Alkonyat - Napfogyatkozás

Bakancslistához adom
The Twilight Saga: Eclipse
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 124 perc, 2010

Értékelés:

889 szavazatból
Szerinted?

Miután kiderül, hogy a szépséges Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattinson) képtelenek egymás nélkül élni, kapnak egy új esélyt, amely a lány életét örökre megváltoztatja. Bella végleg eldöntötte, hogy a 18. születésnapján vámpírrá változik, amely feltétele volt szabadulásuknak és közös jövőjüknek. Jacob azonban alaposan felkavarja az idillt, kiderül ugyanis, hogy vérfarkas, a vámpírok legnagyobb ellensége, és mindent elkövet, hogy lebeszélje a lányt, akibe ő is szerelmes. A két fiú közötti szerelmi viszály elhatalmasodik, ám amikor Bella élete újra veszélybe kerül, az ősellenségek szövetségre lépnek.
Bemutató dátuma: 2010. június 30. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
parduc100 2022 jún. 16. - 10:40:35
Nagyon érdekes most, már nem első élményként megélve, újra elmélyülni a Twilight sztoriban. Újraolvasva a könyveket és újranézve a filmet csaknem olyan érzésem van, mint Holtodiglan-Gone girl -nél:
a film leköt, elvarázsol, de elmaradnak belőle azok az apró kis hajlítások, amelyek a történet egyenes vonalára apró virágokként más és más jelentéseket csatolnak.
Ezek az apró árnyalatok átformálják a könyvben Jacob és Bella kapcsolatát, Bella elköteleződését Edward felé és a Volturi családot is kimozdítja a filmben ábrázolt gonosz szerepkörből.

A Volturi család kérdése érdekes kérdéseket vet fel
"A Volturi a mi fajtánk legtökéletesebb, leglényegibb megtestesülése"
"De néha, pár száz évenként mindig akad köztünk valaki, aki unatkozni kezd. Vagy megőrül. Nem tudom. És akkor a Volturi közbelép, mielőtt az illető kompromittálhatná őket vagy mindnyájunkat. De néha, pár száz évenként mindig akad köztünk valaki, aki unatkozni kezd. Vagy megőrül. Nem tudom. És akkor a Volturi közbelép, mielőtt az illető kompromittálhatná
őket vagy mindnyájunkat."
"A Volturinak köszönhetjük, hogy ma így élhetünk, ahogy élünk."

Ez a család felelősséget vállalt a fajtája békéjéért, amivel népe túlélését garantálja. Eszközei persze megkérdőjelezhetőek, és személyiségük emberi, gyarló oldala is.
Kegyetlen de következetes módon védik a nép békéjét - és persze maguk érdekeit (milyen érdekes, hogy nekik is megvan az emberi oldaluk :) )

A filmben ami zseniális, a színészi játék, a karakterek megjelenítése, ez majdnem el is feledteti a szolid hiányosságokat, ami miatt a könyv olvasása nélkül más értelmezést nyernek a kapcsolatok.

Azt gondolom, a film a könyvvel együtt nyújt teljes élményt.
A film egyes részei és a könyv egyes kötetei között nem éreztem különbséget, történet végig fordulatos, a színészi játék mindvégig magával ragadó.
Azt gondolom, a film a könyvvel együtt nyújt teljes élményt.
A könyv a Szabó Ervinből kölcsönözhető :)
kriszta.g 2022 ápr. 10. - 19:59:01 Előzmény sadrok
Köszi a véleményt. Én így látom hogy ez a rész volt a vízválasztó Bella életében. Itt döntött a végzetét teljesítse e be vagy maradjon az emberi életnél. Hasonló vívódáson Edward is keresztülment a két első részben, ezért is hagyta el időlegesen szerelmét mert ő is a végzetével küzdött de nem akarta bántani a halandó lányt. Aztán ő is elfogadta hogy közös végzetük csak úgy teljesedhet be ha egyszer vámpírrá teszi Bellát. Nekem is az első rész a kedvencem, ma néztem újra. A félig hétköznapi félig misztikus történet és a megismerkedésük szerintem is a legjobb rész. Ha én írom, itt be is fejeztem volna a történetet a végén az örök szerelem ígéretével.
9/10
sadrok 2022 febr. 13. - 17:52:10 9/10 Előzmény kriszta.g
Úgy érzem, erről a részről írt elemzésed tökéletes.:) Valóban jók az alakítások, csak... én nem tudom igazán elfogadni KS szájtátiságát, és nemcsak ebben a filmben, hanem más filmekben is kifejezetten zavaró. Valószínűnek tartom, hogy ez valamiféle rendezői stratégia, hasonlóan a semmibe történő hosszú nézésekhez... Nekem az első rész a kedvencem, talán a megismerkedésük különlegessége miatt.
Ma is adják a Primen, azt hiszem belenézek, hogy hanyadszor, nem tudom megmondani :)
kriszta.g 2021 nov. 06. - 20:01:22
A Midnight sun vett rá arra hogy újra kezdjem a twilight sagat. Pontosabban a Midnight sun miatt elővették a sorozatot a tévében így beleakadtam. Az új könyvet is olvastam legalábbis azt a részét ami a neten elérhető. Újra belecsöppentem Edward és Bella világába ami bizony újra felkavart pedig nem tini korban vagyok. Az első két rész a kedvencem, a könyv sírós a film is könnyezős nekem. KS játéka szerintem tökéletes a szerephez, az ő arcmimikájától lesz az egész olyan Bellás. Lehet hogy szájtáti de pont ettől cuki. RP pedig tökéletesen hozza a szenvedő érzelmes Edwardot és a szenvedélyes védelmezőt is. Jacobot lehet kedvelni utálni de kell a sztoriba. A farkasok feldobják a történetet. De amiért kommentelek az a szerelmi háromszög. Nincs ilyen. Bella megszereti Jaket és testileg is vonzónak tartja ez lehet szerelem az emberi világban de amit Edward iránt érez az más. Az a kötődés olyan mint a farkasok bevésődése. És Jake is meg fogja ezt érteni mikor vele is megtörténik. Hogy mi a különbség. Bella nem a két fiú közt dönt hanem hogy az emberi szerelmet és életet vagy a vámpíréletet válassza ami a végzete Edward által. És igazán nem is döntés ez hiszen csak annyi történik hogy elfogadja a végzetét és rájön hogy ő nem a normál emberi életet vágyja. Ez nem szerelmi háromszög hanem egy útkeresés és egy fiatal lány felnövéstörténete.
EMSz 2016 márc. 28. - 18:56:23
Bella magyar hangja, Csuha Bori az Alkonyatról:
https://youtu.be/mhtfd_z26gw?t=2m13s
ceia 2015 febr. 22. - 09:17:19
Kristen Stewart enyeleg egy bájgúnárral, aki mellesleg "vérfarkas". :) Jujj de kelleti magát ez a film..
3/10
trikolor 2014 nov. 29. - 15:44:12 3/10
Kalandfilm? :) Ez az év vicce...Senkinek sem ajánlom, de mégis, egy valakinek igen, aki nem jó alvó, az indítsa el a filmet, a 20. percnél garantáltan horkolni fog...
4/10
Suziy 2014 aug. 31. - 22:02:37 4/10
ez a rész amúgy is gyenge, többet is vághatnak belõle.
offtopic
cellasto 2014 aug. 31. - 19:50:46 Előzmény Gvendi
ez lassan minden kereskedelmi adónál így van
az még hagyján,hogy mondat közepén jön a reklám,de a filmeket olyan szinten megvágják,hogy már szinte élvezhetetlenek.
ceia 2014 aug. 31. - 19:41:29 Előzmény Gvendi
Szerinted? Valami taplót alkalmaznak erre a célra mindenütt. Igazi gyökér lehet aki ilyen munkát bevállal.
Különben van valami kaland is ebben a kalandfilmben, vagy csak Kristen bájolog a babaarcú fiúkákkal? :P
robicsek2 2014 aug. 31. - 17:49:52
Nagyon túl van pontozva. Látszik hogy sok tini lány járhat fel ide :PPP
boom47 2014 jún. 30. - 18:07:11
A harmadik rész, melyben tovább feszegetik a kérdést: nekrofilia vagy bestializmus?
Amúgy megtudjuk hogy emberek egy karcolásba is belehalhatnak, hogy egy virágos-napsütötte mezõ tökéletesn árnyékolt hely, no meg hogy Bélánk ismét megbukott. Még viccesebb hogy mindenki más is, nem szólva a tényrõl hogy a "vérfarkasok" nem mások mint nagyranõtt cuki-muki kutyusok amik a mozivásznon még kakábbul néznek ki.

Megjegyzem igenis LÁTSZIK hogy új rendezõnk van, bár szegény eléggé kínlódik az eddig felállított keretek miatt. Mindazonáltal legalább a mellékvámpírok történetei majdhogynem már-már érdeklõdést keltenek.
Mindenesetre az utolsó 20 perc az amit MAJDNEM érdemes megnézni. Sajna semmi nincs belõle a mellékelt kis illusztárció hangulatából, mert az Ámpírok mint kiderül puszta papírmassé-figurák. Ezúttal szó szerint is.

