A remageni híd

Bakancslistához adom
The Bridge at Remagen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai háborús filmdráma, 112 perc, 1969

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

1945. március elején, a második világháború végóráiban járunk. A szövetséges haderő már Németország kapujában, a Rajna előtt áll. Az utolsó tartalékait felélő Wermacht vezetése a folyón Remagen városánál átívelő, utolsó ép rajnai híd felrobbantását a veterán Krüger őrnagyra bízza. Bár az angolszászok előrenyomulását mindenáron meg kell akadályoznia, a Rajna túlpartján rekedt hetvenötezer német katona visszavonásának érdekében - a parancs kiadását halogatva - az utolsó pillanatig kivár. Az amerikai előörs eközben mindent megtesz, hogy a hidat bármilyen vérveszteség árán, de épségben elfoglalja...

Stáblista:

Szereplők

Hartman hadnagy
Krüger őrnagy
Angelo őrmester
Barnes őrnagy
Von Brock tábornok
Shinner dandártábornok

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy Gargantua 2015 márc. 22. - 23:18:01
Késõi válaszolóként zömében egyetértek feketevipera soraival.

A fájdalmas, véres, áldozatokkal teli háborúra emlékezõ filmek sorozatának ez egy megnézhetõ, de nem kiemelkedõ darabja. A karakterek talán nem fekete fehérek, Von Brock a "másik" oldalon áll, mégis egyéni szerepvállalása, kitartása és elbukása látható. Ezzel együtt a film amerikai, nyilván egyfajta propagandát is hordozó szemlélettel.

A városi tanítóból a híd parancsnokává vált katona alakítója (a színész nevét sajnos nem találtam meg) emlékeim szerint azonos a "Halál 50 órája" címû filmben a szárnysegédével, mindkét mûben a "nép hangja"-ként szentenciát kimondó, igazságot vállaló idõs katonaként.
8/10
offtopic
csikosi 2012 febr. 09. - 12:04:11 8/10
Jobb lenne, ha nem fikáznátok ezt a csatornát!!
Itt legalább nincs 10-percenként reklám!
Addig írogattok a szinkron miatt, hogy itt is lesz.
Nem maradt már reklám nélkül még a film-múzeum sem.
robi_69 2012 jan. 18. - 20:19:36 Előzmény feketevipera
Ez a csatorna valóban egy tragédia az újra szinkronizálás miatt. Én is inkább meg szoktam várni, hogy más csatornán adják az itteni filmeket, bár régebbi filmeket nehéz elcsípni. Aki elég jól tud angolul, az megpróbálhatja átállítani a hangot eredetire. Ez a film speciel elég jól érthetõ.
5/10
pikemen 2012 jan. 18. - 17:05:34 5/10
Kissé propaganda íze van. Ne felejtsük el, még a visszavonuló németek is kétszer-háromszor nagyobb veszteséget okoztak az oroszoknak. Hasonló volt itt is, úgyhogy sztem ebben a kivitelezésben ez így nem hiteles...
Ford Mustang 2011 júl. 20. - 16:50:27
Részben egyetértek, viszont ez még a '60-as évek mozi-technikájával készült. Mondjuk sokban nem tér el a '70-es évekétõl.
feketevipera 2011 máj. 08. - 20:02:19
Ezt a filmet valamikor évekkel ezelõtt láttam a királyi tévén. Azt hiszem, beilleszthetõ a 60-as - 70-es évek amerikai háborús filmjeinek sorába (jóllehet nagy részüknél kevésbé ismert), de viszonylag kevés benne a híresebb színész. Ami párhuzamba állítja azokkal, az az, hogy a cselekmény itt is szinte epikus hömpölygésû, bár emlékeim szerint mindkét felet bemutatja. Arra már nem emlékszem, hogy mennyire voltak fekete-fehér jellemek a sztoriban, de talán itt is az egyoldalú látásmód érvényesült (ha nem, akkor javítson ki valaki). Egyébként szerintem A remageni híd nem túl kiemelkedõ darab, de egyszer érdemes megnézni, fõleg azért, mert ritkán vetítik. Amúgy meg valószínûnek tartom, hogy az MGM ezt is átszinkronizálta, de ezekkel a fahangú "színészekkel" valószínûleg nem nézem meg a filmet, annyira irritáló, hogy mindent ugyanazokkal a magyar hangokkal kell megnéznem ezen a csatornán.
10/10
Történelem p 2009 jún. 13. - 19:38:21 10/10
Nekem nagyon tetszett a film!