Balzac

Bakancslistához adom
francia-olasz-német filmdráma, 180 perc, 1999

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Balzac írja, hogy minden dolgok mozgatója, maga a szenvedély. Nem ér semmit a vallás, a történelem, a regények, a művészet, ha nincs bennük szenvedély. Balzac (Gérard Depardieu) személyes élete is maga volt a szenvedély. Balzac az élet mestere, a világirodalom örök és feledhetetlen alakja. Balzac, ha szeretett, akkor szenvedéllyel és őrülten tette. Az első nagy szerelem Madame de Berny, aki megtört szívvel halt meg, mikor megtudta, hogy Balzac elhagyta egy másik, új szerelemért. Laure d'Abrantés, a nagy kalandornő, akit Balzac bevezet Párizs szalonjaiba. Azonban a két legfontosabb nő Balzac életében - az egyik a drága mama (Jeanne Moreau) és Eve Hanska (Fanny Ardant), élete legnagyobb és végső szerelme. Vakon követte országokon át, Svájc, Bavaria és Oroszország. Eve férjnél volt, de mit sem törődött vele, hiszen Balzac utolsó évei fontosabbá váltak a nő számára, mint hőn szeretett otthona.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Honoré de Balzac
Charlotte-Laure
Eve Hanska
Madame de Berny
Hanska gróf
Plissoud

Hozzászólások

Szerinted?
Thich 2019 aug. 20. - 12:55:16 Előzmény lszl139
Hello! Milyen formátumban, minőségben van meg?
lszl139 2011 márc. 20. - 17:42:26 Előzmény Sugovica
Nekem megvan a filmgyûjteményemben.
Sugovica 2007 nov. 22. - 05:35:58
Sajnos lemaradtam az elsõ részrõl! Nem vette fel véletlenül valaki??!!
9/10
kyramer 2007 nov. 21. - 22:37:32 9/10
Eszembe jutott egy gimnáziumi élményem, ami mai napig olyan erõsen él bennem.Akkortájt utálni való dolog volt a kötelezõ olvasmány egy 17-18 éves fruska számára.Balzac Goriot apóját kaptuk ukázba - másnap dolgozat az egész regénybõl.Nem volt mit tenni,barátnõimmel bevonultunk a szobába és délután 5-kor elkezdtük olvasni a könyvet,ki-ki egy csendes sarkot kiválasztva magának.Annyira belefeledkeztünk,hogy szinte fel sem tûnt a múló idõ,újszerû volt,más volt,érdekes volt és JÓ volt olvasni.Hajnali 2-kor behajítottuk a könyveket a szoba közepére - egy éjszaka alatt kiolvastuk - és lefeküdtünk.Másnap mindhárman kitûnõ dolgozatot írtunk az anyagból.De ami igazán megmaradt,az maga az olvasás élménye.A filmet nézve, úgy faltuk a betûket,olyan elánnal,mint amilyen szenvedéllyel Balzac írhatta regényét.Láttam már ezt a filmet pár éve,akkor is magával ragadott,most sem hagyom ki.Csak ajánlani tudom mindenkinek,aki irodalmi "fertõzésre" vágyik,Depardieau-nél pedig egyszerûen nincs jobb választás,õ maga Honoré de Balzac.
murci 2007 nov. 21. - 10:22:19
hmm, örvendetes ismétlés...
én is Balzac fun vagyok, a film pedig valahogy illõ hozzá... GD pedig kitûnõ a szerepre... (amilyennek én elképzelem B.-t)
Sugovica 2007 nov. 19. - 18:07:30
Szép estét kívánok mindenkinek! Nagyon várom már ezt a sorozatot. Szeretem Balzacot és igazán kiváncsi vagyok, hogy az életérõl készült film hogy mutatja be õt, akinek szinte jelszava volt a szenvedély!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu