Blackhat

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 135 perc, 2015

Értékelés:

100 szavazatból
Szerinted?

Nick Hathaway (Chris Hemsworth), a rendkívül tehetséges hekker 15 éves börtönbüntetését tölti egy bank kifosztása matt. Képességeire azonban a kormány is igényt tart, amikor terrortámadás történik a kínai atomerőmű ellen, melyhez az egykor általa írt kódot használták fel. A lehetőség újra összehozza őt egy régi barátjával, akivel együtt az amerikai és a kínai kormány, valamint egy eszelős hekker közötti hatalmi játszmába is belekeverednek. Ha életben akarnak maradni, mihamarabb meg kell találniuk a támadót.
Bemutató dátuma: 2015. január 29. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 ápr. 22. 23:14:14
Akkor ezt is kihagyom...:)
6/10
sexykex 2021 máj. 30. - 08:14:36 6/10
Határozottan jól kezdődött. Nem foglalkoztam a tudománnyal, nem érdekelt a számítástechnika, lekötött a történet. Sajnos a vége annyira gyerekesre és átlátszóra sikerült, hogy már azt a hat pontot is túlzottnak vélem, amit adtam.
9/10
Wayne Charvel 2019 dec. 05. - 22:56:24 9/10
Szerintem nagyon jó film! Többször láttam már, és még mindig érdekesnek tartom. Mondom ezt úgy, hogy a filmek 90%-át nem tartom érdekesnek, vagyis nagyon ritkán tetszik nekem film. A filmbeli realitásokat pedig hagyjuk, mert ami igazán reális lenne, az unalmas is, akkor nem lehetne eladni egy filmet se. Az eget verő túlzásokat én sem szeretem, de ebben a filmben nem éreztem soknak, vagy az a része (lövöldözős) nem érdekelt. Bár lehet, hogy csak túlságosan lekötött a film története, azért néztem el neki. Az, meg hogy a kritikusok szemével nézve szakmailag milyen, az egy olyan dolog, hogy a laikus számítógép felhasználók számára pont így kell tálalni egy hackert egy filmben, mert a valóságos ábrázolás nem lenne túl érdekes, mozgalmas. Gondoljunk bele, amikor egy autóversenyről szóló filmet néz egy igazi autóversenyző, az azt mondaná, hogy a valóság teljesen más, vagy egy valódi elektromos szakember egy filmbéli elektromos hókusz-pókuszt simán kinevet, vagy egy bombaszakértő egy filmbéli bomba készítéstől, vagy hatástalanítástól fogná a fejét. Vagy pl. amikor egy stewardess lerak egyedül egy pilóta nélküli Boeing 747-est egy katasztrófafilmben, na azt ki hiszi el? Azt még a laikus sem. Sok hackeres filmet láttam már, de sehol nincs rendesen megcsinálva a karakter, a tevékenysége sincs soha jól kidolgozva a néző számára. A műszaki hátteret sokszor elnagyolják, mert butának gondolják a nézőket szinte minden filmben. Ezeket összevetve szerintem mégis érdekes ebben a filmben a történet, jól kitalált a sztori, végre vannak a számítógép képernyőjén látható, (nem is annyira kamunak ható hacker műveletek), na persze nem programozók, vagy rendszergazdák részére.
6/10
offtopic
King Diamond 2019 okt. 07. - 22:00:10 6/10 Előzmény Hungariancorazon
Köszönöm a reagálást, így lassan cirka 4 év elteltével.. Igen, joga van (nem is ezt kifogásoltam, hogy írnak), de nem akármilyen stílusban, attól függetlenül, hogy ez "csak" egy elektronikus platform, egy fórum, az alapvető etikettnormákat itt is illik betartani, mint ahogy ezt egyébként a fórumszabályzatban is leírják. De ezt egyre többen hajlamosak elfelejteni/semmibe venni, és nem csak ezen a fórumon. Érdekes, hogy például a Snitten nem nagyon vannak ilyen bunkó jellegű hozzászólások (igaz, ott keményebb a moderáció, mint itt), mégis teljesen jól el lehet ott is társalogni a filmekről. Ki írta, hogy csak a hackerek hozzászólása lenne a mérvadó ehhez a filmhez kapcsolódóan? Lehet, hogy azt mondaná egy tényleg a témában jártas, jó programozó/hacker, hogy a filmben történtek nagy része programozói szemszögből nézve hülyeség. Hát, ha ez neked a "nagyon sztárolás kategória", akkor hát legyen. Én ezt egy közepes filmre értékeltem, mert körülbelül az a kategória (a végén még oda is írtam, hogy többször nem fogom megnézni...de ja, agyonsztároltam).
Az pedig, ha neked mindegy, hogy hol nézel meg egy filmet, az a te dolgod. Sokkal nagyobb élményt ad egy látványos blockbuster megnézése moziban, IMAX 3D-ben, vagy 4DX-ben, vagy akár a ScreenX, amit még én sem próbáltam ki (nyilván, aki még nem látott ilyet, az nem tudja, hogy milyen lehet), mint otthon, egy számítógépen/laptopon nézve, sima 2D-ben. Valamint igen, vannak olyan filmek, amiket egyszerűen felesleges moziban, 2D-ben megnézni, mert nem ad annyit hozzá még az sem. És ha ezt betartanák az emberek, mindjárt jóval kevesebb lenne az olyan semmitmondó kommentekből, hogy ennyien, meg annyian kimentek a moziból, stb. Én elég sokat próbálok moziba járni, legalább havi egyszer, de érdekesmód, az elmúlt kb. 10 évben talán 1 vagy 2 olyan filmet tudnék említeni, amiről mentek ki a teremből még a film vetítése alatt.
