Columbo: Kapj el, ha tudsz!

Bakancslistához adom
Columbo: Try and Catch Me
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 73 perc, 1977

Értékelés:

86 szavazatból
Szerinted?

Abigail Mitchell számára csak egyetlen dolog ad értelmet az életnek: megbosszulni unokahúga tragikus halálát. Ezért a halálért Abigail az unokaöccsét, Edmund Galvin-t tartja felelősnek, így adandó alkalommal megtervezi és végrehajtja a majdnem tökéletes bűntényt.

Stáblista:

Szereplők

Columbo
Abigail Mitchell
Martin Hammond
Edmund Galvin
Burke őrmester

Hozzászólások

Szerinted?
port_boy 2023 aug. 23. - 17:29:12
Sokszor a tényleges bizonyíték hiányzik ezekből a filmekből. Itt pl.

utólag bárki odarakhatta a papírt, nem bizonyított, hogy az eredetileg a széfszobában volt. Ahhoz tanúk előtt kellett volna megtalálni a kinyitáskor


xbqchm 2019 jan. 19. - 11:58:14
A Miss Mitchell ügyvédjét alakító G.D. Spradlin nem más, mint a Keresztapa II. Geary szenátora.
offtopic
cellasto 2015 febr. 06. - 21:19:13
azért durva,hogy a duna 8 perces késéssel kezdi a filmet...
komolyan,a kereskedelmi szarok pontosabbak sokkal,mint a "közmédia"

vicc!
Tibag05 2015 febr. 06. - 17:11:18 Előzmény Ford Mustang
megértem! a világon soha semmilyen szembetegségben szenvedõknek nem adnék jogsit, ha csak nem korrigálható teljes mértékben!
cellasto 2014 jan. 20. - 18:17:44
kb harmadszor megy egy hónapon belül ez a rész...
csicsy! 2013 júl. 17. - 21:46:28 Előzmény mezszabolcs
"Gyilkosság könyv szerint (Columbo: Murder by the Book)" epizódot rendezte "Játékhegy István".
Valakinek csak kellett rendeznie.
A "Zavaros vizeken (Columbo: Troubled Waters)"-t meg Ben Gazzara (Jackie Treehorn - a "The Big Lebowski"-ban).
És még sokan mások.
mezszabolcs 2013 máj. 02. - 17:07:44
Sziasztok!

Azt tudtátok, hogy az egyik Columbo epizódot Spielberg rendezte?
crackjack 2011 jún. 27. - 00:33:58
A hétvégén ezt a részt adták elõször, és ebben a részben van egy zenei motívum ami mindig visszatér. Olyan melankolikus a hangulata. Sajnos nagyon passzol a szomorú hírhez, sajnos :-(
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 19:28:04 Előzmény greghouse
Itt van amirõl beszéltél.
10/10
greghouse 2011 jún. 25. - 18:42:59 10/10
Az a csodálatos minden idõk egyik "legjobb" - de mindenképp A legszeretetre méltóbb - tévés nyomozójában, hogy mindenféle 3D-s CSI-s technikai bûvészkedés nélkül old meg mindent, illetve csak a szokásos rutinnal.
Ezért is írtam alább, hogy - tudva alapvetõen humoros lényérõl - most, mielõtt végleg kisétált az ajtón, azt mondta a gyanúsítottnak:

"Bocsánat, csak még egy kérdés...tudja, a feleségem az Ön legnagyobb rajongója, és Superman egyik legnagyobb rajongója, is, (széles gesztus) minden filmjét látta, képzelje. Ezért néha nekem is meg kell néznem, dehát tudja hogy van ez, én bizony elalszom a filmek alatt, az a sok papírmunka....hol is tartottam? Ja igen, hogy ez a Superman. Ön nagy író, zseniális, a feleségem imádja a könyveit. Biztos meg tudja mondani, hogy ha ez a... ja igen, ez a Superman olyan okos...akkor miért kívül hordja az alsónadrágját?
...Ez nem hagy nyugodni. Apróság, de tudja jelentést kell írnom és a fõnököm nagyon szigorú, és hát ez a nadrág dolog...Dehát látom elfoglalt, nem is zavarom tovább..."
Háttal, felemelt kézzel, Columbo - kisétál.
Örökre.
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 17:27:47
Igen, a Falk Miksa. Tudom. Bp. 5. ker. belváros.

Jaja ... ;-)))
10/10
greghouse 2011 jún. 25. - 17:07:42 10/10
..Ráadásul Peter Falk nagyapja nem senki volt, ujságíró és építész, ma is utca van róla Pesten elnevezve, a Falk Miksa utca. Tényleg.
Másik, Fordnak: vegyük a világ leghíresebb filmjét, a Casablancát. Ott is sok a magyar (vagy, ha valaki e szomorú esemény kapcsán kötekedni akar, akkor magyar zsidó - kaptam ugyanis egy ilyen privát levelet, hogy P.F. nem magyar volt hanem magyarországról származó zsidó. Én az ilyenekre nem válaszolok és kész.)
Tehát a Casablanca rendezõje Kertész Mihály, a menekülõ hõs ugyan a film szerint cseh, de "Laszlo" a neve, az Ugartet játszó Peter Lorre eredeti neve Löwenstein László, a pincér Szõke Szakáll, született Gerõ Jenõ.

Még annyi érdekesség a P.F. rajongói tábornak, hogy a sorozat elõtt utálta a szivart és nehéz volt rávenni, de aztán annyira megszerette, hogy mindig a legdrágábbakat vette. Másik, hogy a karakterével ellentétben rendkívül pedáns, elegáns ember volt, szeretett szmokingban, csokornyakkendõben, és makulátlanul ragyogó cipõkben járni. Viszont nem volt ember, aki ne szerette volna, mert az életben is szerény volt, viszont állítólag átkozottul jó humora volt.

Mindezt a most általam olvasás alatt levõ (hinnye de szép kimagyarfejezés volt, bocs...) külhoni ujságokból ollózgatom.

És ugyebár nem véletlen, hogy híressé vált Hollywoodban az a mondás egy idõ után, hogy "nem elég, hogy magyar vagy, tehetségesnek is kell lenni." De ezt nem a fent említetteknek mondták.

Habár Johnny Weismüller Tarzanja.... hát, azért kíváncsi lennék, melyik majom mondta meg neki a "nevelõszülei" közül, hogy vegyen fel ágyékkötõt...és melyik majom adott a kezébe borotvát, hogy sima legyen az arca és epilált a hónalja... no, az nem a kedvenc sorozatom, bevallhatom. (Csak az egy ideig Jane-t játszó Maureen O'Sullivan miatt, aki bombázó volt és gyönyörû és Mia Farrow anyja...)
10/10
greghouse 2011 jún. 25. - 16:46:23 10/10
Bocsánat, utánanéztem, és kijavítom magam. Nem Philip, hanem Frank.
Az 1. évfolyam 3. epizódjában mutatják a jelvényét, és ha ki tudod merevíteni a kockát, a jelvényen "Frank Columbo) áll.

- viszont a felesége tényleg nem jelenik meg soha. a "nl café" cikkében említett Shera Danese a most is élõ, tényleges második felesége (sajnos már özvegye) a színésznek.

- A lánya Cathrene a való életben is magánnyomozó.
- 168 centi magas volt, ami 4 centivel több csak mint Michael J. Fox.
- Eredetileg könyvelõ, és dolgozott is a szakmájában
- Egyszer egy producer azt mondta neki: ne hülyéskedjen, ennyi pénzért kétszemû embert is kapok.
- Kétszer jelölték Oscarra, de nem kapta meg.
- Viszont 5 Emmy díjat kapott, ami a TV-s Oscar, plusz egy életmû-díjat.
- mikor újra indították a sorozatát, hosszú nyomozás után találták meg (a korábban, az elsõ sorozata végén elárverezett Peugeot ját, amit egy magángyûjtõ csak 25 ezer dollárért volt hajlandó visszaadni. ...az ott is sok pénz egy autóért).

mindezt és többet (angolul)az IMDB-n találjátok, ha beütitek Peter Falk nevét.
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 16:45:27
...és láss csodát (bár már nem csoda, szinte az összes nagy amerikai színésznek csörgedezik magyar vér az ereiben), Columbo is magyar volt részben.
gabriella_ 2011 jún. 25. - 16:43:49
Szerepelt Wim Wenders: Berlin Felett az ég c. filmjében is, ahol saját magát alakította - bár ez a film nem örvend akkora népszerûségnek, hiába ez az ihletõje az Angyalok városának, de nekem anno "kötelezõ" film volt, és megmosolyogtatott a jelenléte, még ha csak pár percre is tûnt fel.

Sõt!!! Az egyik kedvenc filmem, amelyikben Peter Falk fõszereplõ: A napsugárfiúk(1995)!
Nem mellesleg abban a másik favoritommal Woody Allennel játszik, valami SJP -rel! Na, az egy zseniális film!!!
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 16:38:40
Itthon nem. Van egy ismerõsöm, aki az egyik szemére kancsal (és nem vak), és nem adtak neki jogosítványt, vagyis nem vezethet.
10/10
greghouse 2011 jún. 25. - 16:31:08 10/10
Itt van néhány adalék Mr. Peter Falk életébõl, az alábbi linken, de egy valamit kifelejtettek.
Nem igaz, hogy nem volt a karakternek keresztneve csak a "hadnagy", az elsõ epizódokban Philip Columbonak hívják, késõbb elhagyták a keresztnevet.
A többi is érdekes, bár mindezt más sokan tudják.

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20110625/elhunyt_columbo_-_titkok_peter_falk_eletebol/

(U.I. nem tudom, nálun vezethet-e valaki fél szemmel autót, lehet. De hogy a hatvanas évek beli Peugeot-ja, amit a rozsdája meg a kutyája tart össze a filmekben, nem kapna mûszaki engedélyt, az biztos...)
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 16:01:54
Igen, Szabó Gyula remek hangja volt.
Bourne79 2011 jún. 25. - 15:28:25
Nyugodjék békében Peter Falk - mindenki kedvenc Columbo hadnagya. A maga szerénységével alkotott nagyot és ne feledjük, hogy társult hozzá egy tökéletes magyar hang is, Szabó Gyula személyében !
gabriella_ 2011 jún. 25. - 15:17:31
"Columbo mától legenda - bár eddig is a valaha megformált legjobb detektívek közt volt." - Tökéletes megfogalmazás...

Fantasztikus színész volt Peter Falk, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de én ugye elfogult vagyok, mert nekem Õ mindig is a "szerelmem" marad. Imádtam, imádom, örökérvényû "figura".

R.I.P.
Összes hozzászólás