A Manderley-ház asszonya

Bakancslistához adom
Rebecca
angol romantikus dráma, misztikus film, 123 perc, 2020

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

Az újdonsült feleség beköltözik férje impozáns villájába, ahol együtt kell élnie egy sötét lelkű házvezetőnővel és férje előző feleségének kísértő emlékével.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Mrs. de Winter
Maxim de Winter
Beatrice Lacy
Mrs. Van Hopper
Jack Favell
Dr. Baker
Frank Crawley
Welch felügyelő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
trudy jan. 23. 09:58:52 3/10
Nem bírtam végignézni. A könyv sem lett a kedvencem, de adtam egy esélyt a filmnek, hátha. Semmi kémia nincs a szereplők között, pedig Lily Jamest kedvelem, jól állnak neki ezek a kosztümös filmek. Armie Hammer nagyon gyenge, semmi kisugárzása nincsen. Itt már kb. el is bukott a film. Nem tudom, hogy a régi, Laurence Olivier-verzió jobb-e, talán majd egyszer adok neki egy esélyt.
5/10
Vik 2023 márc. 26. - 23:14:42 5/10
Gyengécske. Semmi izgalmat nem éreztem, végig dögunalom volt, pedig szeretem a hasonló filmeket. Kár.
Joan Fontaine 2022 aug. 03. - 12:36:24
Mint ahogyan az valószínűleg látható, erősen elfogult vagyok az 1940-es filmváltozattal kapcsolatban, ami életem talán legkedvesebb film élménye, de ettől függetlenül nyitott szívvel és kiváncsian néztem meg ezt a változatot. Szerettem volna másként, más szemszögből látni a történetet. Nem mondom rá, hogy rossz. Persze rosszabb, nekem, mert nekem az van a szívem közepén és nem is keresek jobbat, mert az elég jó nekem. Ezért aztán inkább azt mondom, hogy ez a film teljesen más, mint a régi film.
Azt írjátok, nem kell összehasonlítani-igen, ez egy szép elmélet, de az ember csak ember, és azonnal összehasonlít, könyvvel, eredeti és korábbi verziókkal, mert ez egy természetes emberi folyamat, mindent ahhoz a legmagasabbhoz mérünk, amit a legjobban szeretünk.
A két alkotás között eltelt 80 év, tehát törvényszerű, hogy minden más. A Charles Dance féle változatról nem is ejtek szót, csak annyit, hogy attól a filmtől valami miatt végig undorodtam, a nőtől is, a férfitól is, tehát az eleve kihúzva. De ez megér egy letöltést, egyszer meg lehetett nézni. A férfi számomra itt egy bábú, aki szabadon rángatható, és bár ez a film sokkal erotikusabb, mégsem érzékelek benne olyan mély érzelmeket, legalábbis a férj részéről nem, hiányzik a szenvedély, ez a pasas egy kiégett, unalmas, élettelen bábu, és a nőnek van erősebb karaktere, de ő sem elég vonzó, nem elég naiv, kicsit számítóbb és ravaszabb, de még belefér a karakterbe.
Laurence Olivier és Joan Fontaine nekem természetesen szerethetőbb volt, Oliviernek erőteljesebb és férfiasabb és vonzóbb volt a karaktere, Joan pedig szerethetően szelíd és légies volt.
Denvers nem volt rossz itt sem, de olyan szintet nem fog elérni, mint Judith Anderson, akitől félni lehetett, annyira jellegzetesen gonosz és túlvilági volt az arca, és ez volt benne a nagyszerű. Christine Scott Thomas figurája inkább végtelenül rideg volt, de az eltorzult, beteg személyiség nem jött annyira át.
Helyszínek, díszletek nem voltak kiugróak, de nem volt a film irritáló, és ez javára írható. Meg lehet nézni bátran. Így önmagában, ha nem látunk, olvasunk mást, akkor nem zavaró.
Joan Fontaine 2022 aug. 03. - 12:18:39 Előzmény Edmond Dantes
Ez helytelen, nézd meg légyszíves a régi filmet.

