A nagy kvízválasztó

Bakancslistához adom
Starter for 10
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai romantikus dráma, 92 perc, 2006

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Az egyszerű munkáscsaládból származó Brian a Bristoli Egyetem elsőéves hallgatója. A fiatalembert elképesztő bizonyítási vágy fűti, amióta az eszét tudja, mindig okos akart lenni. Az egyhangúnak aligha nevezhető kollégiumi élet, a bulik és tüntetések sem tudják eltéríteni a nagyratörő tervétől, hogy részt vesz a televíziós kvízjátékban, amelyben egyetemisták mérik össze a tudásukat. Mindeközben álmai nőjét, a gazdag és csinos Alice-t is szeretné meghódítani. Brian helyzetét nehezíti, hogy életében felbukkan egy másik vonzó lány is, a lázadó természetű Rebecca. David Nicholls regényéből.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Brian Jackson
Rebecca Epstein
Alice Harbinson
Lucy Chang
az ifjú Brian
Martin Jackson
Julie Jackson
Bamber Gascoigne
Dr. Morrison

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
trudy 2016 jan. 13. - 20:29:30 4/10
Gagyi. Igazából az egyetlen ok, ami miatt a feléig bírtam, az James McAvoy, ha nem õ lett volna a fõszereplõ, akkor már a 10. percnél halálra untam volna magam. A karaktere ugyanis teljesen inkonzisztens: alapból teljesen szimpatizálni lehetne vele (átlagos vidéki hátterû, introvertált, érzékeny és szorgalmas srác), aki egyáltalán nem tartozik a menõk közé, de ennek ellenére isten tudja miért, minden vágyához küzdelem nélkül egy hajszálnyira tud kerülni, azonban mégis annyira lúzer, hogy a cél elõtt mindent elront. És teszi mindezt egyáltalán nem szimpatikus jellemvonásokra (tahóság, ostobaság, csalás) utaló viselkedéssel. A film feléig ezekbõl a baklövésekbõl pont elsüt annyit, hogy a nézõ megutálja érte. A két mellékszereplõ lány nagyon unszimpatikus és erõltetett. Arról nem is beszélve, hogy már a legelején sejthetõ hogy mi lesz a vége. A vetélkedõs mellékszál pedig annyira gyermeteg, hogy a jelenetek alatt néha már kínosan éreztem magam.
7/10
teakettle 2013 júl. 31. - 23:26:36 7/10
A történet kiszámítható, egyszerû és klisés, valamiért mégis tetszett. A valami mögött pedig nagy eséllyel a színészcsapat áll.
Benedict pillanatait imádtam, halálian hozta a figurát és az elején a viselkedése amolyan "Fletós" hatású volt ami megnevetett. McAvoy imádni való mint mindig, Gatiss pár pillanata pedig felvillanyozta a filmet, különösen az a momentum amikor Cumberbatchel látható a vásznon, ha Sherlock rajongó vagy akkor imádni fogod. Dominic Cooper csak egy plusz pont.
Szóval nálam ez a film a színészek miatt lett igazán értékelhetõ.
Acis 2013 febr. 12. - 18:43:23
Tényleg sok benne az elcsépelt klisé, de Benedict Cumberbatch szenzációs a béna sznob hólyag szerepében, esetleg a PORT felvehetné a listára, kifelejtették a szereplõk közül.
7/10
Sadenal 2011 máj. 27. - 11:23:18 7/10
Egyszer nézhetõs film volt, de délutáni filmnek jó ez! :D A beszívott rész tényleg jó, amúgy ha figyelitek a szobáját Briannak, mikor kicsit feldíszíti, ott a Diploma elõtt plakátja a falon! :D7/10
Haversrac 2011 máj. 19. - 14:14:12
jó volt ez a film nekem bejött, bármennyire is kiszámítható volt:)

