Akli Miklós

Bakancslistához adom
magyar vígjáték, 95 perc, 1986

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az 1800-as évek elején játszódó, valós történelmi személyeket megidéző történet főhőse Akli Miklós, Ferenc császár udvari bolondja. Valódi főszereplői azonban a politika, sőt a nagypolitika és a politika által megmérgezett magánszféra. A császári gyámleány, a császár elleni merénylet vétlen áldozata, Kovács ezredes lánya és Akli között feltámadt romantikus szerelem először a nagypolitika miatt nem teljesedhet be, aztán, jóval később éppen a nagypolitika miatt kell kettőjük sürgős házasságkötésével gátat vetni a további cselszövésnek. Pedig két ember egyszerűen csak szerette (volna) egymást (szeretni).

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2016 nov. 23. - 21:21:25
A filmben zseniálisan visszatérõ, még Mikszáthtól eredõ motívum az ischli levegõ, amit az egyik jelenetben palackozni látunk. Késõbb többször felbukkan a jellegzetes alakú palack, mintegy kifejezve, hogy a nagy semmit adja át egyik szereplõ a másiknak :-)
9/10
abradan 2012 ápr. 01. - 13:36:40 9/10
Egy remek tévéjáték, vagy inkább mozifilm, abból az idõbõl, amikor megvolt bennünk a romantika utáni vágy. Jó rendezés, jó színészi játék, remek Mikszáth szöveg és történet. Klassz.
Demolition Man 2008 aug. 23. - 08:56:50
***SPOILER*** A filmben nem szerepelt Ábrahám Edit, Dózsa Lszló, se Balkay Géza, se a film végénn, a szereeplõ listáán nincs rajta a nevük. Szeritem õk egy 1983-ban készült filmbern szerepltek, amit a Cimbora 35. számában sugárzott, vagy kivágták a jelenetüket.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu