Alias

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, 42 perc, 2001

Értékelés:

206 szavazatból
Szerinted?

Sydney Bristow, a fiatal és gyönyörű lány kettős életet él. A barátai számára sikeres befektetési tanácsadó, a valóságban azonban titkosügynök, aki több nyelven beszél és tökéletesen képzett harcos. Ám van, amit főnökei sem tudnak: Sidney kettősügynök, és mindent megtesz azért, hogy bosszút álljon a gyilkosokon, akik valójában a CIA önállósodott ügynökei, az ország legveszélyesebb ellenségei.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sydney Bristow
Arvin Sloane
Jack Bristow
Michael Vaughn (2001-2005)
Eric Weiss (2001-2006)
Will Tippin (2001-2003)
Francie Calfo/Allison Doren (2001-2003)
Julian Sark (2002-2004)
Irina Derevko (2002-2003)

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2002
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2005
  Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Jennifer Garner
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Jennifer Garner

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
nick név 2017 okt. 24. - 04:50:55 10/10
Szerintem nem csak a korához képest kiemelkedõ és nagyszerû sorozat az Alias. Ilyen kémsorozatot, ami ilyen jól lett megírva, ilyen szinten drámai és misztikus egyszerre - és ahol ez a fúzió így mûködik -, ami ilyen éles vízió által jött létre, azóta sem láttam. Ezentúl vizuálisan is formabontó volt akkoriban - ami olyan sokat nem kopott azóta sem. Mondhatni talán az új hullámos sorozatok egyik legelsõ darabjának (szigorúan véve a Maffiózók és a Sötét angyal is megelõzte persze).
Szerintem is egyébként az Alias JJ Abrams munkásságának a csúcspontja, mind forgatókönyvileg, mind rendezésileg. Azt az atmoszférát, azt a szintû megteremtett világot ebben a témában azóta sem láttam sehol, amit õ megalkotott akkoriban. Készült azóta már nem egy kémsorozat, de olyan, ami csak megközelítette volna az Alias-t, egy sem.
Számomra az Alias egyáltalán nem csak, mint kémsorozat meghatározó, sokkal több annál.
DireStraits 2017 okt. 21. - 10:38:27
Szerintem meg a korához képest nagyon jó ez a sorozat. Rengeteg technikai, \"smart\" megoldásokkal. Talán a régi MI sorozat volt még ilyen, csak ott nyilván még \"egyszerûbb\" megoldásokkal. Amúgy JJ Abrams baromi jó forgatókönyveket tud írni. Ez volt karrierje egyik csúcspontja.
10/10
nick név 2017 júl. 03. - 05:18:42 10/10 Előzmény Quantumleap
Ebben nem értünk egyet, Sloane karaktere meghatározó volt a sorozat életében, úgy gondolom hogy hiba lett volna lecserélni és valaki újjal behelyettesíteni õt. Persze idõlegesen megtörtént ez ha visszagondolsz, viszont végérvényesen nem vonták ki soha, szerintem nagyon helyesen. Sloane nélkül nem lett volna ugyanaz a sorozat, mint vele. Ha úgy nézzük, Sloane-nak is volt egy fejlõdési íve, persze lényegében végül oda érkezett vissza, ahonnan az elsõ évadban elindult, de mégsem lett már ugyanaz az ember.
Sokan a Milo Rambaldi mítoszt is kifogásolják az Alias-ban, viszont én úgy látom, hogy az is teljesen a helyén volt kezelve, fontos momentum volt, ami más ás más vonatkozásokban újra és újra visszatért. Ettõl is lett teljesen újszerû/formabontó akkoriban a sorozat.
Quantumleap 2016 szept. 10. - 09:24:56
Ha néhány azóta készült sorozathoz viszonyítok, mai szemmel nézve különösen irritáló (mert már akkor is az volt) Sloane karakterének halhatatlansága. Ésszerûbb lett volna legkésõbb a harmadik évad végén likvidálni õt, és behozni egy új negatív karaktert, de legalábbis nélküle kiötleni a további sztorivonalat. Hálistennek manapság már a sorozatok készítõire egyre kevésbé jellemzõ, hogy a hasonló karaktereket egész a végéig életben hagyják, tudják, mikor futott ki, és mernek lépni.
10/10
nick név 2015 aug. 17. - 23:30:02 10/10
A legjobb sorozat valaha. A 4.-5. évad így, a 4.-5. évad úgy, igazán nagyszerû sorozat ez valójában. Utánozhatatlanul zseniális. Ilyen azelõtt nem volt és talán már sosem lesz soha. 10/10
convar 2014 febr. 11. - 10:26:53
Mese, mese, mátka...


5/10
convar 2013 dec. 28. - 18:46:39
Tetszett a pilot, úgyhogy jöhet a folytatás. Bár talán már túl pörgõs, túl intenzív is, magyarán túl kapkodós. Nyugodtan elnyújthatták volna egy dupla epizódnak.


