A zöldsapkások

Bakancslistához adom
The Green Berets
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai háborús filmdráma, 137 perc, 1968

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Észak-Karolina, az USA hadseregének különleges kiképzőközpontja. A Zöldsapkások, vagyis azok a tapasztalt, rendkívüli katonák, akiket speciálisan a vietnámi konfliktus megoldására képeztek ki, a sajtó nyilvánossága előtt beszélnek az elkövetkező akciójukról. A küldetés: egy tábor felállítása Dél-Vietnámban, és egy helyi vezető elfogása. Az újságírók közül sokan, akárcsak a lakosság nagy része, megkérdőjelezik az Egyesült Államok szerepvállalásának szükségességét a vietnámi konfliktusban. A zöldsapkás csak egy harci robot, akinek nincsenek érzelmei? Gombnyomásra működnek? - ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el a sajtótájékoztatón. George Beckworth újságíró, akinek lapja szerint az amerikai katonáknak semmi keresnivalójuk Vietnámban, úgy dönt, a saját szemével akar meggyőződni mi történik a harctéren. Mike Kirby ezredes magával viszi oda, ahol a halál mindennapos hívatlan vendég, ahol állandóak a bombázások, ahol ártatlan vietnámi gyermekek sérülnek meg, és ahol minden újabb nap ajándék.

A Vietnámi konfliktusra akárcsak a lakosság, a filmgyártás is kettősen reagált. A háborúellenes filmek mellett, mint például a Szarvasvadász, készültek a küldetés fontosságát hangsúlyozó, propagandisztikus jellegű produkciók is - ennek egyik példája A zöldsapkások, John Wayne-nel a főszerepben.

Stáblista:

Szereplők

Mike Kirby ezredes
George Beckworth
Petersen őrmester
Muldoon őrmester
Morgan ezredes
Cai ezredes
Nim kapitány

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
doktormacko1 2016 jan. 01. - 23:29:43 6/10
6 / 10 Col. Mike Kirby picks two teams of crack Green Berets for a mission in South Vietnam. First off is to build and control a camp that is trying to be taken by the enemy the second mission is to kidnap a North Vietnamese General.
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 17. - 23:58:21
Nincs mit. :)
Hidetoshi Nakata 2011 nov. 17. - 23:14:25
akkor még ennek nekifogok vsz.köszi:)
Ford Mustang 2011 nov. 17. - 22:30:20
Ó, de még milyen. Vhs-es nagy élmény volt nézni gyerekként a '80-es években. :)
Hidetoshi Nakata 2011 nov. 17. - 21:07:15
ezt nézegetem ma estére.ez jó film emberek?:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu