A túlvilág szülötte

Bakancslistához adom
The Unborn
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 84 perc, 2009

Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?

Casey Bell gyűlölte az anyját, amiért az kisgyermekként magára hagyta. Ám amikor megmagyarázhatatlan események történnek, Casey lassan megérti, az anyja miért ment el. Könyörtelen álmok kínozzák, és amikor ébren van, egy gyötrődő szellem kísérti. Kénytelen az egyetlen olyan spiritisztához, Sendakhoz fordulni, aki véget vethet ennek az egésznek. Sendak segítségével Casey felfed egy családi átkot, mely egészen a náci Németországig nyúlik vissza: egy lényre lel, aki képes bárkit vagy bármit megszállni, és minden alakváltáskor egyre erősebb lesz. Az átok új életre kel, és Casey egyetlen esélye a túlélésre az lehet, ha lezárja a túlvilági átjárót, amit felnyitott valaki, aki soha nem született meg.
Bemutató dátuma: 2009. március 26. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Casey Beldon
Mark Hardigan
Arthur Wyndham

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 jan. 20. 06:31:24 Előzmény Owl
Megnéznék már egy filmet, aminek a főszereplője egy náci nőci lenne!...:DDD
2/10
Owl 2016 jan. 18. - 22:48:53 2/10
Ha nincs Hitler, Hollywood már rég éhen döglött volna. Így viszont minden utolsó, ZS kategóriás filmbe bele lehet keverni a nácikat, ezzel egzotikussá és érdekessé tenni a témát. A film kapjon 2 csillagot a nõci és az általa villantott tevepata miatt. Más izgalmasat nem láttam benne.
olahmiki1959 2015 okt. 27. - 07:28:56
A náci Németországot mindenképpen bele kellett keverni a történetbe?
4/10
Atis88 2014 dec. 30. - 21:40:23 4/10
Egyszer végig lehet nézni ha az embernek nincs jobb dolga, de nem lesz egy maradandó alkotás ez tuti. Tele van kliséhalmazokkal bár ezen kicsit a színészi játékok segítenek. Az biztos, hogy néhány hét után már nem sok mindenre fog az ember emlékezni belõle. 4/10.
6/10
jozsi86 2013 nov. 24. - 11:02:15 6/10
Közepes film. Érdemes megnézni, de nagy elvárásokat ne támasszon senki. Azért a sztori, az alapötlet mindenképp tetszett. Csak lehetett volna parásabb.
7/10
m3246 2013 nov. 17. - 23:40:48 7/10
Régebben már láttam ezt a filmet akkor nagyon tetszett. Tegnap néztem a Sinistert az nálam nagyon bejött gondoltam ma este is nézek egy ütõs kis horrort, de hát nagyon lájtosnak tûnt ahhoz képest. A történet ott sem erõs, de itt kifejezetten kusza és gyenge. Sokkal több az üvöltés benne, de mennyivel jobb a csönd és a hátborzongás. Így utólag kissé gyengének tûnik. A színészi alakítások is átlagosak csak sajnos. Mindent összevetve kellemesen borzongós kis film, de semmi extra. Viszont egy dolgot nem lehet nem figyelembe venni! A fõszereplõ csaj iszonyat bombázó! Egyszerûen nem bírod nem állandóan bámulni :) Sõt még a kis feka buxa is nagyon jó! :) valójában határozottan sokat dobnak a filmen, mégha ennek nem így kéne lenni. Nálam upgradelték a filmet, így aztán legyen 7/10
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 24. - 12:29:43
Szerintem egyszer nézõs kategória.
Amikor megnézted,gyorsan el kell felejteni az egészet..
5/10
7/10
Tamás22 2012 jún. 07. - 11:56:13 7/10
Nem volt rossz, egyszer mindenképp érdemes azért megnézni. 10/7. A fõszereplõ csaj meg csodaszép!!!:P Már csak miatta sem bántam meg, hogy megnéztem, nagyon szép csaj, komolyan!!! Õ 10/10-es!:P
Ev@ 2012 ápr. 29. - 13:46:21 Előzmény Hannibal Lecter
A sztorija valóban baromság, rengeteg logikai baki van benne, értelmetlen nácizás (a film készítõi vagy zsidók, vagy nagyon trendik akartak lenni), de szerintem érdemes megnézni. Vannak benne jó (bár kissé hatásvadász, de azért élvezhetõ) jelenetek. Természetesen, mint minden horrorfilmet este érdemes nézni és inkább egyedül. Nappal minden horrorfilm nevetséges...
8/10
doktormacko 2012 ápr. 14. - 09:39:42 8/10
Nem szeretem különösebben a horror filmeket , de nem bántam meg , hogy megnéztem.
5/10
convar 2012 febr. 28. - 20:53:42 5/10 Előzmény horas
"A kis csaj egy az egyben Megan Fox,"

Én inkább egy kis Catherine Zeta Jonest látok benne. Egyébként bitang jó nõ, igazi prémium kategóriás :D
5/10
convar 2012 febr. 28. - 20:49:11 5/10 Előzmény Killer198
"Amúgy az ilyen filmek sikere talán abban van, hogy szeretünk sajnálni egy szenvedõ szépséget, ennyi az egész. Rögtön az jut az eszünkbe, hogy te jó Isten szegény lány, stb. Érdekes ha Bettit a csúnyalányt érnék ilyen szörnyûségek érdekelné a fenét. Azt gondolná mindenki, hogy pusztuljon a férgese, ki nézné meg."

Mondjuk ebben van vmi :)
1/10
Hannibal Lecter 2012 febr. 04. - 19:37:41 1/10
Akinek kedves az élete és az ideje, az ne nézze meg. Iszonyatosan pocsék és semmi értelme, logikája, izgalma stb. Nagyon átgondolatlan, logikátlan.
6/10
technokrata 2012 jan. 22. - 13:06:17 6/10
Ez még a belefér kategória nálam. Egyszer nézhetõ.
horas 2011 nov. 22. - 14:19:30 Előzmény Killer198
Az egész exploitation filmmûfaj és birodalom erre épül. Az ember ösztönös kíváncsiságára és vonzódásaira épít. Sex, erõszak, olcsó eszközökkel való hatáskeltés. Megnézed (mármint a tömegek) mert valamiért vágysz a borzongásra, a félelemre, jó nézni egy gyönyörû nõt, szélsõséges erõszakot, stb.

Minden filmtípusnak megvannak a maguk paneljei, de ez igaz a zenére is, és sok már képzõmûvészeti irányzatra. Unalmas, de hát istenem, egyrészrõl manapság már mindenki filmet csinál, nehéz újat kitalálni, és sokszor el kell engedni magunkat, megérteni, hogy ez milyen film akar lenni, és azon belül összpontosítani az erényeire. Ha az ember nem az új Hatodik érzéket várja minden egyes thriller/horrorban akkor akár még élvezheti is az ilyen gyengébb minõségûeket.

Én féltem ettõl a filmtõl, többször is megijedtem - lehet, csak azért mert már fáradt voltam - de a képi világ, és a hangulat engem megfogott, riasztott. Ahogy haladtunk a sztorival nálam is elfogyott a türelem, mert egyre gyengébb lett a sztori és álmosodtam is, felénél kiszálltam, de addig nem volt rossz. A kis csaj egy az egyben Megan Fox, de hát jól esik nézni akkor nézzük. Én egy ideje már tudok függetleníteni, megtudok nézni egy ratyi horrort vagy vígjátékot (nyilván megvannak a határok), úgy, hogy nem azon füstölgök, hogy milyen elcsépelt és unalmas, és már megint ugyanaz, hanem csak nézem, és próbálom élvezni, néha szerintem kell egy kis olcsó szórakozás is.

Az igazi minõségi és emlékezetes filmeket amúgy sem ettõl a mûfajtól és kategóriától kell várni.
Ford Mustang 2011 nov. 11. - 18:18:21 Előzmény Freddieboy
Lehet majd belenézek, ha már "annyira jó".
Freddieboy 2011 nov. 06. - 02:37:57
Szerintem egész jó film! 9/10. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen típusú horrorokat!
3/10
Killer198 2011 okt. 30. - 13:08:36 3/10
Én már nem tudom elképzelni, hogy ki az, akit ezek a filmek úgy komolyabban meg tudnak mozgatni, engem már annyira hidegen hagynak, hogy azt el sem lehet mondani. Ennél sablonosabb alapkoncepciót már ki sem lehetne találni. Talán az ezredik légi katasztrófa sztori elõzi le. Nézzük az alapját ezeknek a filmeknek:
1. Vegyünk egy producert, aki tudja, hogy az embereknek a szart is el lehet adni.
2. Szerezzünk egy középszerû, vagy még aljább rendezõt.
3. Írassunk egy tipikus horror forgatókönyvet (valamelyik szappanopera forgatókönyv író másodállásban egy hétvége alatt összerakja).
4. Azért kell hozzá némi pénzmag, hogy telerakjuk jobbnál jobb hang és képi effektekkel (ez az egyetlen, ami miatt nézhetõ).
5. És végül a legfontosabb -> Rakjunk bele egy feltörekvõ, olcsón megfizethetõ tucat csinibabát, aki persze végig szenvedi az egész történetet (na jó, talán ez is számít, hogy nézhetõ legyen, nem is kicsit).
És máris kész a siker. A történet kiagyalásán nem is kell sokat gondolkodni, ha ezt betartják már jók.
Ez a receptje egy tipikus mai szombat esti amerikai horrorfilmnek, hogy a tinicsajok összeszarják magukat, a srácok meg csorgassák a nyálukat.
Amúgy az ilyen filmek sikere talán abban van, hogy szeretünk sajnálni egy szenvedõ szépséget, ennyi az egész. Rögtön az jut az eszünkbe, hogy te jó Isten szegény lány, stb. Érdekes ha Bettit a csúnyalányt érnék ilyen szörnyûségek érdekelné a fenét. Azt gondolná mindenki, hogy pusztuljon a férgese, ki nézné meg.
Ha ennél a filmnél tartunk azért néha engem is rá lehet venni, hogy megnézzek egy ilyet. Ezzel úgy voltam, hogy elkezdtem nézni, de idõ közben dolgom akadt, gondoltam bepótolom a kimaradt részt máskor, na azóta is pótlásra vár.
A film értékelését inkább hagyjuk, gondolom sejtitek.
6/10
zoli_80 2011 aug. 04. - 23:18:35 6/10
Jól indult a film, de ahogy haladt elõre, egy-két jelenetet leszámítva egyre inkább csökkent a lelkesedésem. Lehet, ha ismerném a zsidó misztikát, többet megértettem volna belõle, de mivel nem ismerem, egy kicsit csalódás volt a film.
Ezzel együtt Odette Yustman gyönyörû, színésznek sem rossz (szerintem ebben sokkal jobb volt, mint az "És hamarosan a sötétsében"), és a film képi világa is bejött.
Összességében:

5,5/10
Sophie Undead 2011 máj. 24. - 16:14:19 Előzmény please don't read it!!!!
Akkor te psycho-horror rajongó vagy, DE ez nem azt jelenti, hogy a slasher-horror szánalmas ( én ennek a rajongói táborába tartozom)...a mûfajnak nem is a félelemkeltés a célja, hanem az erõszak és a brutalitás, míg az ilyen fajta filmek, mint ez is, inkább a pszichére hatnak (ezért is psycho-horror xD)...nah de akkor valamit a "mûrõl" is... Nem tetszett. Nem azért mert slasher fan vagyok, egyszerûen csak gyengének találtam. Egy rész volt, ami bejött: A vén tata jelenet ;)...Nálam egyszer nézhetõs, bár egy kis kikapcsolódáshoz sajtos popcornnal nem rossz :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu