A méhész

Bakancslistához adom
O Melissokomos
francia-görög-olasz filmdráma, 122 perc, 1986

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Theo Angelopoulos, napjaink kiemelkedő görög rendezőjének filmje egy idősödő tanár történetét mutatja be. A főhős felmond a munkahelyén, elhagyja szeretteit és útra kel a 70-es évek Görögországában, hogy megtalálja a méhek tenyésztésére legalkalmasabb helyet. Vándorlása során találkozik egy fiatal, stoppos lánnyal, aki közeledni próbál felé. Vajon a férfi a méhek közti magányos életet választja, vagy közelebbi kapcsolatot próbál teremteni az emberrel? A válasz drámai és keserű befejezést hoz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
laciml58 2012 ápr. 22. - 17:09:12 Előzmény Coleman
Jan Garbarek panaszos szaxafonos játéka, a benne történõ vívódást önmagával nagyon erõsíti bennem, hisz nem sokat tudunk meg a " Méhészrõl", ez a lélek játéka.
A kamerabeállítások vagy nem beállítások nem igen tennének hozzá szerintem, önmagában a környezet és a váltakozó zenék éppen elegek.
Coleman 2011 febr. 14. - 13:05:19
Nem osztom a lelkesedést, ily mértékben nem semmiképp. Ez volt az elsõ film, amit láttam a híres görög rendezõtõl, nekem olyan filmnek tetszik (többi mûvét még nem ismerve), ami vállalható, de jelentéktelen, kevéssé sikerült darabja egy komoly életmûnek. Több dolog is csúfítja az amúgy nem rossz bizonyítványt, egyfelõl nekem a zene rettenetesen sok volt, jellemzõen filmköltõnek szokták nevezni Angelopoulost, akkor minek nyomja agyon a képeit ezzel a zenével? Másfelõl ezek a képek, hát szóval szépek a tájak, szépek a romos házak, de unalmasak a kameramozgások, nincsenek érdekes beállítások. Ezek mellett van a filmben néhány borzasztóan mesterkélt jelenet. Csak a hangulat marad, ami nincs megfelelõen megalapozva. Mindezek ellenére érdemes megnézni a filmet, mert egyébként tényleg szép, csak valamelyest félresikerült alkotás. Nem is tudom, nekem végig az volt az érzésem, mintha egy elfuserált mûvészfilmet néznék, ami néha életre kap és akkor valóban elragadó. Mastroianni hiteles alakítást nyújt.
verdeleth 2007 jún. 02. - 09:38:41
hihetetlen szép film.egy angelopoulos filmre nem tudom mondani hogy nem fergeteges Nem olyan kiforrott mint a késõbbi filmjei de ezt is átjárja a nagybetûs érzés, a melankólia, a vágyódás.Aki komolyan el akar mélyülni egy film hangulatában, annak nagyon ajánlott csakúgy ahogy a a rendezõ összes filmje. Mastroianni egyik utolsó szerepe ez, alakitás pedig leirhatatlan