A látszat csal

Bakancslistához adom
Who Gets the Dog?
angol filmdráma, 120 perc, 2006

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy látszólag tökéletes pár hirtelen a válás szélére kerül, miután a feleség, Jenny (Alison Steadman), rájön, hogy férjének (Kevin Whately) viszonya van. Mindketten azonnal ügyvédhez fordulnak, de hamarosan kiderül, hogy a két ügyvédet sokkal inkább leköti a szakmai verseny, mint a pár házasságának sorsa. Eközben lányuk azon mesterkedik, miként tudná rendbe hozni szülei tönk szélére jutott házasságát. És akkor eljutnak ahhoz a kérdéshez, hogy kié legyen a kutya.

Stáblista:

Szereplők

Jack Evans
Jenny Evans
Steve Hollister
Tara Walker
Claire Evans
Hugo Delaney-Jones

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
luci87 2019 jún. 13. - 11:44:27
A film temaja megfogott,meg tudom erteni...:(
Lehet,hogy nem jon majd be mindenkinek,de engem megerintett a film
9/10
jeffero 2009 máj. 03. - 21:49:37 9/10
Az eleje alapján úgy gondoltam, nem lehet annyira nagy szám film, de az itt a port.hu-n olvasott rövid tartalma sejtette, hogy mégis lehet benne valami. Hát érdemes volt kivárni a film végét, mert az nagyon ütõs volt. Nem semmi, ahogy a két jogtanácsos játszadozott, fiatal kezdõk, akik nem értékelték a 27 évi házasságot az ügyfeleikben, és emberszámba sem vették õket. A vége fele azon a két megbízott ügyvéden is ledöbbentem, akik fel se készültek az ügyre, a vonaton is inkább egymással dumáltak, pedig még lett volna alkalmuk átnézni az anyagot. Ezt a hozzáállást...

Mondhatnám, hogy ez a film görbe tükör az ügyvédi szakmára, és a tanulsága, hogy ha lehet, rendezzük magunk között a dolgokat higgadtan, megfontoltan, mert könnyen megjárhatjuk, ha hivatalos útra tereljük, közvetítõkkel, akik ráadásul nem is ismernek jól bennünket, így személytelenné válik az egész, és elveszthetjük emberségünket, még távolabb szakíthatják a feleket egymástól. Ez nem csak ügyvédekre lehet igaz, manapság divatos mindenféle talkshowban kikényszeríteni az egymással való találkozást. Persze kisülhet ebbõl is jó, de csak a legvégsõ esetben használnám ezt a megoldást, na meg azt is érdemes meggondolni, hogy merjük-e a médiát beengedni az életünkbe, kiteregetni olyanok számára a magánéletünket, akikre nem is igazán tartozna.

A legjobban tetszett a filmben az Evans házaspár lánya, Claire, angolként igazán szemrevaló is, na meg a filmbeli szerepe alapján is tetszett ahogyan kétségbeesetten próbálta összehozni a szüleit. Ha megvárjátok és látjátok a film végét, biztosan ti is egyet fogtok érteni ezzel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu