Alvilág

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmsorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

82 szavazatból
Szerinted?

Nóra (Balsai Móni) családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét.
Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét és Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt. Ez az a nap, amikor a tisztes polgári élet reménye örökre szertefoszlik. Ez az a nap, amikor a gyerekek jövője veszélybe kerül. Ez az a nap, amikor Nórának a férje helyére kell állnia, ha meg akarja menteni a családját.
A bűn mélyén találja magát: fenyegetések és zsarolások csapdájában – egy olyan világban, ahol mindennapos az emberrablás és a gyilkosság. Nóra gengszterektől és zsaruktól szorongatva kísérli meg a lehetetlent: megtalálni férje gyilkosát, bosszút állni… és mindeközben tisztának maradni a saját és gyermekei szemében.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter máj. 07. 17:38:25 Előzmény Trivia Showtime
Egy flashback-ben mutatták újra az autót. Azt láttad. ;)
8/10
Trivia Showtime máj. 07. 14:18:08 8/10
Mindazonáltal jól eltalált sorozat, viszont nem az RTL törzsközönségének való, így hát nem is lesz folytatása...
8/10
Trivia Showtime máj. 07. 14:17:18 8/10
Nem sikerült ez rosszul, bár egy ilyen költségvetésű film alkotói azért odafigyelhettek volna arra, hogy
SPOILER LEHET
a hetedik részben felrobbantott MOK-160 rendszámú Volkswagen a nyolcadik részben ne parkoljon sértetlenül a ház előtt, amikor Bezerédyék megérkeznek, jóval a robbanás után..."
SPOILER VÉGE
Pünkösdi Kató máj. 01. 16:19:34 Előzmény vajktor
nem lesz folytatása, mert a nézők túl sötétnek tartották a sorozatot. Nem értem, hogy miért? Ha vkinek van ötlete, írja már meg. Az igaz, hogy Nóra pálfordulása, miszerint drogbárónő lett, nekem is magas volt, már régen odaadtam volna a pendrive-ot a rendőrnek, igaz, akkor nem lett volna sorozat, hanem 2 rész után vége a történetnek. Valóban, néha nagyon kegyetlen volt a jelenet, Steve megveretése, Schneider se kispályás.
De ahogy az uccsó részben összefutottak a szálak, érdekelt volna, hogy a forgatókönyvírók mit hoznak ki.
Pünkösdi Kató ápr. 14. 17:12:00
Én csak ültem az utolsó jelenetnél, bár akkor is tekertem egy párszor a jelenetet visszafelé, amikor Nóra testvére a levegőbe repült. Maximálisan lekötött a sorozat, Nóra-Schneider szerelmes jelenete felesleges volt, főleg Nóra válasza. Ha tovább gondolom az utolsó jelenetet, akkor itt van, aki több, mint egy utolsó szemét...
többet nem is akarok írni, mert spoiler vagy vélemény lenne.
10/10
vajktor ápr. 13. 19:54:30 10/10
Nagyon jó sorozat volt. Remélem lesz fojtatás. A Penoza 5. évados volt. Bár a négy kedvencem közül Nóra, Rusznyák, Steve, Schneider, már ketten tutira nem lesznek és kár hogy a Rusznyák is eltűnt az utolsó részből. Nekem 10pont.
Bélapapa2 ápr. 11. 09:40:33
Betty, a főcím zene erősen plágium gyanús....
1960 ban keszült az amerikai film, az Exodus főcím zenéjenek koppintott változata
9/10
Kristof123 ápr. 10. 20:37:38 9/10
Nekem nagyon tetszett a sorozat. Örülök, hogy nem volt túltolva benne semmi, de kevés sem volt.
Különösen tetszett hogy a színészek nem játszották túl a dialógusokat mint olyan sok más magyar készítésű műben, illetve hogy szinte mindig természetesnek tűntek a szereplők.

Érdeklődve várom a csapat újabb munkáit. Gratulálok.
Kristóf
Betty ápr. 04. 07:19:57
sziasztok! nem tudjátok mi az a zene, ami 05:30-tól megy? nem ismeri fel a shazam.
8/10
mirroronthewall ápr. 04. 00:31:18 8/10
Így a hetedik rész környékén azt mondom, hogy érdekel mi lesz a vége, de nem mondanám, hogy teljesen ki vagyok vele békülve. A fő kérdés ami minden jelenetben eszembe jut: RAJKAI? MIÉÉRT??? Sajnos ezzel a színészválasztással elég nevetség tárgya lett az egész sztori, ha ő a verőember, nem igen lehet utána komolyan venni semmit.
SPOILER 7.rész - Ami még zavaró a Schneider és Nóra közti érzelmek egy nagy wtf. a jégpályás jelenet teljesen komolytalan volt, majdnem kikapcsoltam az egészet. Most komolyan, az votl a rendezői utasítás, hogy olyan szerelmesen nézzenek egymásra haogy tudnak? Teljesne gagyi volt, ismerve a háttérsztorijukat. Az eddigi részekben a köztük lévő feszült vonzalmat éreztük - az teljesne okés volt - de ez??

