A Sólyom és a Tél Katonája

Bakancslistához adom
The Falcon and the Winter Soldier
amerikai drámasorozat, akciófilm-sorozat, 60 perc, 2021

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sorozatneked.hu 2022 jún. 28. - 13:26:21 7/10
7/10

Eddig ez a Marvel minisorozat tetszett a legjobban a négyből, bár itt is voltak számomra nem tetsző dolgok. Például a Sólyom alig használta a ruháját. Talán 2 teljes rész is volt (a hatból!), amikor egyáltalán nem volt rajta és csak sétált és nyomozott Buckyval. Az új jó főszereplő is unszinpatikus volt, bár lehet, hogy pont ez volt a céljuk a castingosoknak. Ezeket leszámitva egy élvezhető Marveles sorozatot kaptunk, ami a történet nagy részében Európában játszódik. Érdemes megnézni!
7/10
The Cortez 2022 máj. 26. - 22:36:54 7/10
A sorozat ügyesen viszi tovább az Amerika kapitány-mozik és az Endgame szálait. A 2 főszereplőt sikerült elmélyíteni, a köztük lévő dinamika kiváló, ráadásul az alakítások szintén nagyszerűek lettek. Vannak új karakterek, mint ahogy visszatérők is (Zemo figuráját egy teljesen új, humorosabb irányba vitték), akad némi wakandai vonal s megint csak fontos hangsúlyt kap a politika. Az utóbbi helyenként erőltetettre sikeredett, mivel behozták a már kurvára fárasztó rasszizmus témát. A repkedések, üldözések, közel harcok, továbbá a pajzzsal való ökörködések látványosak, ugyanakkor többször követhetetlenre vannak fényképezve + vágva, valamint a CGI nem egyszer ugyancsak gyengén muzsikál. A 6 epizódos évad közepe tájékán felerősödik a buddy movie jelleg, illetve a feel good hangulat.
Bigpapa 2021 dec. 29. - 23:22:55
Az első részt nyögvenyelősen néztem végig, annyira untam, hogy alig vártam,hogy vége legyen. A többibe már bele se néztem, talán egyszer szánok rá időt.
Christine1 2021 máj. 06. - 23:16:27
4/10
AlexWolf 2021 ápr. 27. - 07:55:40 4/10
Nagy MCU rajongó vagyok. Örültem hogy ezekben az ínséges időkben is van új nézni való a kedvenc karaktereimmel.
De ez a sorozat kb semmit nem adott hozzá az MCU világához. Európai szemmel nagyon amerikai problémákkal foglalkozott. A főgonosz szánalmas volt. Ha hiányozna a szerencsétlen Tél katonája a sorozatból, észre sem venném.
Több olyan jelenet is volt, ahol egyszerüen nem értettem miért úgy viselkednek egymással a karakterek mintha évek óta ismernék egymást, és csak véletlenül keveredtek volna az ellentétes oldalra.
A bohócnő megjelenésére meg egyszerüen nincs magyarázat.
Látvány és az akció jelentek rendben voltak, az elvárt színvonalat hozták.
Wandavision köröket ver minden tekintetben erre a sorozatra.
kultúrgúda 2021 ápr. 10. - 17:51:31
nem rossz