A gödör

Bakancslistához adom
The Hole
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol misztikus film, 98 perc, 2001

Értékelés:

98 szavazatból
Szerinted?

Négy fiatal iskolás, két lány és két fiú, eltűnik egy előkelő angol magániskolából. Csak Liz éli túl a megpróbáltatásokat, de miközben felidézi azt a két hetet, amit bezárva töltött egy sötét, földalatti bunkerben, lassan kiderül, hogy az események olyan lelki traumát okoztak neki, ami megakadályozza abban, hogy különbséget tegyen a valóság és a képzelgés között. De hát mi is történt valójában a bunkerben? Erre a kérdésre keresi a választ Dr. Philippa Horwood, a rendőrséggel együttműködő pszichológus is. Miközben a rendőrség tárgyi bizonyítékok és nyomok után kutat a földalatti bunkerben, Philippa minden energiájával beleveti magát az igazság kiderítésébe. Liz pedig felidézi a két héttel azelőtti énjét, amikor őrülten beleszeretett Mike-ba, egy híres amerikai rock-sztár fiába, a földkerekség legmenőbb srácába.
Bemutató dátuma: 2003. február 13.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2023 dec. 21. - 01:17:52 5/10
Középszerű angol tinithriller. A sztori 2 idősíkon fut, egy bizonyos eseményt 2 szemszögből is megmutat, és bár nem nevezhető romantikusnak, de a szerelem áll a középpontjában. Az alapszitunak érdekes az elgondolása, ám a gyenge rendezésnek, illetve a pocsék színészi alakításoknak köszönhetően, nem vált erős darab belőle. Az egész sokkal inkább egy valóságshow-ra hasonlít, amelynek egy lepusztult, gusztustalanul igénytelen földalatti bunker a főhelyszíne. A forgatókönyv hemzseg a logikai bukfencektől, melyek közül az egyik még a filmvégi csavart is tönkrevágja. A karakterek unalmasak, viszont legalább a gyagyás srácon meg a beszólásain jókat lehet röhögni. Clint Mansell zenéi korrekten hatásosra sikeredtek.
5/10
itsme1 2022 febr. 11. - 09:06:27 5/10
Az alapötlet tetszett, talán könyvben érdekesebb lett volna. Így viszont egész végig csak azt vártam, hova akar kifutni a film, mert a nézése nem szórakoztatott. Aztán, amikor elérkeztünk a záróképhez, csak annyi jött ki a számon: Anyád!
troy1989 2017 dec. 20. - 14:20:15 Előzmény stupek2
akkor mi a francnak nézed meg? hihetetlenek az emberek,ennyi mazochista ember itt.. ha én nem szeretek valamit akkor nem nézem,ilyen egyszerû,nem pedig lehúzóm azt. kb ez olyan mintha rendelnék egy nike cipõt,és lepontozom mert az nem adidas..
3/10
stupek2 2016 jún. 26. - 10:57:30 3/10
Nekem sohasem tetszettek az idõugrásos filmek. Jelen múl, még múltabb, ujra jelen, ujra múlt. Állandóan belezavarodok. A címe alapján horrorfilmre gondoltam. Eltelt a film fele és még mindig nem tudom mi történt a gödörben. A durva szövegek is sértik a fülemet. Tele van rendezõi bakikkal,
Spoiler
pld a srác bezárja öket a gödörbe, majd az elsõ órában rájönnek, hogy be vannak zárva, majd kinyílik az ajtó kijönnek. Eltelik egy kis idõ ujra a gödörben vannak, és ugy beszélnek, mintha belölrõl kinyitható lenne az ajtó bármikor, majd késõbb rá jönnek, hogy nem. Most mi van? Már egyszer rájöttek, hogy be vannak zárva!
frenchbullie 2015 aug. 03. - 06:53:05
Üdv! Eddig A gödör-ben és a Sötét zugban láttam Thora Birch-et... Talán elsietett a következtetés, de vajon mindig az ilyen szerepek "találják meg" szegényt?
A gödör-tõl egyébiránt többet vártam a pontszám alapján, néhol untam kicsit a sztorit.
6/10
marie1 2014 jan. 13. - 12:02:56 6/10
Számomra is több ponton sántikál a sztori.

