ilali 2016 ápr. 26. - 02:30:07
(4/4)
***SPOILER***
„- A gonoszság ellen vannak imák, de a butaság ellen nem tudok imát.”
***SPOILER VÉGE***
Edmond Dantes 2015 jún. 16. - 10:39:22
(3/4)
Érdekesnek tûnt, de nézhetetlen volt. Talán ha <80 perces, kis*ggelem, de 142 perc...na nem. Még IMDb-pont is túl magas.
Ugek 2012 nov. 28. - 13:32:27 Előzmény Ayrton Corvus
(2/4)
Tegnap megnéztem. Mindenben egyet értünk! Általában -hiába vagyok kanmuki-, az ilyen stílusú alkotásokon rongyosra bõgöm a fejem. Itt erre nem volt idõm! Tátott szemmel-szájjal, szomjas fülekkel ittam magamba! Adhatnák szélesebben elérhetõ körben is!
10/10
Ayrton Corvus 2010 máj. 15. - 13:52:26 10/10
(1/4)
Évek óta keresem ezt a filmet a porton, és csak most találtam meg, mivel én a Vincent Perez filmjei között kerestem, de hol van feltüntetve Gerard Depardieu, Jason Isaacs, Tim Roth vagy Colm Meaney.
Francia nyelv területen Nouvelle-France azaz Új-Franciaország, míg angol nyelv területen Battle of the Brave, Bátrak Harca címen jelent meg.
Talán a legjobb romantikus dráma amit valaha láttam, hihetetlen érzelmek, töménytelen szenvedély. A zenéje az annyira szép, hogy nem találok szavakat.
A magyar dvd kiadás hát az iszonyatos. Olyan, mintha egy vhs kópiát digitalizáltak volna föl, még a film elõzetese sem található meg a lemezen. Az angol hang egy pillanatra még ki is hagy. A fõszerepeket kanadai színészek, míg az úgymond francia szerepeket franciák, az angolokat természetesen angol színészek játszották. Csodálkozom, hogy a fõszereplõ David La Haye mennyire ismeretlen a világon, pedig sokkal több van benne, de sajnos gondolom nem kapott olyan lehetõségeket, hogy igazi világsztár legyen, mint a filmben néhány percre feltûnõ hírességek.
A filmet mindenkinek ajánlani tudom, nagyon szép film gyönyörû zenével.