A "film" legcsúcsabb csúcspontja azonban az, miután 10 percen át regéltek a fogamzásgátlás fontosságáról, csacsi Béla mégis "szõrén ülné meg a lovat" a következõ MÁSODPERCBEN.

A legnagyobb szégyene a filmnek hogy nem tud semmit kezdeni a "kislánnyal", és ha csak a végét látod azt hiszed ez a film valami jót is tartogat. Így viszont ok nélküli, logikátlan SELEJT.

A történet dióhéjban: "álompárunk" (mondjuk a kifejezés helytálló, mert ez vmi lányregény, amik gyakorlatilag "softpornó nõknek") tervezgeti az együttélés mikéntjét, bár ezalatt Béla amelyik fiúra rá tud mászni arra rá is mászik, mert ribancból van. Közben az elsõ rész óta a környéken ólálkodó sorozatgyilkos tovább szedi álddozatait - jó távol és fõleg kamerán kívül. Persze a végére minden akadály elhárul, és Edvárd kizsarolja a házasságot Bélából.
The End
1/10
claro 2014 ápr. 26. - 22:34:55 1/10
Azt sem lehet rá mondani, hogy rossz. Merthogy kritikán aluli.
1/10
offtopic
árvácskácska 2014 ápr. 26. - 18:56:04 1/10 Előzmény Meklód fia
unalmas, vontatott és ezek szinonímái...feléred ésszel?
offtopic
Mesi98 2014 márc. 08. - 17:22:58 Előzmény Újvállalkozó
Hello! Nem azért, hogy kötekedjek, de ha ennyire sz*r volt a film, ha ennyire nehezedre esett végignézni akár 1-et is, akkor minek nézted meg mind az 5-öt??? Azért, hogy minél jobban le tudd húzni?? Szerintem azt már mások is megtették. De ha ezt még te is hangoztatni szeretted volna, hát legyen, nekem nincs jogom beleszólni!
Meklód fia 2014 márc. 08. - 12:10:31 Előzmény Újvállalkozó
olvasgattam itt a hozzászólásokat és látom, hogy még egy normális indokot nem tudtatok kinyögni, hogy miért szar ez a film, de azért lepontoztátok.
Na mindegy, szerencsére van elég Alkonyat rajongó ahhoz, hogy egy esetleges folytatásra beüljenek annyian, hogy az kasszasiker legyen.
10/10
Eliza 2014 márc. 08. - 11:39:39 10/10 Előzmény Újvállalkozó
Sziasztok!
Bocsáss már meg,ha ennyire nem tetszett,akkor miért kínlódtad végig?
Gondolom nem tartottak kést a hátadhoz,hogy meg kell nézned!
Minden alkonyathoz oda csatoltad ezt a véleményed!
Szerintem nézhetõ,jó kis film volt... az összes része!
Én is csak vasárnaptól néztem meg elõször... de nem bántam meg... inkább azt bántam,hogy idáig nem akartam megnézni:)
Szóval, nekem bejött a film,és a történet is nagyon jól meg volt írva :)
1/10
Újvállalkozó 2014 jan. 18. - 19:06:39 1/10
A héten sikeresen végig kínlódtam magam az Alkonyat szérián.
Ekkora szar, fos, lehúzós, irritálos, unalmas, vontatott, kínlódós filmmel már rég találkoztam.
Nem tudtam eldönteni, hogy a történet vagy Kristen Stewart irritált-e jobban, akiben annyi nõiesség volt, mint Görbe Nórában és a színészi tehetsége Steven Segallal vetekszik, de az utóbbi legalább tényleg tudott verekedni és a 90-es években jó filmekben szerepelt. Szintén bicskanyitogató volt, hogy az utolsó részt kétfelé szedték, csak azért, hogy minél jobban lehúzhassák a hülye tiniket. Meg is érdemelték.
Az egészet meg lehetett volna csinálni maximum két részben, akkor talán nézhetõ is lett volna.

Alkonyat 1: 3/10
Alkonyat 2: 1/10
Alkonyat 3: 3/10
Alkonyat 4.1: 0/10
Alkonyat 4.2: 4/10
jann 2013 nov. 03. - 19:57:25
Haha :) COOL tv: (November 3.) 19:00 Alkonyat - Napfogyatkozás, 21:15 Penge - Szentháromság
rené2010 2013 nov. 03. - 18:37:57
12 éves kor felett nem ajánlott! Egyik rész sem.
Összes hozzászólás