a fõszereplõvel tudtam azonosulni én is hasonlóan csípem az alapmûveltséget:D
végén azért nagy állat volt, hogy még el se hangzott a kérdés, de már rávágta a választ haha:D
6/10
stomachh 2011 márc. 22. - 18:13:27 6/10
Hiába volt éjjel, csak megnéztem. Egészen jópofa kis történet, de semmi nagy durranás. Jófiú, szõke lány, barna lázadó csaj, egyetem, miazmás.
Érdekes volt, hogy 85-ben játszódott, és én a fényképezés, rendezés, az egész film hangulata miatt olyan 90-es évek eleji filmnek gondoltam. Aztán megnéztem, hogy 2006-os, szóval egész jól adja a hangulatot. Ennek elenére ez csak egy erõs 6/10.
10/10
koczanbalint 2010 nov. 26. - 22:30:25 10/10
Szerintem nagyon különleges és egyedi történet. Vannak benne humoros és elgondolkodtató jelenetek, de erõltetett részek is. Összességében 10/10-bõl adnék rá mégis, mert jó a sztori és visz magával végig. Sok igazság van benne.
hoangyal 2009 júl. 30. - 01:03:40
váá, ez a film egyszerûen rettenetes...gagyi és végtelenül unalmas.
DRA 2009 júl. 07. - 13:27:19
tipikusan olyan film, amire csak odakapcsolsz délután, de rögtön megragad, és végignézed. régi filmnek gondoltam, de kiderült nem az, meg valahonnan ismerõs volt Brian, és a végén jöttem rá hogy a wantedból. magávalragad, de vannak benne fura fordulatok ami miatt szerintem egyszer nézhetõs.
nagi 2009 júl. 07. - 11:00:16 Előzmény dreenn
Engem azért is fogott meg annyira ez a rész, mert még mielõtt a láttam ezt a filmet, már megfogalmaztam magamnak, hogy ez a srác kicsit emlékeztet a fiatal Dustin Hoffmanra a The Graduate-bõl (Diploma elõtt). Erre jön ezzel a Mrs Robinsonnal a konyhában, azt hittem eldobom az agyam!
Ja, és az elõbb kihagytam, hogy az Inside I'm dancing (Lélekben táncolok) c. filmben is nagyon nagyot alakít McAvoy, azt is látni kell.
nagi 2009 júl. 07. - 10:48:51
Hát igen! Én is sok mindenbe bele tudom képzelni ;).
dreenn 2009 júl. 05. - 19:02:32 Előzmény nagi
Totálisan egyetértek veled, azon a részen is majdnem halálra szakadtam magam:D. Volt néhány igazán jó rész, amit megmosolyogtam, és persze aranyos kis film, tele van szépséggel, de nem volt olyan nagy durranás. A többi filmjét jobban szeretem. :P
nagi 2009 jún. 22. - 21:14:46
Valszeg soha nem jutok el ehhez a filmhez, ha nem zúgok bele McAvoyba a Becoming Jane Az utolsó skót király és a Macbeth miatt. Inkább ezeket a filmjeit nézzétek!
Egyszer azért ezt is meg lehet. Harmincasok, negyvenesek nosztalgiázhatnak a zenén is. *****SPOILER***** Ja, és a betépõs jelenet Mrs. és Mr. "Robinsonnal" fûszerezve azért nagyon ott van ;). *****SPOILER VÉGE*****
bourne 2008 szept. 14. - 18:19:42
hhhááááátttt nem is tudom ... kicsit szájbarágós ... kicsit dedós ... kicsit unalmas ... egyszer elmegy, de azt azért már mindenki tudhatja, h az életben nem a
spoiler

gazdag szöszi lányokat veszik el az ilyen egyszerû fickók, hanem a lázadó barnákat ... :))))
Gabi'91 2008 aug. 14. - 14:37:50
Tipikus romantikus film, egyetemrõl, bulikról, egy apró csavar benne a tudásvágyról szóló rész. És persze a végén jön a tanulság.
Egyébként James McAvoy és Rebecca Hall a fõszereplõk, az itt felsoroltak pár percre tûnnek fel a filmen.