Az elefánt

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 50 perc, 1977

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Jumbóra, a vidéki állatkert értékes elefántjára egy éjszaka ráfestik: Hüje az igazgató, az egész állatkert le van szarva. A kivonuló rendőrség a nyomozás során megállapítja, hogy a bűntényt az elefánt korábbi ápolója, Molnár bácsi követte el, aki néhány napja mondott fel, amiért áthelyezték a rovarházba. Az igazgató magas rangú külföldi vendégeket vár, akiknek szeretné megmutatni az állatkert büszkeségét, az elefántot, de semmivel sem tudják lemosni a feliratot. Molnár bácsi pedig maga sem tudja, mivel lehetne a festéket eltávolítani...

Stáblista:

Szereplők

állatkert igazgató
Molnár bácsi, elefánt ápoló
Négelbaum, festő
az igazgató felesége
írásszakértő
újságírónő
Főhadnagy

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ezalpar 2019 szept. 02. - 20:04:00
Valaki tudja, hogy elérhető-e ez a film valahol?
Lyanos1 2018 ápr. 05. - 16:22:42 Előzmény stupek2
Azt azért nem mondanám, hogy ma nem releváns.
Lehet hogy az Állatkert és Igazgató nem állatkert és nem igazgató, miképpen a bárányka és a nyáj sem mindig értendők szó szerint.
Az Igazgatóról keveset tudunk meg, de e kevés is elég ahhoz, hogy ellenszenves legyen. Állatélelmiszer takarékossági programot vezetett be, a beosztottjait nem is ismeri, elvégre ő "állatokkal foglalkozik, nem emberekkel", ugyanakkor feltétlenül híve a felettesének, Kapronczaynak.
Az írásszakértő bosszankodik Molnár bácsi beismerésén, mert ő maga le akarta leleplezni a tettest a J betű alakja alapján.
Az egyik kulcspont, hogy a szovjet elefántszakértő elvtársnak nem lehet mondani, hogy ne nézze meg az elefántot.
Szerinted ezek ma nem releváns problémák? Ma nincsenek undok Igazgató elvtársak (na jó, igazgató urak)? Nincsenek a saját pecsenyéjüket sütögető írásszakértők?
4/10
stupek2 2018 ápr. 04. - 12:11:10 4/10
Majdnem 10 pontot kapott (?) annak ellenére, hogy egyetlen hozzászólás sincs? Még a szocializmusban készült, de már színes film. Ma retro hatása van, talán ezért tetszik mindenkinek. A képernyőt át kellett állítani 4:3-ra, 16:9-en elég kövér volt mindenki. Az írásszakértő elég gyenge, mert az igazgató hamarabb azonosítja az írást, mint a szakértő! A film problémája a mai rohanó világban nem releváns, talán már nem is lenne probléma, de akkor keményen reagáltak ilyenekre.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu