Arachnophobia - Pókiszony

Bakancslistához adom
Arachnophobia
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 103 perc, 1990

Értékelés:

136 szavazatból
Szerinted?

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.

A történet főhőse egy tehetséges ifjú orvos, aki éppen azért szándékozott itt letelepedni, mert békére és nyugalomra vágyott. Pechére éppen egy olyan egykori gazdasági épületbe költözik, melyben ez az új, emberi környezethez szokott, ám még mindig halálos pókfajta is lakozik. A kisvárosban az egyik haláleset a másikat éri, a régimódi helybeli orvos pedig annyira nem gyanakszik semmi rosszra, hogy még boncolást sem akar elrendelni. Hamarosan kiderül, hogy mekkorát tévedett. A helybeliek végül pókspecialistáért küldenek a közeli egyetemre.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Ross Jennings
Delbert McClintock
Doctor James Atherton
Molly Jennings
Parsons sheriff
Chris Collins
Blaire Kendall

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
offtopic
Midnight67 2020 nov. 09. - 15:13:16 7/10
Kicsit humorosabb előadásban, hogy jobb kedvünk legyen: :)
https://www.youtube.com/watch?v=-vP4FFY3boc
8/10
nikato 2020 nov. 09. - 08:46:16 8/10
Nincs semmi bajom a pókokkal, persze, ha egy nagy gombszerű fekete szőrös rám esne, nem örülnék neki, de alapjáraton nincs velük bajom. A filmet kiskoromban szerettem nagyon, tök jó volt mikor adták, ma már unalmasnak találom.
7/10
Midnight67 2020 nov. 08. - 17:05:07 7/10
Erős arachnophobiaval vagyok megáldva, egy kaszáspók a plafonon már nyugtalanít.
Ezt a filmet mégis megnéztem és szerencsére nem kaptam pánikrohamot, sőt, egész jól szórakoztam rajta.
10/10
Clementi 2020 júl. 31. - 02:41:34 10/10
Ebből a témából nem nagyon gondolná az embet hogy lehet egy jó filmet csinálni, de ez nagyon jó lett. Élvezhető, a pókok kinézete is jól meg volt csinálva. Aki még nem látta, az mindenképpen tegyen vele egy próbát! ;)
10/10
csmya 2019 febr. 23. - 19:27:14 10/10
Gyűlölöm a pókokat és soha sem fogom megszeretni őket de ez a film még is jó és amikor éppen játszák a tv-ben biztos hogy megnézem :)
7/10
tuvics13 2010 aug. 23. - 15:31:46 7/10
Pár napig eléggé rosszul aludtam a film hatására-gyerekként láttam. S attól féltem, nehogy itt keresztezõdjön a házi pók, azzal a dél-amerikai pókfajjal.
Mára csak egy jó film maradt belõle-bár sosem leszek rajongója a póknak mint FAJnak:)
mdzsonsz 2010 aug. 06. - 14:43:19
Az ilyen filmek miatt van, hogy ostoba módon írtunk minden állatot, amit bizonyos filmek, mendemondák, szenzációhajhász cikkek stb. ellenségünké tettek. Nem egy faj halt már ki az emberi butaság következtében.
Viszont a film jó, csak okosan kell nézni.
b.luca 2010 máj. 02. - 09:13:07 Előzmény olivabogyó
sõt minden ízeltlábú undorr...
olivabogyó 2010 ápr. 26. - 18:27:45 Előzmény b.luca
és még azt képzeld el, ha vastag lábakkal símogat, mint egy gyufa...undorító állat!!!!!!!!!
Timek84 2010 ápr. 26. - 16:49:58
Akárhányszor megnézem ezt a filmet,utána hetekig mindig jobban bennem van a para a pókoktól,mint alapból (pedig már alapból sem semmi)Ha fél szemmel látok egy foltot,tuti,annak vélem:S Mégis megnézem idõnként a filmet,mert nagyon érdekes!
Szappan* 2010 ápr. 26. - 14:30:07
Nem irracionális, mert az érettségi nem pumpál tele méreggel, mint a rohadék pókok. Amúgy én is láttam a Spektrumos mûsort... na az, irracionális. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy igazi pókfóbiás pár mondvacsinált kezelés után pókokat simogasson. Én már csak tudom :)
10/10
offtopic
vgyuri2 2010 ápr. 26. - 11:41:16 10/10
Ha jól emlékszem a Spektrum-on volt anno egy fóbiákkal foglalkozó sorozat, pl. a póknál hozzászoktatták a fóbiást: képnézegetés, virtuális szemüveg+számítógépes program mûpókkal és végül igazi pók símogatás.

A fóbia irracionális félelem, ezt nem legyõzni kell, hanem megérteni és eloszlatni a téves képzetet. Gondoljatok bele, hogy mennyi dologtól féltetek életetek során (pl. érettségi), ami utólag már kis dolognak tûnik.
Sárkányölõ 2010 ápr. 25. - 01:40:38
20 éves film, szóval mai szemmel nézve lehet enyhe. De amúgy jó film.
yoursi 2010 ápr. 24. - 23:50:46
Még valami eszembe jutott, mindenki megnyugtatására:

a pókok látása rendkívül rossz, tehát ahogy említették elõttem, nem okosak (nem azt mondom hogy buták), nem támadnak direktben, pláne nem olyan valakire aki méterekre áll. Viszont a film erõs kilences nálam is.
yoursi 2010 ápr. 24. - 23:45:31 Előzmény BouillonGottfried
Én is rettegek a pókoktól. A fóbiák magyarázhatóak gyerekkori rossz élményekkel, vagy késõbbiekkel, de néha maguktól jönnek. Fizikálisan rosszul leszek ha pókot látok, kiver a víz, szédülök, hányingerem lesz. Nem csinálok sportot abból hogy sikítva meneküljek, de volt példa arra is, hogy spontán helybõl ugrottam két és fél métert annyira megrémültem egy példánytól, majd sírógörcsöt kaptam. Egyszer pedig ráesett/mászott egy a lábamra, akkor szerencsétlen lakótársaimat hívtam, hogy azonnal jöjjenek haza, mert lecsaptam ugyan egy könyvvel, de lehet él. Irracionális, de megteszi az ember, és utólag nem érti miért, hogyan, stb.

A filmrõl pedig annyit, hogy remekül van megcsinálva, semmi túljátszott effekt, a karakterek is jók, és a biológiai alapok is meglepõen korrektek ahhoz képest hogy amerikai a film. Arachnofóbia ide vagy oda, én is mindig megnézem ha elcsípem :)
9/10
Novalis 2010 ápr. 24. - 23:25:26 9/10
Nagyon szeretem ezt a filmet, rendszeresen meg szoktam nézni, fõleg Julian Sands, egyik kedvenc színészem miatt. De maga a film is tetszik, jó a hangulata, nem unalmas, és vicces benne John Goodman karaktere :)

Pedig nálam jobban kevés ember fél a pókoktól, egyenesen rettegek tõlük, olyan szinten, hogy egy könyvben egy pók képéhez sem tudok hozzáérni. Ez az igazi fóbia, akinek nincs ilyen (mindegy, hogy mivel kapcsolatban) az el sem tudja képzelni ezt az érzést. Ez nem szimpla félelem vagy ijedség, ez valami sokkal több annál. Nem nagyon lehet szavakkal leírni, halálfélelem, menekülés, görcs a gyomorban, a hideg végigfut rajtad úgy, hogy rángatózni kezdesz tõle, olyankor semmi nem számít, a csukott üvegajtón is keresztülmennél, csak hogy minél távolabb kerülj tõle.
Nem ismerek mást, akinek ilyen fóbiája van, ezért nem tudom ki hogyan reagál, de én nem visongok, ha pókot látok, nem vagyok egy nyafogós típus. Kertes házban lakom 20 éve, volt itt már minden, mentettem már meg vízisiklót a szomszéd kölyköktõl, akik kõvel dobálták, ha esik az esõ összeszedem az autófeljáróról a gilisztákat, csigákat, hogy ne guruljunk rájuk, mentettem ki denevért vízbõl, kézzel elkaptam a lakásba szökött egeret és vittem ki a szabadba, minden tavasszal tele a kert békával, imádom õket. És még sorolhatnám.
Nem tudom, nálam miért épp a pókok váltják ki ezt, minden más bogarat, rovart szeretek, gond nélkül megfogom õket, szeretem a kígyókat, egeret, patkányt...
Semmilyen rossz gyerekkori élményem nincs pókokkal kapcsolatban, soha egy sem csípett meg, nem ijesztett rám úgy, ami miatt ez kialakulhatott. Vagy csak nem emlékszem rá.
Valahol tudom, hogy irreális félelem, de hát ez maga a fóbia definíciója. Úrrá lenni mégsem tudok rajta, mert nem tudom megfogni, irányítani. Olyan, mint amikor a filmekben az élõ ember "átnyúl" a kísérteten, nem tudja megfogni, nem tudja befolyásolni, hogy merre menjen, tehát tehetetlen vele szemben.
Megint másfajta félelem az, amit mondjuk a tengerben éreznék, hogy jön egy cápa és megesz.

Akik semmitõl nem félnek ilyen szinten, azoknak valóban nehéz lehet elképzelni, de nem szabad akkor sem lenézni, kinevetni a másikat, mert ez egy betegség, nem azért retteg valaki a pókoktól, hogy felhívja magára a figyelmet, vagy hogy legyen oka a nyafogásra. A nyafogós, affektálós embereket én sem szeretem, de nagyon hamar ki is derül, ha valaki tényleg fél tõlük, vagy csak affektálós kedvében van. Nekem az a tapasztalatom, hogy aki sokszor nyafog arról, hogy jaj de fél ettõl meg attól, mert milyen csúnya, fúj, és közben idegesítõen rázza a mûkörmös kezét és fintorog, az igazából nem is fél attól a dologtól anyira. Mert aki tényleg fél tõle, annak beszélni is nehéz róla.
1/10
BouillonGottfried 2010 ápr. 24. - 20:12:05 1/10
Miért, ebben mi a rossz? Olyan mint ha simogatna vele. Meg szerintem nagyon szép állat, fõleg hogy rovarokat eszik. A méregszerkezete csodás, és a testfelépítése is nagyon stabil. Nem nyálkás, nem büdös, nem eszik embert, nem lágytestû; szerintem szép állat.
b.luca 2010 ápr. 24. - 13:59:01
csak képzeld el, hogy azokkal a vékony lábaival esteleg végig rohan rajtad, fúj.UTÁLOM.

És gyerekkorom retteget filmje.
1/10
BouillonGottfried 2010 ápr. 24. - 11:58:09 1/10 Előzmény Naphinel
Most hogy a francba lehet félni a pókoktól?!? :D Halottam már errõl, de nem értem.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu