Bátrak harca - Az új Franciaország

Bakancslistához adom
Nouvelle-France
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-francia-angol romantikus dráma, 142 perc, 2004

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A film egy Saint Laurent-folyói fiatal parasztlány és egy rámenős kalandor tragikus szerelmének valódi tényeken alapuló feldolgozása. Kettejük szenvedélyes története feltartóztathatatlanul, sorsszerűen bontakozik ki, és egy másik, írott történet szakasztott mása kezd lenni, amelyben Franciaország sorsára hagyja Kanadát. Szerelem és árulás, szenvedély és hit küzdelmét követhetjük nyomon ebben a megható, romantikus filmdrámában.

Stáblista:

Szereplők

Marie-Loup Carignan
Fiatal France Carignan
François le Gardeur
France Carignan
Xavier Maillard
Thomas Blondeau atya

Hozzászólások

Szerinted?
ilali 2016 ápr. 26. - 02:30:07
***SPOILER***
„- A gonoszság ellen vannak imák, de a butaság ellen nem tudok imát.”
***SPOILER VÉGE***
Edmond Dantes 2015 jún. 16. - 10:39:22
Érdekesnek tûnt, de nézhetetlen volt. Talán ha <80 perces, kis*ggelem, de 142 perc...na nem. Még IMDb-pont is túl magas.
Ugek 2012 nov. 28. - 13:32:27 Előzmény Ayrton Corvus
Tegnap megnéztem. Mindenben egyet értünk! Általában -hiába vagyok kanmuki-, az ilyen stílusú alkotásokon rongyosra bõgöm a fejem. Itt erre nem volt idõm! Tátott szemmel-szájjal, szomjas fülekkel ittam magamba! Adhatnák szélesebben elérhetõ körben is!
10/10
Ayrton Corvus 2010 máj. 15. - 13:52:26 10/10
Évek óta keresem ezt a filmet a porton, és csak most találtam meg, mivel én a Vincent Perez filmjei között kerestem, de hol van feltüntetve Gerard Depardieu, Jason Isaacs, Tim Roth vagy Colm Meaney.
Francia nyelv területen Nouvelle-France azaz Új-Franciaország, míg angol nyelv területen Battle of the Brave, Bátrak Harca címen jelent meg.
Talán a legjobb romantikus dráma amit valaha láttam, hihetetlen érzelmek, töménytelen szenvedély. A zenéje az annyira szép, hogy nem találok szavakat.
A magyar dvd kiadás hát az iszonyatos. Olyan, mintha egy vhs kópiát digitalizáltak volna föl, még a film elõzetese sem található meg a lemezen. Az angol hang egy pillanatra még ki is hagy. A fõszerepeket kanadai színészek, míg az úgymond francia szerepeket franciák, az angolokat természetesen angol színészek játszották. Csodálkozom, hogy a fõszereplõ David La Haye mennyire ismeretlen a világon, pedig sokkal több van benne, de sajnos gondolom nem kapott olyan lehetõségeket, hogy igazi világsztár legyen, mint a filmben néhány percre feltûnõ hírességek.
A filmet mindenkinek ajánlani tudom, nagyon szép film gyönyörû zenével.