A vád

Bakancslistához adom
Les Choses humaines / The accusation
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 138 perc, 2021

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A mérnöknek készülő Alexandre pár napra hazalátogat Párizsba. Megismerkedik édesanyja új élettársával, és még aznap este bulizni megy a férfi 17 éves lányával, Milával. Reggelre Alexandre élete gyakorlatilag összeomlik: Mila nemi erőszakkal vádolja meg. A két fiatal bíróság előtt meséli el saját emlékei nyomán a történteket, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek.

Yvan Attal a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált filmjében a #MeToo mozgalom korszakában tesz fel kényelmetlen kérdéseket, két különböző nézőponttal szemléltetve, hogy semmi sem fekete vagy fehér.
Bemutató dátuma: 2023. március 23. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Joseph Barbera 2023 jún. 17. - 14:32:49 8/10
Na igen, egy jó nehéz kérdést boncol a film, mivel senki nem volt jelen, csak a 2 főhős. A magam részéről annyit tennék hozzá, hogy a fiatal nők (én legalábbis ilyen voltam), naivak, és kiszolgáltatottak és sokszor félnek is. "A két fiatal bíróság előtt meséli el saját emlékei nyomán a történteket, miközben felszínre kerülnek a családjaik különböző világnézetéből és vallásából fakadó ellentétek."- Nem tudom, a port miért írta ezt az ismertetőben, a filmben semmilyen utalást nem éreztem a 2 család faji vagy egzisztenciális, vagy egyéb különbözőségéből. Inkább az ideológiák, fogódzók, kapaszkodók és segítség nélküli, példakép nélküli fiatal csellengő lelkek elhagyatott magányából és útkereséséből mutatott erős képet a rendező.
9/10
Ildikó Nóra 2023 máj. 05. - 14:38:59 9/10
A regény alapján készült filmet érdemes megnézni, végig érdekes, izgalmas, nem volt zavaró, hogy több, mint 2 órás. Tetszett a szereposztás, a színészi alakítások, filmzene is. Ben Attal-nak jól állt a szerep és jól is játszott. A Mila-át alakító színésznő játéka nem tetszett, néha idegesítő volt. Más befejezésre számítottam.
Xxy92 2023 febr. 02. - 12:53:23
A film 2021-es (ezt kéretik javítani!). A Mozinet Filmnapok keretein belül holnap leadják néhány vidéki moziban (Budapesthez legközelebb Szentendrén). Minden bizonnyal érdemes lecsapni erre az alkalomra, mert semmi jel nem utal arra, hogy lenne országos premierje - főleg, hogy nem egy új filmről van szó.