offtopic
Hungariancorazon 2019 okt. 07. - 18:29:37 Előzmény King Diamond
Mindenkinek joga van annyit hozzászólni, amennyit akar, nem?
Nem a hozzászólás mennyisége dönti el, hogy értékes-e a hozzászólása.
De, ha értéktelen akkor is joga van hozzászólni.
Továbbá nem hackereknek kell hozzászólnia. Nem az ő hozzászólásuk a kizárólagos...
Te sem vagy hacker, de nagyon sztárolod a filmet...
Akkor a nem hackerek csak jót írhatnak?
Nem moziban?
Akkor attól is függ, hogy hol nézzük meg?
Érdekes dolgokat írsz...
4/10
idõjós1010 2018 ápr. 24. - 18:18:06 4/10
A sztori adott, de nagyon unalmas a film. Szintén 4/10
4/10
Senhora 2016 febr. 25. - 07:55:42 4/10
Sajnos nem tudott lekötni.
Nem izgalmas, hosszú is.
Jó lenne felsorolni a pozitívumait, de egy sem jut eszembe.
4/10
6/10
King Diamond 2015 dec. 30. - 17:57:06 6/10
Ebben a topikban is tökéletesen látható, amit az elõzõ hozzászólásomban említettem. Érdekes, hogy egyre több a néhány hozzászólásos frissnick, akik odaböfögnek valamit egy-egy topikba, aztán meg többé be sem lépnek...én az ilyeneket törölném a kommentjeikkel együtt, mert semmit nem érnek.
Igaz, ez a film az egyszer nézhetõ kategóriába tartozik. Én nem vagyok hacker, de néhányan úgy lehúzzák, mintha azok lennének, pedig lófaszt...ez a film egy lassabb folyású dráma/krimi/akció, és itt a sorrenden van a hangsúly. Michael Mann azért egy elég neves rendezõ, és jó pár remek filmjét láttam már attól függetlenül, hogy ez csak egy kicsit jobb, mint egy közepes film. A színészek mondjuk szerintem jók voltak, leszámítva a "fõhackert", aki szar volt. Chris Hemsworth pont beleillett a szerepbe, semmivel sem volt hiteltelenebb, mint Hugh Jackman a Kardhalban. A kínai hölgy szép volt. A magyar hangokkal sem volt problémám.
Aki meg moziban nézte, az csak magát okolhatja, ilyen filmet nem moziban kell megnézni. Én ugyan nem láttam/olvastam semmit róla, mielõtt megnéztem, csak a film plakátját, amibõl egybõl láttam, hogy ez nem egy akciódús film lesz. Többször én sem fogom megnézni.
6/10
5/10
h.tibi91 2015 aug. 16. - 16:19:12 5/10
Egy film a programozóknak, egy kis akcióval. Egész izgalmas és pörgõs a film, mely kissé középszerû, ugyan de nem tartalmatlan.
5/10
offtopic
1stein 2015 júl. 30. - 17:21:59 Előzmény Gladyator
***OFFTOPIC***
semmi köze a filmhez, de: a papír egyébként meglepõen jó golyófogó
3/10
Bogoj 2015 jún. 29. - 15:11:47 3/10
Ez a film is csak Hemsworth miatt kerülhetett mozikba. De hogy õ hogy kerülhetett a filmbe? Rejtély...
Tele hülyeségekkel, ellentmondásokkal, ami történik benne az mind látható volt a két perces elõzetesben, ami alapján azt hittem, egy izgalmas filmet látok majd. Óriási csalódás volt.
3/10
6/10
Ze74 2015 jún. 09. - 22:06:44 6/10
Mivel nem vagyok "kocka" ezért nem akadtam fenn a technikai dolgokon,de akkor is csak egyszer nézhetõs.
6/10
kinguci18k 2015 máj. 25. - 21:50:37 6/10
Egyszer meg lehet nézni a filmet.Voltak negatívumok benne.Vicces és értelmetlen dolgok.És akció is lehetne több is talán.De összességében túlzottan le húzzák és alul pontozzák a filmet.És mért ne lehetne Thor ebben a filmben egy hacker?Azért mert a filmben a sitten ki gyúrta magát?Mielõtt le csukták lehetett egy vékony hacker.
Szerintem meg ér a film pontozásban: 6/10-et.
1/10
Russel 2015 máj. 25. - 13:39:13 1/10
Hát ekkora gagyit régen láttam...
Még VHS-en sem adnám ki, nemhogy moziba....
Unalmas, klisékkel teli, a forgatókönyv =0, szerepjáték = 0.
Senkinek nem ajánlom..
1/10
kalocsai.tamas 2015 máj. 24. - 12:22:49 1/10
Ja és a legjobb poén benne: 8 évvel ezelõtt írt egy kódot a fickó és most azzal törtek be atomerõmû (!) rendszerébe. Szerintem még pascal-ban írhatta, esetleg c-ben, de valószínûleg a mai környezetekben is gond nélkül megy. :D
1/10
kalocsai.tamas 2015 máj. 24. - 12:19:25 1/10
Azért regisztráltam, hogy errõl a filmrõl véleményt írhassak... Nem azért, mert annyira jó volt! Borzalmas!!! Szörnyû színészi játék, súlyos pontatlanságok, érthetetlen párbeszédek, harmatgyenge színészi játék - még a szinkron is borzalmas. Szabályosan kidobtam a lemezt, miután megnéztük a filmet. 0/10
shoc 2015 máj. 17. - 14:25:22
Hat. Egy órát néztem meg belõle. Nem igazán gyõzött meg a film.
5/10
Atis88 2015 máj. 14. - 15:59:48 5/10
Chris Hemsworth mint a világ egyik legjobb hackere? Na ne nevettessenek már... Nem igaz, hogy nem találtak volna olyan színészt a szerepre aki hitelesebb. Arról nem is beszélve, hogy van nem is egy viccjelenet a filmben amirõl egybõl eszünkbe jut hogy na persze... 5/10.
8/10
Pantagruel59 2015 máj. 14. - 03:57:43 8/10
Most ertem a vegere,es utolag visszaolvasva a hsz-eket,azt kell mondjam,h reszben igazuk van azoknak,akik fikazzak,de valahogy nem figyeltek a vegen a szituaciora,meg a motivaciora.