Ordító egér ápr. 01. 13:36:46 Előzmény pkovaks
Majd 4 év múlva kapnak is egy elsötétítést hajnali 4 és 5 óra között. Ekkor már senki sem fog emlékezni az okára. Ebben a bosszantó, ha beprogramozva akarok bármit is felvenni, ha nem vagyok otthon.
Talavera márc. 28. 18:37:17
A sztori olyan, amilyen, de a színészek nagyon jók. Hevér amúgy is a kedvencem, de Balsai Móni is természetes, hogy csak őket említsem.
Pünkösdi Kató márc. 24. 20:29:15
Én most egy kissé elvesztettem a fonalat, nem tudom, hogy ki kivel van, ki kit akar átejteni, megrövidíteni. :(
SPOILER
jelenleg ott tartunk, hogy jön egy szállítmány Törökországból, amelyet Schneider szeretne magának. Ha jól értelmezem, azért védik többen, mert egy szállítmányától Ervinék megszabadították még az első részben, nyilván ő is tartozik vkinek. Nóra apja, testvére, ügyvédhaverja egy csapat? Ádám énekelni akart a rendőrségnek, de megölték. De ki ölte meg? Jelenleg Nóra akar énekelni a rendőrségnek, ezért találkozott titokban Schneiderrel, amiről most Ervin tudomást szerzett a rendőrtől?

Jól gondolom vagy van tévedés a gondolatmenetemben?
8/10
black_eagle márc. 21. 06:51:36 8/10 Előzmény pkovaks
Hát elég gáz, az meg főleg, hogy online gagyi SD-ben lehet megnézni 2019-ben, mikor a 8K tévéket erőltetik már!
8/10
black_eagle márc. 21. 06:42:24 8/10 Előzmény Pünkösdi Kató
Szerintem is tök jó ez a sorozat. Aranyélet is addig volt nagyon jó, míg "endrebát" ki nem (ny)írták.
Az utolsó évad meg már egy full retardált fasság volt, főleg az utolsó két rész.
pkovaks márc. 12. 21:46:55
Ez botrany, 21.35-re van irva a kezdes de 21.47-kor sem kezdödött meg el...mert az a sok tragya reklam viszi el az idöt...szarra kellene buntetni öket ezekert a kesesekert...
Pünkösdi Kató márc. 10. 17:51:25
Én nem láttam Az aranyéletet, mindig terveztem, de még nem sikerült elkezdenem nézni a sorozatot, nem tudom, hgoy miért... Az amerikai krimikkel sincs összehasonlításom.
A lényeg, hogy nekem tetszik a sorozat, izgalmas, nekem van benne meglepetés, nem hasonlítom máshoz. Hevér Gábor miért ne keveredhetne bele drogüzletbe? Azért mert ránézésre nem egy kopasz kigyúrt egybenyakú? Érdekes, hogy a forgatókönyvírók 3 gyereket tettek a sorozatba, biztos lesz vmilyen szerepük, eddig nem sok volt.
A rendőröktől eléggé gyenge volt, hogy Nórát egyedül hagyták, nem kutatták át rögtön a raktárt, a hajót és a ruhát sem.

SPOILER
Nem hittem, hogy Ádi nem éri meg a 2. rész végét, sajnáltam, mert örültem Schmied Zoltánnak. Aztán csak kiderült, hogy Nóra apja se csak nagyapa...
Nézője maradok a sorozatnak és majd egyszer csak Az aranyéletnek is.
vandorbab febr. 26. 22:36:17
Nem értem. Ez a sorozat kockára megegyezik a 2010-es holland Penoza című sorozattal. Vajon mit tett hozzá a két magyar forgatókönyvíró, hogy az eredetit fel sem tüntetik?
Annak az első évada egyébként 7 részes volt.
1/10
dmikosz9 febr. 26. 22:31:29 1/10
Hiába a jó színészek, ez rém unalmas lett. Sőt, kifejezetten dühítő, hogy próbálja másolni az Aranyéletet. Sikertelenül.
bandytos febr. 26. 18:29:22
Az Aranyéletet,nemhiszem,hogy lehet überelni,de azért belenézünk,hátha nátha
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás