A Waffle Street farkasa

Bakancslistához adom
Waffle Street
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 86 perc, 2015

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

A Waffle Street farkasa Jimmy Adams igaz története, aki szebb napjain egy 30 milliárd értékű befektetési alapkezelő alelnöke volt. Miután elvesztette munkáját, egy gofrisütőben lesz pincér. A non-stop étkezdében a kemény hajtás közepette barátkozik össze az ex-fegyenc Edwarddal, aki kőkemény leckéket szolgál fel főhősünk számára az életről és pénzügyekről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex 2021 dec. 05. - 09:14:38
Manapság már nehéz bennem mély nyomokat hagyni, ennek a filmnek nem is sikerült. Kissé nehezen bírom elképzelni, hogy egy menő és tanult bankár vagy bróker figura egy teljesen más szakmában szeretne jeleskedni. Addig még csak-csak, hogy papa vesz nekem egy éttermet, de a fizikai munka iránti olthatatlan vágy és buzgalom megdöbbentő és tökéletesen hihetetlen. Házamat egy étteremért! Na, persze! Már az is szokatlan, hogy anya dolgozik egy ilyen családban.
4/10
artad 2020 dec. 17. - 21:50:25 4/10

A belevetett munka mindig meghozza a gyümölcsét, működik a vonzás törvénye, de csak akkor ha teszünk is érte és nem csak álmodozunk...DE!....Mennyire más úgy gürizni, hogy benned van a tudat, hogy apuka, nagyapuka jön és azt mondja, hogy "fiam, adunk kölcsön étteremre, ha kell"...


7/10
Edoardo 2020 júl. 11. - 12:01:59 7/10
Jó film. Érdemes megnézni.

*** SPOILER VESZÉLY ****

Kevés embert ismerek, aki hajlandó lenne jelenlegi pozícióját, kocsiját, házát feladni, mert hisz valamiben. Biztosat a bizonytalanra nem cserél le senki, hiszen benne van erősen a bukás lehetősége, ahogy ebben a szituációban is.

Ha nem lettek volna a szülők, gyakorlatilag lenullázta volna a pár magát a családalapítás pillanatában. Ez a mi valóságunk is - sokszor mindent eldobhatnánk és a létminimumért dolgozhatnánk, ha azt csinálnánk, amit szeretnénk. (Konkrét példa: termelésoi mérnök tanár helyett, hogy többgyermekes csládját el tudja tartani; titkárnő egy multinál olasz tanár helyett; alkatrészt gyártó cégnél szalagmunkás pincér helyett...stb: rengeteg hasonló példa van a mindennapokban - de nincs gazdag szülő, aki az ember hóna alá tud nyúlni ha mindent belead az ember - fizikailag, szellemileg, anyagilag - de rajta kívül álló okok miatt meghiúsul a cél.)

Nekem megérintő és elgondolkodtató volt.
Sz. Péter 2019 dec. 01. - 07:27:38 Előzmény s1u2x3e4l
"Nem tudom a valosagban mennyi ilyen turelmes bologato feleseg letezne"

Rengeteg.
Hidd el, van az a pénz. ;)
10/10
GalliLea 2019 nov. 30. - 23:32:05 10/10
Nagyon jó film. Szerintem alul van pontozva.
8/10
s1u2x3e4l 2018 júl. 14. - 08:56:15 8/10
Tegnap este neztem meg a story4en, mert megtetszett az ajanloja, es a film is tetszett. Mondjuk en kivancsi lettem volna egy olyan verziora is, hogy mi történik akkor ha nincsenek a jomodu apukak, de szerintem igy is tanulsagos film, hogyan is mukodik az uzleti vilag. Legjobban az a resz tetszett, amikor Jimmy rajott, hogy a leirt 1000 ora csak a papiron letezik. Nehany helyen a fejem fogtam ahogy amit addig felepitett mindent hagy eluszni, utolso korben meg a hazat is lecsereli, ennek ellenere megis rokonszenves karakter volt. Nem tudom a valosagban mennyi ilyen turelmes bologato feleseg letezne, es ahogyan kezdtem, pláne ha nem lenne olyan hátteruk. Osszessegeben kikapcsolodasnak jo volt, es meg akar okulhatunk is belole azokon a teruleteken, ahol az elozo ket hozzaszolo irja.

10/8
alien1976 2018 máj. 09. - 04:30:13
Lehet fura ilyet írni, de az egészen érződik, hogy megtörtént eset. Teljesen életszagú az egész, s ez a jó benne. Ez viszi előre az egész filmet. Végig drukkoltam a főhősnek, s tetszett, hogy nem elnagyoltan volt bemutatva az egész. Minden részletesen bel ett mutatva, semmi, és senki nem lett elfelejtve. Minden karakter megjelent folyamatosan, s ezzel is fentartotta az érdeklődést. A kitartás, a harc, az akarat nagyon jól be lett mutatva, s jól lett tálalva is. Nekem bejött.
kritikus mûvész 2018 máj. 06. - 03:04:55
Alázatból iskolapélda!...