SPOILER!

Bosszut akartak allni a csajjal,de mar nem szamithattak senkire; ugyh kutyafuttaban,javareszt Isten kegyelmere bizva magukat,valoban szepen besetaltak az oroszlan barlangjaba. Ez valojaban, amolyan heroikus attitud akart lenni,kisse amerikai modra,de szerintem Mann szepen hozta fel a tortenetet a gyors es (ir)realis befelyezesig. Keves akcio van,inkabb a sztori vazat, hitelesseget es igen nagy volumenet probaltak jobbrol-ballrol alaeszkabalni,ami elegge megnyujtotta a jatekidot es ez sok nezonek 'dogunalom'kent jon at. Ez van. Azert klasszisokkal jobb,mint a Jupiter-fele retardaltsag,szoval gyorsan adok is ra 8/10 pontot!
7/10
Gladyator 2015 máj. 14. - 01:26:55 7/10
Volt negatív és pozitív élmény is benne.
+:Rendezés
+:Hangeffektek és zene
+a témaválasztás, és a sok elektronikus biszbasz is egész jól meg volt csinálva.
Kb ezek hozták fel a filmet nézhetõ szintre.

-Néha a szereplõk elõtt mondtam magamban ugyanazt a szöveget
-Helyenként ölég gagyi több szempontból is
-Spoiler: Nem is tudtam hogy 2 félbehajtott, magamra szikszalagozott Burda magazin egész jól megfogja a géppiszotly golyókat közelrõl :)

Akinek szintén sikerül magát túltennie több helyen a "HAGGYUKMÁREZT" érzésen,(ez amúgy nehéz) az egész "jó" filmet kaphat :)
Összes hozzászólás