Am észrevettétek hogy Garnernek milyen lapátfülei vannak? :) (Ill. csak van, mert csak a bal, hogy még érdekesebb legyen.)

Ettõl még persze jó választás volt a szerepre. Hiteles benne, elég ránézni. Róla elhiszem hogy tudna akkora pofont adni hogy... szóval nagyot :)
twillight 2009 dec. 21. - 09:32:54
Leasják vajon valamikor az 5. évadot?
arkcsiga 2009 szept. 23. - 09:50:30
Hát ez nem volt semmi.. AHogy JAck kiszúrt Sloannal:):)AZt hiszem ebbõl a szemszögbõl nem túl elõnyös az öröklét...
Sidneyéknek szép kis családjuk lett, és meglepett volna ha nem nyomják be a sablont, hogy a lánya is kirakja a tornyot...
Sajnálom, hogy Tom meghalt, de gondolom ha összejön Rachellel az már túl nyálas lett volna, viszont a halála értelmetlen volt és felesleges.. És Marshall:) Nem semmi bika lett belõle:) Imádom a kis okostojást:)
Szarkkal mi lett? (ezt a nevet nem tom hogy írják. Sark)

És egy kérdés: Nyilván visszamennék az apámért ha haldokolva hagytam ott. És nyilván ha nem találom, keresem. És akkor meglátom hogy a barlang beomlott.. nem megyek be megkeresni? és nem találom meg mr "lebénult örökké élek" Sloant?
kinnya 2009 szept. 17. - 20:04:17 Előzmény tylla
Hello tylla!Nekem megvan mind az 5 évad divx-esen magyar szinkronosan.Ez az egyik (ha nem a ) kedvenc sorozatom.Ha érdekel írj a "kinnya21@freemail.hu"-ra. Kinga
tylla 2009 szept. 16. - 11:44:29
sziasztok
nincs meg véletlenül valakinek ez a sorozat? Nagyon köszönök bármilyen segítséget. :O)
offtopic
gondil 2009 szept. 15. - 16:59:36
Jól sikerült 5 évad volt!
10/10
Aliasanna 2009 szept. 14. - 10:38:31 10/10 Előzmény toshiba321
Hát ez a leghülyébb indok, amit valaha olvastam\láttam.
Létezik az óra nevû ketyere, elég régen feltalálták már, ha nem akarsz valamit nézni, akkor egyszerûen elég, ha egy órával késõbb kapcsolod be a TV-t, amikor az kezdõdik, amit csekkolni szeretnél.

Így megjegyezném, hogy a postod tök értelmetlen és felesleges volt az elõzõ hozzászólásokat tekintve! Azért Gratulálok!
1/10
toshiba321 2009 szept. 08. - 18:50:17 1/10
nem tetszik ez a sorozat de muszáj vagyok végignézni mert ez van a Csillagkapu: Atlantisz elõtt azt viszont szeretem
Borda4444 2009 szept. 04. - 20:16:37 Előzmény Dusko
SPOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
Dusko 2009 aug. 30. - 22:41:21
Sziasztok
Szerintem jó volt ez a sorozat, bár a befejezõ rész nem tetszett, mert olyan volt, mintha még várható lenne folytatás, amikor a kislány(Izabella) összerakta azokat a kockákat.
Igazán megcsinálhatták volna lezártabbra is az utolsó részt. Plusz lehetett volna látványosabb.
De ez csak szerény véleményem.
ALDO 2009 júl. 30. - 20:24:00
SPOILER az utolsó részhez

