Aura

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar sci-fi, 80 perc, 2014

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Négy tinédzser, Tokió, Peti, Ádám és Eszter egy puszta közepén ébrednek fel lerobbant autójukban. Bár számításaik szerint reggel van, mégis sötétség veszi őket körül, mintha nem kelt volna fel a Nap. Rövidesen rájönnek, hogy egy hatalmas, sötét "aura" borul rájuk, amely nem engedi át a fényt, és elzárja őket a külvilágtól.
Bemutató dátuma: 2014. április 24.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
S@nya aug. 31. 15:25:32 1/10
Igaz kis költségvetésű, de azt is kár volt... Legjobban az időt sajnálom hogy megnéztem.
2/10
stupek2 2018 márc. 01. - 17:15:51 2/10
Az eleje egész jó lett, szinte összeizgultam magam, mit tudnak kihozni ebbõl. De aztán szépen elsilányult a film belsõ viszállyá, amire nem voltam kíváncsi. Két film jut eszembe: A Gömb, és a Bunker. Elsõben szintén találnak egy "Aurát", a második egy kísérlet, mi történik összezárt emberekkel. Az egész "Aura" film egy autóban,vagy azon kívûl játszódik, semmi díszlettel, úgyhogy nagyon olcsó lehetett a kivitelezés. Ami nem is lenne baj, ha szólt is volna valamirõl a film.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 24. - 18:07:58
Bakker mekkora trágya a vége...
Torolt Felhasználo 2016 márc. 24. - 16:39:56
Én nem látom letiltva a hsz-t.

Az alaptörténet amúgy roppant népszerû volt egy rövid ideig, ez pont beleesett. Plusz fogadok hogy ez rendesen nyereséges, nem úgy mint a legtöbb agyar film, pl. Fehér Isten, vagy Isteni Mûszak, amik a befektetett közpénz 7-8%-át hozták vissza, nem szólva a teljes költségvetésrõl.
Jabba The Hutt 2014 máj. 14. - 22:47:46
Én is láttam a filmet. Szerintem mindegy, ki, mikor és mit öklendezett fel, kedves linkininside. Ez a film nem adóforintból, de fõleg nem milliókból készült. Ez a film lelkesedésbõl készült... és elkészült. Ennyi.
Tájékozatlan vagy és egyszerûséged korlátoz abban, hogy tudd, valódi, képzett színész Magyarországon nem lehet egy 15-16 éves kamasz, tehát nekik a "gimis délutáni szakkörbõl" kellett jönniük.
Mindegy, ez egy alkotás, aminek van eleje és vége, néhány tehetséges ember összefogott, hogy alkosson valamit, amire te valószínûleg soha nem lennél képes.
offtopic
Magonc 2014 ápr. 23. - 11:38:49 Előzmény Artik
muszáj
offtopic
AnalogNostalgia 2014 ápr. 23. - 11:36:31 Előzmény Flóra_kisasszony
Stephen King - A búra alatt

Többet nem is mondok Flóra kisasszony.
danielcarsontate 2014 ápr. 23. - 09:05:12
Artikkal értek egyet szinte minden szempontból, és szerintem is inkább a többiek a kicsinyes kötekedõk. Artik a véleményét írta le, errõl szól egy komment szekció (comment = vélemény, hozzáfûznivaló, megjegyzés). Szerintem semmi kifogásolható vagy bántó nem volt a leírásában, miért ne lehetne valakinek véleménye ami adott esetben eltér másokétól?
Flóra_kisasszony 2014 ápr. 06. - 08:27:01 Előzmény CSanal
"De akkor légy kedves, és véleményt írj, ne pedig kijelentéseket tegyél. Nagyon minimális a vélemények száma az elsõ postodban, inkább csak kijelentesz dolgokat."

Bocs, hogy beleszólok, de szerinted mit csinált, ha nem a véleményét írta le? :-D
Nekem inkább a te kommentjeid tûnnek üresnek... Õ szubjektíven leírta a véleményét, hogy mi miért nem tetszett neki, te pedig szimplán fikázod azt, amit írt.

Ja és igen, láttam a filmet. Nem mondom, hogy egy hollywoodi szuperprodukció, de magyar viszonylatban megállja a helyét. Viszont az effekteket tényleg nem kéne erõltetni ha nem tudják megfizetni.. Nekem fõleg a béna effektek teszik gagyivá, mert egyébként azt mondanám, hogy egy egyszer nézhetõ, kellemes magyar film.
10/10
Alterr 2014 márc. 01. - 11:14:28 10/10
Kedves Elkorn!

Nem veszem magamra amit mondtál.
Én nem akartam beleszállni ebbe az ostoba vitába, amit itt folyik a kommentelésnél, errõl nem is írok vélemyént.
a filmet láttam, nem vagyok bennfentes, még csak nem is ismerem azokat az embereket akik a filmet csinálták.
Csak egyszerûen tetszik. Tetszik az, hogy önerõbõl létrehoztak egy ilyen filmet. Tetszik az, hogy csak a saját akaratukból csinálták, nem pénzért, hanem mert ezt szeretik csinálni, még akkor is ha ráment a nyaruk egy része. Tetszik, hogy a gyerekek is azért csinálták, mert élvezték, és lehet hogy nem ezzel akarnak majd foglalkozni, de biztos nagyon jó tapasztalat volt nekik.
Nem a legnagyobb amerikai filmminõség, de olyat nem lehet létrehozni Magyarországon, nem is értem hogy miért várják el egyesek.
Nem kell, válaszolni, csak lásd, hogy miért adtam 10-et.
1/10
elkorn 2014 febr. 23. - 21:49:37 1/10 Előzmény CSanal
A filmet én is láttam. Elnézést, hogy nem fejtettem ki bõvebben a véleményemet, de nagyjából megegyezik ( egy-két dolgot kivéve) Artikéval.

A bennfenteses személyeskedést pedig sajnálom. Bár továbbra se gondolom magam trollnak és még mindig nem hiszem el, hogy legalább Csanalnak ne lenne köze a filmhez (ami, hogy ha igaz akkor az azért elég gáz).

És gratulálnék annak aki adott egy 10-est a filmnek (gondolom csak azért, hogy felhúzza), bebizonyítottad, hogy jobb vagy mint azok az általad "trollnak" nevezett emberek akiknek nem tetszett a film. Mert ha valamit akkor egy 10-es biztos nem érdemel meg. Nem mintha nem tisztelném a személyes véleményt, de arra, hogy ez a személy valóban látta filmet és nem bennfentes / bennfentes ismerõse arra azért elég kevés esélyt látok. Ha esetleg mégis a személyes véleménye lenne akkor ezt a bekezdést kérem, hogy ne vegye magára.
1/10
offtopic
Artik 2014 febr. 22. - 17:57:04 1/10 Előzmény CSanal
Bocsánat, de egy kicsit OFFolni fogok.

Kedves CSanal!

Megmondád, hogy mit jelent a szótárad szerint az, hogy "troll"?
Illetve én mivel váltam azzá?

A trollkodás szerintem az amikor valaki azért kommentel negatívan jellemzõen obszcén szavakkal körítve, mert neki ez vicces.
Én csupán elmondtam a véleményem a filmrõl. Lehet jönni, hogy "ez nem is vélemény volt", meg ilyenekkel, de akkor megmondanád, hogy mi az? Mert szerintem pl. az internetes véleménnyilvánítás két fõ ága a komment és a kritika( bizony, az is szubjektív). És ha én nem kommentet írtam akkor nem tudom, hogy micsodát. Talán majd te megmondod.

Artik
CSanal 2014 febr. 22. - 07:13:45 Előzmény Artik
Bár ezerszer megfogadtam hogy nem etetem a Trollokat, mégis pár mondat:
Artik: Ha véleményed van, azzal nincs problémám, ahhoz mindenkinek joga van. De akkor légy kedves, és véleményt írj, ne pedig kijelentéseket tegyél. Nagyon minimális a vélemények száma az elsõ postodban, inkább csak kijelentesz dolgokat.
Ezért írtam véleményként, hogy ezért kár volt regisztrálni. :)
Elkorn: majd letusolok hogy ne legyen "szagom". :D:D
1/10
elkorn 2014 febr. 20. - 17:38:17 1/10
Kicsit bennfentes szag van itt :D Bambi07 és Csanal mindenképp gyanúsak nekem.
Amúgy én is láttam és hát tényleg valami ritka gyenge lett...
Azt meg akinek nem tetszett a film nem kéne legyökerezni, ha meg tetszett volna neki akkor biztos azt mondanátok, hogy micsoda zseni :D
1/10
Artik 2014 febr. 19. - 22:53:40 1/10
Az utószinkron gyengeségérõl meg csak annyit, hogy többször is elõfordult, hogy alig hallottam valamit a párbeszédekbõl, illetve, hogy a gyerekek hangja és arca nem volt szinkronban.
1/10
offtopic
Artik 2014 febr. 19. - 22:51:01 1/10
Kedves Bambi07!

Bocsánat, én csak véleményt nyilvánítottam, gondoltam a kommentek erre szolgálnak... Elég szomorú, hogy ebben az országban valaki vagy ugyanazt gondolja, amit más vagy hülye.
Direkt nem fröcsögni akartam ("fúj... szar"), hanem értelmesen leírni, elmagyarázni, hogy miért is nem tetszett a film, természetesen le lehet amatõrözni mert nem a filmszakmába dolgozom (bár szerintem mondhatom, hogy rossz az étel attól még, hogy nem vagyok szakács).

Egyébként nem akarok személyeskedni, de mint látom te is csak ma regisztráltál ,úgyhogy hogy téged idézzelek "ezért kár volt regisztrálni".
Talán azért még mindig érdemesebb regisztrálni, hogy elmondjam a SAJÁT véleményemet minthogy lefújjoljam másét.
Northop 2014 febr. 18. - 22:45:41
Nyugi, látta.
1/10
offtopic
Artik 2014 febr. 18. - 21:44:41 1/10
Szóval már véleményezni se lehet? Igen, valóban csak most regisztráltam, hogy ehhez hozzászólhassak, viszont ez a fiók egy valós személyhez tartozik és mostantól kezdve használni is fogom. A filmet szintén valóban láttam és ez is a véleményem róla. Nem tudom, hogy te láttad-e, de szerintem nézd meg mielõtt feldicséred, csak azért mert magyar és független. Ettõl még nem lesz jó egy film. És ez nem is lett az.
offtopic
CSanal 2014 febr. 18. - 21:27:43 Előzmény Artik
Hát ezért tényleg kár volt regisztrálnod. :)
1/10
Artik 2014 febr. 16. - 23:06:24 1/10
A díszbemutatón volt "szerencsém" látni a Filmet.

A csoport elõzõ filmje után nem vártam igazán sokat, a Sherlock Holmes nevében egyszer nézhetõ gyerekfilm volt, annak viszont megfelelõ. Gyerekeim, gyerekismerõseim is élvezték.
Az Aura címû film viszont minden tekintetben alulmúlta az elvárásaimat.
Kezdjük az elején, a forgatókönyv borzasztó rossz és hanyag munka, a (nem túl eredeti) alapkoncepcióval még nem lenne akkora baj, de a gyenge párbeszédek és a vontatott események viszont komoly problémát jelentenek. A film végérõl pedig inkább ne is beszéljünk (nem is akaranám elõnni - de higyjék el, ennél röhejesebb végkifejlette talán nem is lehetne a filmnek). Ráadásul több dologra még magyarázatot se kapunk. Az is zavart, hogy film rajongóként több innen-onnan lopott elemet is észrevettem.
Az animációk elég csúnyák, bár a film alacsony költségvetése miatt ezt nem rónám fel hibának (bár ennyi pénzbõl nem is sci-fi-t kéne rendezni).
A gyerekszínészek se nagy számok. A Sherlock-ból ismert Ungvár Ádám nem sok szerephez jut( de ott se túl emlékezetes a játéka), Szénási Kristóf pedig egyszerûen kriminálisan rosszul teljesít, játéka egy-két kivételes esetõl eltekintve nevetségesen erõltetett és gyenge, a hangjátékáról pedig inkább ne is beszéljünk. Az elõzõ filmben nem voltak rosszak( bár nem túl nehéz szerepet játszottak), itt viszont förtelmesen gyengék, nem hiszem, hogy érdemes lenne a színészet irányába tervezniük. A két új arc közül Kapócs Panka játéka szintén nem nyújt nagy élményt, legtöbbször unott arccal beszél, viszont reménysugárként Dubai Péter játéka meglepõen élvezhetõ, mondhatni "fénypontja" a filmnek.
A film zenéje kellemes, viszont a hangkeverés elég rosszul sikerült, Gulya Róbert zenéjét a film az arcunkba vágja ahol csak tudja. Ennek és a gyenge utószinkronnak köszönhetõ, hogy néha azt se lehet érteni, hogy mit mondanak szereplõk.
Az operatõri munka teljesen rendben van sok szép képet sikerült felvenni.
Teljesen megértem, hogy ez a film nagyon kevés pénzbõl készült, de a kevés pénzt egy dologgal lehet helyettesíteni: kreativitással.
Ebbõl a filmbõl az viszont hiányzik. Nem mondom a stábnak, hogy ha nem tudnak a legközelebbi filmig több pénzt szerezni akkor ne forgassanak többet, de mindenképp gondolják át jobban és alkalmazzanak új arcokat (akiknek nem muszály ám gyereknek lenniük).
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás