Bérgavallér

Bakancslistához adom
Fading Gigolo
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 98 perc, 2013

Értékelés:

125 szavazatból
Szerinted?

Murray bőrgyógyásza, Dr. Parker megemlíti, hogy a csinos barátnőjével férfit keresnek egy édeshármashoz. Murray azonnal megérzi az üzletet ebben, és rá akarja venni a barátját, hogy vállalja Don Juan szerepét. Fioravante először zavarban van, de aztán rájön, hogy két kényeztetésre éhes nő boldoggá tétele talán nem is a legnehezebb módja a pénzszerzésnek. Az egyetlen gond, hogy miközben Fioravante Dr. Parker és Selima hálószobája között ingázik, szerelembe bonyolódik Avigallal, a haszid rabbi özvegyével.
Bemutató dátuma: 2014. május 1. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
cinemad 2023 júl. 02. - 17:08:19 5/10
Valószínűleg nem vagyok elég sznob, de igazából nem tudom mi akart itt lenni a mondanivaló. Semmit nem kaptam. Az alapsztori béna. Aztán Turturro mint dzisgoló, aki végig faarccal lefagyva áll, ha nő kerül a közelébe és nem képes egyetlen értelmes szót sem (de szinte bármit is) kinyögni magából amikor éppen "csábít", finoman szólva is teljesen hiteltelen. A színésznők egy fokkal többet adtak, Stone és Vergara inkább vicc karakterrel rendelkeztek, de jó volt őket nézni, Paradis jó volt. Liev Schreiber pedig kifejezetten szórakoztató volt ezzel a fizimiskával. Volt egy kellemes hangulata ebéd után egy pohár borral a kezemben, de lehet csak a hangulatos zenéje és a nem rángatózó kamera, az akció jelenetek hiánya volt ami jól passzolt a délutáni sziesztámhoz. De hogy ezen kívül mi értelme volt ennek a filmnek? Fogalmam sincs.
1/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 20. - 22:53:52 1/10
Nőként ezt megnézni meglehetősen megerőltető. Mennyire kell ahhoz leépülni, hogy erre vetemedjen egy nő?
Edmond Dantes 2020 febr. 26. - 09:17:02
Mindenki Woody Allenről ír, pedig a filmet John Turturro jegyzi hármas minőségben: író-rendező-főszereplő, de a darab tényleg egy WA-klón vagy utánérzés, Manhattan helyett Brooklynba helyezve. Érdekes helyi sajátosság, amikor valaki azt mondja: "bemegyek a városba", mármint Brooklynból Manhattanbe. Hiába na, New York = Manhattan. Kellemes filmecske, se füle-se farka befejezéssel, pedig a farok elég fontos ebben a filmben ... ahogy WA-filmekben (is) mindig ... legalábbis szóban.
offtopic
perry 2020 jan. 02. - 20:50:00 Előzmény Kuttyánszki
Milyen ideális állapot lenne.
Kuttyánszki 2020 jan. 02. - 17:19:34 Előzmény perry
És vajon a kérdés feltevője? :D