(Spoiler lehet)

Az az érzésem, hogy a beteg lelkû lányról akart szólni, aki gyilkolászik, és ennyi. Emiatt aztán valóban tele van logikai bukfencekkel. Sehol nincsenek a szülei, sehol nincsen egy komolyabb nyomozó stáb, vagy pichológus gárda. Valóban nagyon beteg a kislány, szerencsétlen. És ennyi.
5/10
Rahar 2012 júl. 02. - 22:47:31 5/10
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban, egyrészt jó néhány dolog tetszik benne, a két szálon futó cselekmény, a színészek játéka. Másrészt a karakterek nagyon primitívek, a cselekményvezetésben logikai hibák vannak.
***SPOILER***
1. Számomra egyszerûen hihetetlen, hogy valaki egy elhagyatott földalatti helyen akar eltölteni néhány napot egy iskolai kirándulás helyet.
2. Az egyetlen túlélõ nem lesz eleve gyanúsított?
3. Három ember meghalt, erre egy olyan embert akarnak megtenni felelõssé aki ott sem volt, aki állítólag bezárta õket? Azt miért nem vizsgálták, hogy miben halt meg a másik három ember és közvetlenül ki okozta a halálukat?
4. Az egyetlen túlélõt egy jólelkû, hiszékeny nõ kezelte, miért nem több pszichológus vagy pszichiáter?
***SPOILER VÉGE***
ricsi167 2012 jún. 30. - 15:57:52
Nem kell ide se oscar, se híres színészek, hogy jó legyen egy film. Ez a film rá a bizonyíték. ROHADTUL csak ajánlani tudom mindenkinek. Nekem nagyon tetszett, pedig én nagyon finnyás vagyok. 10/10 ;)
10/10
Kerpyke 2012 márc. 08. - 21:34:30 10/10
Nekem nagyon tetszett! Végig lekötött, izgalmas!Nem mondanám szokványosnak! Többször is megnéztem!
Egy a sokból.. 2012 jan. 18. - 23:05:20 Előzmény DeNiel
Néha elolvasom mit írtam anno egy - egy filmhez, vagy hogy írtam - e hozzá...(sokszor megesik, hogy nem)- ezért az igen késõi reagálás.
"Ha meg is teszem azt, akkor normális hangnemben!" - szerintem az írásommal nem bántottam meg senkit, nem káromkodtam, és MÁR ELÕRE bocsánatot kértem, h. a negativ hangvételû véleményemmel még csak véletlenül se bántsak meg senkit! Na, mármost ezek után kérdem Én ,hogy mi nem volt számodra normális hangnem? ( ha egyszer olvasod, és válaszolsz, elõre is köszönöm) Esetleg azzal lehet problémád, hogy a negatív véleményemet nem támasztottam alá megfelelõ érvekkel, ezen pedig lehet javitani: de GULAKIN SKYWALKER írásától Én sem fogalmazhattam volna meg jobban + legyen elég annyi, hogy már egyáltalán nem emlékszem egyetlen mozzanatra sem a filmbõl ( ami nem jellemzõ, ha elnyerte tetszésemet egy kicsit is)
8/10
Planetarium 2011 máj. 15. - 22:46:17 8/10
most néztem meg, ez volt az amiért nekem is tetszett fõleg.
persze az életben általában ez átvitt értelemben van, nem gyakorlati szinten - hogy még ölni is képes lenne egy csaj azért akiért odavan :D
lehet nem is akartam hogy kiszámítható legyen, hogy élvezzem, így a tudatalattit OFF-ra állítva sokáig Martynt gyanúsítottam 8)
5/10
Gulakin Skywalker 2011 ápr. 26. - 23:01:46 5/10 Előzmény DeNiel
(Lehet SPOILER-ezek kicsit)
Nem lehetsz túl öreg, vagy csak kevés filmet nézel, de ez egyáltalán nem egyedi. Az egész filmben egyetlen egy csavar volt, az se túl nagy. Röviden: "Õ a gyilkos, áh csak hülyültem, én vagyok..." Tele van logikai bakival, és unalmas.
Mellesleg nem elég, hogy nem egyedi, de lassan már külön kategóriát kéne kinevezni a hasonló "a gyilkosnak mindenki hisz, és megússza" tipusú mazohistáknak való filmeknek. Engem nagyon felidegesitett, és még mielõtt megkérdeznéd, azért néztem végig, mert reméltem, hogy a végére jobb film lesz belõle. Nem lett!
5/10
8/10
mecsoka 2010 dec. 22. - 15:59:08 8/10
Vannak benne vontatott és idegesítõ részek, de ezt leszámítva érdekes, fordulatos thriller. 8/10
DeNiel 2010 dec. 08. - 23:31:01 Előzmény Egy a sokból..
Köszönjük ezt az értékes hozzászólást!=)