A régi filmben, az 1940-esben nem lesz Rebecca öngyilkos.Szándékosan felbosszantja Maximot a leendő gyerekről szóló hazugsággal, és Maxim mérgében fellöki, Rebecca elesik, és beveri a fejét. Tehát ez a verzió balesetként tünteti fel a nő halálát. Az újról sem azt írtad, ami történt, mert az új filmben pisztollyal lövi le Maxim a nőt, tehát az a gyilkosság, és nem baleset verzió.


rohamkocka 2021 okt. 16. - 22:45:01
Hihetetlenül gyenge feldolgozás, az egyetlen pozitívum, hogy

itt nem hazudnak Rebecca haláláról.A történet elején feleslegesen sok időt szentelnek a szerelmi vonalnak, talán 1 óra is ezzel megy el. A misztikus jelzőt nem is értem, miért aggatták rá: ez egy gyenge krimi, ahol igazából még a krimit is megoldják körülbelül 10 perc alatt, egy régi orvosi aktából.Ennél például a Bíborhegy sokkal jobban hozza a misztikus hangulatot. Vagy az eredeti könyv.
offtopic
capt.nemo 2021 okt. 08. - 20:43:40 Előzmény Nooji
ha ez volna a természetes és nem kirívó (amivel te egyetértesz), akkor nem lenne szükség arra, hogy ennyire kirívóan erőltessék propagálják. de természetesen ez nem természetes.
8/10
Ildikó Nóra 2021 okt. 08. - 20:01:04 8/10
A film tetszett (a regényt még nem olvastam), érdemes megnézni, jó a szereposztás, a színészi játék, főleg Lily J. és Kristin S. T. játéka tetszett, a szinkron is nagyon jó. Szépek, hangulatosak a helyszínek, a ruhák, a kiegészítők, a berendezés is.
5/10
Nooji 2021 szept. 27. - 11:15:47 5/10
A könyv elolvasása után megnéztem az általam elérhető filmadaptációkat (1940, 1997, 2020), ezzel fejeztem be a sort - és milyen jól tettem.
A könyv egyik alapkonfliktusát a két szereplő közötti korkülönbség (Max az apja lehetne) adja az elején: ebből fakad Max lekezelős, atyáskodó stílusa, és ez tetézi az újdonsült feleség bizonytalanságát. Ebben a verzióban ebből SEMMIT nem érzünk. Hogy is éreznénk, mikor a két színész között 3 év van, és még a karakter megjelenítésében sem próbálták jelezni a korkülönbséget.
Lényegesen több érzékiség, érzelem szerepelt a filmben, mint a korábbi adaptációkban.
Az általam látott filmadaptációk közül ez a feldolgozás áll legmesszebb a könyv történetétől,

habár ez az első verzió, amiben megjelenik a Rebecca által Maximnak ajándékozott verseskötet - itt ellenben ráparancsol, hogy rakja le, ahelyett, hogy engedné, hogy elvigye

és megtűzdelték rengeteg jelenettel, ami nem szerepel a könyvben

alvajárás, lovaglás, álmok

.
Ellenben ez volt az első feldolgozás, aminek Rebecca története a könyv történetéhez hű

halála nem baleset, nem megfojtja Max, hanem lelövi


Nem lepődtem volna meg, ha a Netflix Mrs. Danvers rajongását meleg vonallá alakítja, hogy ebbe is belecsempéssze valahogy a témát...... /Itt szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok homofób, ellenben amit a Netflix a nézők arcába tol 1-1 filmben, az azért már túlzás. Azt próbálják üzenni, hogy ez természetes, ebben nincs semmi kirívó - amivel tökre egyetértek - ellenben dühítő, hogy minden történetbe beleerőltetnek egy ilyen szálat, ha oda illik, ha nem./


A könyv és a két előbbi feldolgozás nélkül lehet tetszett volna a film, viszont ismerve az alaptörténetet, kissé csalódás volt.
2/10
Borika2020 2021 márc. 22. - 21:53:02 2/10
A film szaglik a spórolástól és ritka gyenge a színészi játék, a többit nem is sorolom... :(
2/10
Borika2020 2021 márc. 22. - 21:45:47 2/10
Hát ez elképesztően szar lett. Főleg az eredeti és a Charles Dance féle változathoz képest. Kár érte!
sindy.94 2021 márc. 07. - 17:18:24
Kedves Katalin Anna hozzászólását ne olvassátok, ha még nem láttátok a filmet, mert az első mondatával szét SPOILER-ezi és természetesen senkit nem figyelmeztet...köszönjük Katalin Anna!!!!!!!!!!
Katalin Anna 2021 febr. 06. - 10:05:59
Rebecca ha úgy vesszük öngyilkos lett, csak nem saját kezüleg! Ördögi modon gyilkosságba hajszolja a férjét, hogy ha már a házasságukkal pokolá tette az életét, hát Max a halála után is a poklot élje meg, és ne legyen boldog! Rebecca okos volt, szép, de a megtestesült romlottság, és gonoszság!
9/10
IamTwo 2020 nov. 23. - 23:17:17 9/10
"... egy olyan otthonkát adtak rá, amilyen a legutolsó takarítónőnek is van..."
Bár én alapvetően jónak tartom a filmet, ezen az apróságon nekem is fennakadt a szemem :)
9/10
IamTwo 2020 nov. 23. - 23:05:12 9/10 Előzmény Edmond Dantes

Az új filmben sem dulakodtak (ezt én csak a musicalban hallottam), hanem Maxim lőtte le.


8/10
doricki23 2020 nov. 20. - 09:51:19 8/10
Nem ismertem a történetet, bár hallottam róla. Csak ezt az új változatot láttam, de nekem nagyon tetszett.
Szép történet és jó megvalósítást, érdemes megnézni.
Edmond Dantes 2020 nov. 10. - 09:19:42 Előzmény Tinv
Úgy látszik, nem úszom meg...

A regényben Maxim (dühében) a g y o n l ö v i Rebeccát, az 1940-es filmben Rebecca ö n g y i l k o s lesz. 1940-ben a film producereinek kívánságára mosták tisztára Maximot. Az új filmben dulakodás közben Maxim fellöki Rebeccát, aki fejét beveri és attól hal meg = nem öngyilkosság! Ha nem is szándékosan, de mégis Maxim okozta Rebecca halálát. Minden egyéb ehhez képest mellékes, Rebecca bugyijától és báli ruhájától kezdve Mrs. Denvers halálneméig Ide írd a spoileres tartalmat


4/10
Tinv 2020 nov. 09. - 09:58:46 4/10
Egyetértek azokkal a kritikákkal, amelyek szerint fölösleges volt elkészíteni ezt a filmet, mert semmivel nem adott többet, mint az eddigi feldolgozások, sőt még díszletben, ruhákban, szép látványban sem. A csodálatos Manderley-kastély egy gazosnak ható udvaron hámló vakolatú, kopott építmény. Ha már valami újat és ütőst akartak, Baz Luhrmann vörös függöny stílusában megcsinálhatták volna.
4/10
Tinv 2020 nov. 08. - 21:20:56 4/10 Előzmény Edmond Dantes
A könyvet legalább hatszor olvastam. SPOILER A régi filmre már úgy látszik nem jól emlékeztem, mert nem lelőtte, hanem jól megütötte, amitől elesett és beverte a fejét. Ez szerintem egyáltalán nem durva változtatás. Az a marhaság minek kellett, amikor a lány kezébe adja a pisztolyát? A világon semmi értelme. Ez a jelenet, az igazság kiderülésén kívül arról kell szóljon, hogy a lány szinte oda sem figyel, csak ájultan boldog, hogy Maxim szereti őt. És itt a filmben már egyből emlegetik a bűnvádi eljárást, pedig az fel sem merül, csak Favell zsarolási kísérlete kapcsán a halottkémi eljárás után, már otthon. Bár nem csoda, mert itt Maximról teljes mértékben lerí, hogy bűnös. A bálon az a ruha egyáltalán nem estélyi ruha, amit viselt Lily. Ja, és Mrs. Danvers a vízbe veti magát? Ez is hűen követi a regényt? Az olyan kicsiségek már szinte szót sem érdemelnek, hogy nem az idős főkomornyik ráncigálja ki a kocsiból a bőröndöket, egy olyan úriember, mint Max nem veti a vállára a feleségét a személyzet láttára, az ifjú, félénk feleség nem megy ki egy idegennel kettesben lovagolni stb.
Edmond Dantes 2020 nov. 08. - 13:48:16
Nincs kedvem spoilerezni. Aki nem olvasta a konyvet, potolhatja legalabb wikipedia szocikkebol. Ott pontosan megirjak, mi tortent, hogyan halt meg Rebecca. Ugy halt meg a regenyben, ahogyan az uj filmben ... es ne m ugy, ahogy Hitchcocknal. Az elteres donto fontossagu. Otthonkara nem emlekszem.
4/10
Tinv 2020 nov. 08. - 13:17:06 4/10 Előzmény Edmond Dantes
Ugyan mit változtatott Hitchcock a regény végén? Hogy a főhősnő nem ment velük Londonba? A mostaniban meg egyedül tört be az orvoshoz, ami sokkal durvább változtatás. Ha meg tényleg hűek akartak volna maradni a könyvhöz, akkor úgy csinálják meg, ahogy írva vagyon, mert a tárgyalás és a vége a könyvben százszor izgalmasabb. Pontosabban a Charles Dance-féle kétrészes film, ami elég hűen követi a könyvet. Meg pazar helyszínek, ruhák...hát, a bálon egy olyan otthonkát adtak rá, amilyen a legutolsó takarítónőnek is van. Azért ki hiszi el, hogy nincs egy elegáns estélyi a szekrényében, aminthogy a regény szerint is volt?
Összes hozzászólás