Miután Sloane súlyosan megsebesíti Jack-et, Sydney gyakorlatilag kivégzi a férfit, aki beleesik a folyadékba. Mindenki kimegy a barlangból, abban a hitben, hogy Sloane halott. Jack Hongkongba küldi Sydney-t és Vaguhnt, õ maga hátramarad, hogy megvárja a mentõcsapatokat.
Nem sokkal ezután visszamegy a barlangba, hogy felrobbantsa saját magát. Honnan tudta, hogy Sloane halhatatlanná vált?
hollykeller 2009 júl. 08. - 00:27:53
Lidike20: Igazából nekem nem igazán tetszett a sorozat befejezõ része, mert amilyen nagy durranás volt a sorozat, ahhoz képest a végsõ finálé szerintem nagyon gyenge lett, legalábbis biztosan nem reális. Na, akkor a 05x17 részben Peyton elmondja Sloane-nak, hogy Kínában egy szövetségesével alkut kötött a Rambaldi-körre, emiatt Sloane intézkedik, hogy ellopott rakétákat Hongkongba szállítsák. Az APO tagjai fényt derítenek Sloane tervére, és mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák a beteljesülését, vagyis, hogy Sloane semmiképpen sem használhatja a Rambali-kört.Ebben a részben a cast fele gyakorlatilag az életét veszti. Sloane hallhatatlanná válik a barlangban, emiatt Jack feláldozza az életét és egy rakatnyi bombával a mellkasán robbantja fel magát. Irina szintén meghal, mert úgy érezte, hogy a Rambaldi tárgy fontosabb az õ életénél és Sydney-nél. A gömb egy üvegtetõre gurul, ami ugyan is beszakad Sydney anyja alatt, és az meghal. Nadia természetesen egy Sloane elleni veszekedésben halt meg,amikor is váratlan baleset érte, de ez lehet, hogy nem az utolsó részben volt, hanem elõtte.Thomas Grace pedig szintén az életét veszti, mivel Sloane az APO bázisát akarta megsemmisíteni egy metró szerelvényen keresztül, de végül Grace úgy döntött, hogy inkább a halált választja. A legvége végül az, hogy Sydney és Vaughn elköltöznek messze egy szigetre, ahol is teljesen kivonték magukat a forgalomból és felmondtak az ügynökségnél. Két gyermekük született, s Dixon látogatta meg õket, hogy talán lenne egy kis meló nekik, de a szerelmes pár, ha jól emlékszem visszautasítja az ajánlatot. De a nagyszerû sorozat vége mégis csak az, hogy Sydney 7-8 éves kislánya megtalálja a csomagok között azt kirakós kockát, amin Syd gyakorolt a Karácsony terv projektben (erre való utalás a 2.évadban van, amikor is elméletben pár jelenet Budapesten játszódik), s a kislány elsõre kazán összerakja a kockát. Kb. ennyi történt benne, szerintem nem volt olyan jó, de nekem valahogy az 5.-dik évad sem tetszett annyira, mint az azt megelõzõ 4 évad.

Emke94: Igen, Sark magyar hangja Kapácsi Miklós, aki elõszeretettel kölcsönzi a hangját az NCIS-ben szereplõ, Tim McGee informatikus zseninek.

Ha jól tudom, az 5.-dik évad azért lett 17 részes és nem huszonvalamennyi, mert levágták Jen terhessége miatt, hogy szülési szabadságra tudjon menni. Mivel Jennifer a filmben Violettel volt terhes.Mindenesetre Alias movie-ról még nem hallottam sehol sem, de nem lenne rossz, ha esetleg lenne. Viszont szerintem csak akkor csinálják meg, hogyha nem lesz bukás a film. Mert, ha belegondolok, akkor elég nehéz egy Alias movie-t összerakni úgyhogy szuper is legyen.De Vaughn halálát én sem értem. Belelõttek egy csomó golyót (szíven, tüdõn, hasba) és még a kórházban életben volt, holott ez lehetetlenség volt. Aztán meghal (legalábbis mi úgy hisszük), erre kiderül, hogy Vaughn mégis életben van. Ezt elég zavarosan oldották meg, mert én sem igazán értem, hogy akkor most Syd tudta vagy nem tudta? Mert szerintem a CIA szervezte így, hogy Vaughnról leszálljanak, de nekem már az is kicsit magas volt, hogy Vaughn nem is jó fiú, hanem rossz és nem is Vaughn a neve, hanem valami Bishop. Szóval szerintem az 5.-dik évad enyhén el lett tolva. Legalábbis a többihez viszonyítva annyira azért nem jó.
Lidike20 2009 jún. 26. - 21:53:09
légyszi légyszi, vki elmesélném nekem, h végülis mi lett a vége a sorozatnak? az utolsó elõtti részt láttam, h a gyerekkel ott fexenek az ágyon meg minden de az uccsó részt nem láttam! Vki írja le nekem röviden !!! kösziiiii
5/10
Platypus L.K. 2009 jún. 15. - 12:01:12 5/10 Előzmény kiraly.andras
Elhiszem, ha ez nem egyértelmû kérdés, de Sydney mindvégig tudta, hogy Vaughn életben van. Az apjával közösen rendezték meg Vaughn halálát. Már nem emlékszem pontosan, mert rég láttam, de azt tudom, hogy voltak bizonyos párbeszédek Syd és a faterja között, amik utaltak erre a tényre. Szóval, Syd mindvégig tudta, hogy Vaughn nem halt meg, hiszen õ és a fater rendezték meg a halálát, és elrejtették a világ szeme elõl, hogy Prophet 5 ne találhassa meg õt. Mellesleg, már az 5. évad elsõ epizódjában is gyanús volt a dolog, hogy nem mutatták Vaughn holttestét, és Sydney pityergése sem volt túl meggyõzõ. Csak akkor még nem tudtuk, hogy ez a rossz színészi játék, vagy a turpisság miatt van :)
Összes hozzászólás