Mellesleg miért van az, hogy én személy szerint például nem szoktam olyan filmhez írni, amely nem tetszett? Ha meg is teszem azt, akkor normális hangnemben! Ennél a filmnél léteznek sokkal elcsépeltebb darabok, a jól megszokott tinisztárocskákkal. Én viszont kellemesen csalódtam! Megjegyzem mostanában kezdenek kifújni a normális filmes élményeim. Kevés az olyan alkotás,amely leköt. Többségében már láttam õket. Jobbára tehát keresgélek, hátha valami olyat találok, amely elnyeri a tetszésemet. A Gödör pedig számomra meglepetéssel bõvelkedett. Bár nem fogom újra megnézni, amúgy sem szokásom unalomig nézni és kívülrõl betéve fújni a kedvenc filmjeimet.
DeNiel 2010 dec. 08. - 23:13:44
Szerintem egész jó film! Bár nálam az egyszernézhetõs kategóriába sorolható.

<<SPOILER>>
Mai kiszámítható filmekhez viszonyítva meglepett a csavar. Dupla csavar is lehetett volna, egy harmadik fél szemszögébõl bemutatva a bunkerben történteket.
<<SPOILER>> vége

Fanyalgónak!
Attól még, hogy valami nem szimpatikus, az nem egyenlõ az igénytelen kategóriával. =) Ízlések és pofonok! Nekem tetszett a film alaptémája. Buli, suli, lógás, egy kisebb falat a saját fiatalságunkból. Megspékelve némi rejtéllyel, ami sokáig mézesmadzagként hat ránk. Nálam bejött!
Egy a sokból.. 2010 aug. 01. - 22:44:27
Hogy Én, hogy utáltam / utálom ezt a filmet / de senkit nem akarok megbántani aki szereti , még most gyorsan megirom :D / de számomra ez egy semmi film volt...
6/10
Pinokkió 2010 márc. 22. - 14:37:03 6/10
ez a film nem nagy szám, de azért egyszer meglehet nézni.
Én azért néztem meg meg Keira játszott benne, kíváncsi voltam rá, hogy 16 évesen hogy játszik.
1/10
nefelejcs19 2009 szept. 18. - 16:00:08 1/10
az én nézetemben egy értéktelen, értelmetlen, igénytelen film. ostoba, üres, primitív fiatalok, ocsmány beszéd, cigi, pia, drog, szex... és aki azt mondja ugyan már, ez csak egy film ... hát szerintem nem. ez már nem csak film.
reila 2009 aug. 10. - 23:02:42
Tetszett! Ha ez ember elkezdi nézni nem igen tudja kikapcsolni, felkeltette az érdeklõdésemet és immár másodjára néztem. Szerintem a szereplõk is jók voltak, igazi tini-triller , de tetszett ahogy a storyt csavargatták, és még a vége is jól sikerült.
tündemamusz 2009 jún. 25. - 08:38:53
Ez egy klisészerû tinifilm. Ne várjatok ennél többet
Összes hozzászólás