem látszik, az nincs, dugjuk nyugodtan homokba a fejünket, és fogadjuk el, ha valaki más (állam, akarom mondani, család) helyettünk akar dönteni azokban a fontos esemnyekben, amikben mi magunk vagyunk a főszereplők. Karakterfejlődés nulla, időnként felröppen egy "de ne mondjuk el neki mégis?" kérdés, de az teszi a legtöbb erőfeszítést a látszat fenntartásáért, aki az elején leginkább tiltakozik ellene. Kínai propagandafilmnek Kínában elmegy, de semmi több. 3/10.
3/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:17:35 3/10
Valami alapján az embernek döntést kell hozni. Ez a valami lehetne a trailer, de azt csak akkor nézem meg, ha már láttam a filmet, de elfelejtettem a történetet. Lehetne egy kritika vagy mások véleménye egy fórumban, de teszek mások véleményére. Nem ennyire durván, de az átlagember hozzám hasonlóan összevissza firkál, a szakember viszont sokszor szakbarbár is egyben. Olyan dolgokra figyel, amik engem nem érdekelnek és előbbre való nála a csordaszellem saját meggyőződésénél. Ilyenkor marad a pontszám. Tudom ugyan, hogy 100 magyar és 1000 nemzetközi szavazat alatt a kialakuló átlag félrevezető lehet, de engem már százezrek szavazata is félre vezetett.
Itt van ugye, ez a kínai-amerikai koprodukcióban készült film, egy többé-kevésbé biztató fülszöveggel és teljesen biztató IMDb pontszámmal: 48996/7,6. Ráadásul a dramedy (drámai és komikus jeleneteket is tartalmazó film vagy sorozat) műfajt is szeretem, ezért megnéztem.
Bár ne tettem volna. Szerintem kiábrándítóan rossz. Művészfilmnek nem nevezném, hiszen semmi művészi, érdekes vagy különleges nincs benne. Azon megy a kavarás, hogy egy idősebb kínai nőnek elmondjanak valami fontosat, vagy ne. A színészek átlagosak, némelyikük kifejezetten ronda és szemernyit sem viccesek. Dög unalom az egész film, ami nem lenne különösebben baj, hiszen sok ilyen film készül, de miféle ember az, akinek ez tetszik? Kínai vagy amerikai? Én az előbbiekre szavazok. De mi a lófütyit látnak benne a magyarok?
10/10
zs109 2020 dec. 07. - 22:50:59 10/10
Vígjátéknak van írva, de ez nem az. Erős mondanivalója van, drámai történt, olykor megható, olykor megmosolyogtató jelenetekkel. A képek sokat mondanak. Nem kérdés: 10/10
6/10
dandelion83 2020 jún. 09. - 06:35:49 6/10
Lassú film, a zene és a képek többet mesélnek, mint az elhangzó szavak. Kemény morális kérdést feszeget a film, ennek ellenére nekem valahogy nem volt elég mély, túl könnyűnek találtam, maradt némi hiányérzetem.