Részemről a kérdés költői, szerencsére engem nem foglalkoztat, ki milyen ember lehet, aki itt leírja a véleményét. Hisz' nem rólunk szól az oldal, sokkal inkább filmekről, színészekről, ezekkel kapcsolatos benyomásainkról, (un) szimpátiánkról, véleményünkről.
Na persze, ezt elvileg mindenki tudja. :)
perry 2019 jan. 21. - 18:50:38
Tisztelt moderátorok!
Tudva, hogy a moderátor nem indokol és simán törölhet hozzászólásokat nagy tisztelettel kérdem miben zavarta a topicot Vídia hozzászólása? Egyre több olyan moderátori gyakorlatot látni ahol tejesen nonszensz döntések sorozatát produkálják. Olyan hozászolásokat pedig ahol sem politika sem emberi mivoltában nincs sérelem egyre-másra tűnnek el. Szemben a mocskolódó és kifejezetten troll hozzászólásokkal szemben.
sexykex 2019 jan. 20. - 17:18:52
Szörnyű, hogy egyesek mennyire megöregedtek. Ott van például Sharon Stone. Én már régen ovis voltam, amikor ő megszületett és tessék: én még mindig járok oviba, ő meg már elmúlt 60. De nem erről akartam beszélni.
Ha az ember szinte mindvégig mosolyogva néz egy filmet, az a film csak jó lehet. Igen, a Bérgavallér ilyen – csak ennyit akartam mondani.
perry 2019 jan. 17. - 23:57:06 Előzmény Kuttyánszkikutya
Csak egy kérdés: a szavak leírója milyen ember lehet?
Kuttyánszkikutya 2019 jan. 17. - 23:47:52 Előzmény deadscott
"...amit a Mesterben szeretni lehet: báj, emberség, fanyarság, humor, "
Már, aki szereti.
Ritka ellenszenves , gusztustalan , fárasztó, beteg lény.
2/10
Nótárius 2018 okt. 15. - 01:24:06 2/10
Ez, a valóban jó zenéjét leszámítva, egy szóra és rászánt időnkre érdemtelen film; szerintem. Woody Allen-nel kapcsolatban pedig egy ideje olyan érzésem van, mint a Coca-Cola-val. Anno mindkettő valami különleges, pezsdítőn vonzó érzetet sugallt, de mára középszer alatti unalmúvá váltak. Teszek még néha egy-egy próbát velük, de újra és újra megállapítom, hogy ezekre nekem semmi szükségem nincsen. Ifjúságomat idézően, talán a Coca-Cola-ról, mégsem mondok le végleg ...
10/10
deadscott 2017 júl. 02. - 22:42:19 10/10
Mondhatnám, hogy tipikus Woody Allen film, holott se nem írta, se nem rendezte. Mégis benne van minden, amit a Mesterben szeretni lehet: báj, emberség, fanyarság, humor, különleges befejezés. Akik szerint lapos vagy netán nincs is háttér története a filmnek, azok vagy valami mást láttak, vagy már felzabálta az agysejtjeiket valami világmegmentõ Marvel hõs.
8/10
trikolor 2017 máj. 08. - 09:21:04 8/10
Méltatlanul lehúzták a filmet a kritikusok, pedig nagyon sok pozitív dolgot lehet leírni. Maga a sztori is egyedi, bár nem a mester a rendezõ, mégis tipikus Woody Allen filmrõl beszélhetünk, hiszen az emberi kapcsolatok a központi téma. Kiváló operatõri munka, nagyszerû színészi teljesítmények és a zene is telitalálat. Mûvészfilmrõl beszélünk, a történet miatt lassan csordogálnak az események, az idõ elõrehaladtával a felszínes karakterekbõl elõbújnak a mély emberi érzések, amit zseniálisan mutat meg a rendezõ. Nekem egészében tetszett a film, kerek sztori nem várt zárással, egy percig sem unatkoztam, aki szereti a mûvészfilmeket, az nem fog csalódni.
8/10
savernake 2016 júl. 01. - 10:33:56 8/10
Nekem tetszett. Szélsõséges élethelyzeteket mutat be a film, de nem Woody Allen-féle meseszerû fordulatok történnek, hanem hétköznapi mederben csordogál tovább a történet. Liv Schreiber nagyon mulatságos féltékeny rendõrként. Vanessa Paradis lenyûgözõ alakítást nyújt, a kisujjában több erotika van, mint Sharon Stone-nak és Sofia Vergara-nak együtt. John Turturro remek karakterszínész és úgy látszik, rendezõ-forgatókönyvírónak sem rossz.
1/10
Owl 2016 jún. 07. - 13:46:54 1/10
Woody új(?) szinkronhangja meg rettenetes volt. Abszolút nem passzolt.
1/10
Owl 2016 jún. 07. - 13:43:38 1/10
Nagy elismeréssel tekintek Woody Allen munkásságára, számomra a Fogd a pénzt és fuss jelenti pályája csúcsát. Illetve az akkoriban forgatott filmjei. Dehát repül az idõ, itt van például ez a film, amit nem is õ rendezett, de amolyan fõszerepet kapott benne. Nem tudom, Woody vallásos-e, de az jól látszik, hogy otthonosan mozog az abszurd közegben. Én mint ateista, õszinte mosollyal néztem a zsidónegyedet és elhíresült lakóit. A vallási fanatizmus megannyi megnyilvánulását, a gegekbe forduló szabályrendszert, ami ezeknek az embereknek az életét korlátozza. Filozofálás a baseballpályán "feketék a fehérek ellen", parókában járó özvegy, akiknek nem szabad látni a haját, az autóba csak a nõ ülhet hátul egyedül és persze, amire hazai példából is emlékezhetünk (keresõszó: Lamperth Mónika sziget), egy zsidó férfi nem fog a nõvel kezet. Csak annak a bemutatását hiányoltam, ahogy a zsidók át akarták verni Istent, ahogy az egész zsidónegyedet dróttal kerítették körbe, mintegy nagy "családdá" változtatva azt. Hihetetlen!
Nekem ez volt a legviccesebb a filmben.
John Turturro alakítása nem túl érdekes, õt Steven Seagalhoz tudnám hasonlítani, aki ZS kategóriás filmjei végén mindig megajándékozza magát pár nõi mellel.
A film alapötlete kissé életszerûtlen, és sajnos Woody sem volt a helyzet magaslatán, szerintem egyáltalán nem élte bele magát a szerepbe.
Kevés poén, vallási szabályrendszerek ismertetése, kevés pucér nõ (könyörgöm, egy hímringyó kalandjairól lenne itt szó), szóval, a film maga is kevés volt.
5/10
beo71 2015 ápr. 25. - 00:10:23 5/10
Az idõsödõ színészgárda még érdekes egy darabig, de amikor történet vinné a filmet, kiderül, hogy az tulajdonképpen nem nagyon van. Hangulatfilm. Csak nem az varázslatos fajta, hanem egy ilyen csendes, bele nyugvásos féle.5/10.
5/10
kisbogáncs 2015 febr. 14. - 22:06:37 5/10 Előzmény NADALFAN
Nos, én nõi szemmel is inkább Paradise-t választanám :D De a film színvonalán tényleg nem javít õ sem.
4/10
NADALFAN 2015 febr. 13. - 21:22:59 4/10 Előzmény kisbogáncs
Egyetértésem, igaz nálam csak 4 pont . Erõltetett ,lapos az egész , ezt még az öreg sem tudta feldobni.
Viszont Sharon sokkal jobban néz ki akárhány évesen is mint Paradis ,aki mint egy csóró veréb lett szegényke.
5/10
kisbogáncs 2015 febr. 11. - 12:10:14 5/10
Hát nekem ez most nem jött be,és még annyira viccesnek sem találtam, pedig nagy kedvencem WA. jól indult a történet, de ellaposodott, és elromlott valahol félúton, már-már amerikai pite szerû gagyi erõltetett jelenetekkel. Valahogy Torturronak sem állt jól ez a karakter. Csak egy 5 pont.
8/10
sanderb 2015 jan. 19. - 17:22:48 8/10
Ennek a filmnek a bája az intelligencia. És valóban, Woody felszabadultabb, mint általában a saját filmjeiben - hiába, a figyelmét itt nem kellett megosztania. Aranyos kis film finom humorral, érthetõ iróniával. 10/8
Összes hozzászólás