Egy cipőben

Bakancslistához adom
In Her Shoes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 130 perc, 2005

Értékelés:

198 szavazatból
Szerinted?

Maggie nem sok sikert ért el az életben: partikra jár, váltogatja munkahelyeit, egyetlen értékének a férfiakra gyakorolt vonzerejét tartja. Egyébként se pénze, se otthona, barátoknál, rokonoknál száll meg, míg azok rá nem unnak. Testvére, Rose mindenben az ellentéte: egyetemet végzett, menő jogi cégnél dolgozik, és szinte minden idejét a munkája köti le. Emellett folytonosan a testsúlyával küzd, és kellő önbizalom híján a társasági és szerelmi élete is a nullához közelít. Egy veszekedést követően a nővérek felkeresik rég nem látott nagyanyjukat. A találkozás mindannyiuk életében döntő változást hoz.
Bemutató dátuma: 2005. november 3. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2006
    Legjobb női mellékszereplő jelölés: Shirley MacLaine

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
tóthlászló 2023 márc. 25. - 23:33:52 8/10
A szokásos sírva-nevetős hollywoodi produktumok fölé Cameron Diaz, Toni Collette és Shirley MacLaine egészen pazar alakítása emeli.
8/10
hippieee 2020 dec. 04. - 12:50:54 8/10
Jó film, katarzisélményt ne várjunk tőle, de szórakoztató és van mondanivalója. Cameron Diaz nagyon jó benne, Toni Collette volt már jobb is. Lekötötte a figyelmemet.
8/10
port_boy 2020 jún. 15. - 09:22:49 8/10
Az elején kicsit idegesítő (C.D.) de aztán jó lett.

A teljes happy end-hez az hiányzott, hogy C.D. is szerezzen egy pasit, aki közben meg is jelent, azt kár volt kihagyni.


alizka53 2019 aug. 05. - 17:43:35
Véletlenül kapcsoltam rá, örülök, hogy megnéztem. Cameron Diaz játéka miatt nagyon élethűre sikerült. Ez egy többször nézhetős film. 9/10
4/10
sexykex 2019 ápr. 07. - 07:14:52 4/10
Két teljesen más ember. Az egyik mintha fejlődne, a másik leépül – karrier mélyponthoz közelít. Az egyik szép és szexi, a másiknak inkább lelki mélységei vannak. Már az anyjuk sem volt teljesen komplett. Valamiféle bonyolult szimbiózisban élnek, mint a nyűvágófélék és afrikai emlősök. Nem nekem való történet, mert én más vagyok, mint egy átlagember. Idegesít az ilyen tesó, az ilyen nem vígjáték és úgy általában a könnyesre vett, kiszámítható lányregények.
frenchbullie 2016 ápr. 11. - 17:41:16
Off Ez a "mûszõrme" kifejezés ebben a vonatkozásban nagyon aranyos, jót nevettem:-) Igen, lehet így kellene felfognom a dolgot, a mûvérrel párhuzamban. Eddig a "magamhoz ragadtam a távkapcsolót, és kényes pillanatokban tekertem a filmet"-elvet követtem... Illetve próbálok nagy elõvigyázatossággal mai vígjátékokat nézni, mert azokban gyakori a fent vázolt dolog. Jennifer Lopezrõl meg a témáról az Ilyen a formám jut eszembe mindig. A filmet a húgom ajánlotta anno, hogy milyen jó. De én csak addig néztem, míg a boston terrier elõkerítette a gyomra rejtekébõl a gazdi (JLo.) terhességi tesztjét, és itt aztán menekülõre is fogtam. Igen, kétségtelen az általad említett tendencia manapság:-(
8/10
Edmond Dantes 2016 ápr. 11. - 11:00:36 8/10
Üdv! Legtöbb filmet hamar elfelejtem, Csalás és ámításra is csak régi (de ott legfrissebb) beírásom emlékeztet--->anyagcsere ügyben sajnos nem tudok felvilágosítást adni, de látom, a film akkor a közös kedvencünk (P) néhány opuszára emlékeztetett imitt-amott :)

Ám minõ véletlen egybeesés, pont tegnap láttam a Várandósak c. C.Diazos (J.Lopezes stb) filmet és hát abban, a témából adódóan is, egy komplett "róka"falka :) elõkerül. Engem speciel nem zavar(t), de mások is beírtak már h milyen sok (lett?) a rókázós film. Mit mondjak? Addig jó, amíg nem mi és amíg csak filmen. Mert ugyebár ha filmen pl a vér (is) csak mûvér/paradicsomlé, akkor a róka is csak mû...szõrme :)
frenchbullie 2016 ápr. 11. - 06:15:24 Előzmény Edmond Dantes
Üdv, kedves ED! Szombat este ezt a filmecskét kezdtük nézni, de sajnos nem láttam végig, két okból. Az elején én féltem attól, hogy tényleg megtörténik az Cameron Diaz-zal, amire az édesmamája csak úgy utalt, hogy "lerókázod a szõnyeget", másrészt a párom túl "romkom"-nak találta a sztorit, így mire felocsúdhattam volna, már le is állította a filmet, mondván, hogy nézzünk mást:-) Pedig Tony Collette-t kedvelem, a Nõk transzban-ban nyújtott alakításával meggyõzött arról, hogy van benne komikus véna.

Off
Úgyhogy elkezdtük nézni a Csalás és ámítást. Keaton hozta a szokásos zseniálist, az unott-embergyûlölõ-fapofa-karakterként, errõl sikerült megbizonyosodnom:-) De, aztán, mikor eljutottunk odáig, hogy hazakísérte az elázott Brandon Fraser-t, megint felrémlett bennem a gyanú, hogy hátha rossz lesz a vége... Így inkább aludtam. Mivel nálam a horrort fõként a gyomorproblémák manapság túl szemléletessé vált bemutatása jelenti, emiatt retiráltam meg mindkét film elõl.
Gondoltam felnézek a port-ra, és tájékozódom ez irányban... Mire fel - ilyen a véletlen - mindkét filmnél a Te hozzászólásodra találtam rá, mint legfrissebbre:-) Szeretném megkérdezni, hogy a két film során kénytelen-e az ember számítani a fentebb vázolt cudarságokra, vagy teljes nyugalommal végignézhetem mindkettõt, anélkül, hogy rókák feltûnésére kéne felkészülnöm??:-)
8/10
Edmond Dantes 2015 okt. 28. - 09:30:00 8/10
Ez a film egy gyöngyszem, valahol a romkom és a dráma között vagy a kettõ szerencsés elegye. A történet végig leköt, Cameron Diaz, szinkronhangja, Fûr Anikó "segítségével" önmagát múlja felül, jó újra látni Shirley MacLaine-t és egyenrangú fõszereplõ a másik nõvér, Toni Collette is. Nincs vérfürdõ és nincs középiskolás visítozás -mindkettõ lehet jó a megfelelõ helyen!- mert ez a film másról szól. Testvérkapcsolatról, széthullott családról, jellemhibákról-jellemfejlõdésrõl, társtalanságról, gyerekkorból visszamaradt felnõttkori befeszülésekrõl, öregségrõl. Ezek sem vadonatúj toposzok, de vadonatúj toposzok alig vannak már. Ebben viszont ismert toposzokat raktak össze szerethetõen, nívósan. 10/8
gladiolus 2015 máj. 15. - 21:02:43 Előzmény _goldie_
Ahogy mondod. :-)
_goldie_ 2015 máj. 14. - 20:41:29
Maggie lop csal hazudik pasizik és piál - másokat kihasználva éli életét..
Diaz meglepõen jó - kiválóan játssza a jellemfejlõdésen keresztül menõ egoista karaktert
nem romkom a film de akadnak vicces jelenetek például mikor csipkelõdnek :)
--- spoiler ---
idõs nõ Diazról: "magánügy? pont õ mondja mikor bélyeget ragaszt a hátsójára és azt hívja fürdõruhának" :D
Diaz a nõnek: "mit képzel h plázákba jár..a pláza a fiataloké akiknek még van foguk" :D

kedvenc jelenetem: az otthonban a vak öregúr és Maggie - felolvasáskor kiderül a lány nem boldogul a betûkkel:
"csak nyugodtan Maggie..ejtse ki magában a szavakat mielõtt kimondja..10bõl 9szer hallani fogja a hibát és kijavítja mielõtt elkövetné.." ....és Diaz nagy levegõt vesz és nekifog a felolvasásnak - néha kicsit összefüggéstelenül:
"a veszteséget mûvészet lenne mindig leírni - az ember belátja hogy amit elvesztett mégsem katasztrófa - minden napunkon elvesztünk valamit.."
....a képsorok közben a nõvérét mutatják aki boldog..kutyákat sétáltat..tegnap az élete még romokban..elvesztette a szerelmet és a munkáját.... - ma boldog..új az élete és a szerelme

Maggie folytatja a szöveget: "mégha te tünsz el..a vicces hangod..egy mozdulat amit szeretek......én azt hazudom neked......hogy egyértelmû hogy a veszteséget mûvészet lenne mindig leírni..bár úgy tûnik néha mint egy katasztrófa - csak úgy tesz mintha nem számítana..de legbelül fáj a veszteség"

.....két testvér egymáshoz való viszonyát meséli el a film - akiket nemcsak a cipõk kötnek össze "- miért nem tudok haragudni rád? - mert mi egy pár vagyunk"
mert mindenkit összeköt valami.....ami miatt folyton újra és újra visszatalálnak egymáshoz..

..és legvégül Diaz - aki ugye nem boldogult a betûkkel - felolvas egy verset a testvére esküvõjén Edward Estlin Cummings: Kötõdés http://www.citatum.hu/szerzo/Edward_Estlin_Cummings "magamban hordom a szívedet.."
ez a másik kedvencem a filmben
..drámakedvelõknek ajánlom a filmet - nekem egy erõs 8as a film (már késõ írnom a gólyának: egy tesót kérek!:))
_goldie_ 2015 máj. 14. - 20:35:38 Előzmény gladiolus
szerintem az apa méltó bûntetése az új feleség :D
gladiolus 2015 máj. 09. - 06:19:31
Megnéztem eme filmet, fõként mikor megláttam, hogy Shirley MacLaine is játszik benne, ez teszi igazán értékessé az egészet. Vegyesek az érzéseim, de alapvetõen jó film, életszerû, tanító jellegû.
Igen,én is azt tudom mondani, hogy filmdráma, de nem lehangolóan nehéz, mert szerencsére sok esetben szórakoztató elemekkel tarkított alkotásról van szó, ami ezáltal sokkal könnyebben feldolgozható.

Nagyon nagy szerencse, ha van egy ilyen pozitív szemléletû idõsebb családtag otthon, kéznél, mint az itteni nagyi, aki valóban akar is segíteni, akkor is, ha az ember lánya bajban van, és nemcsak akkor fogad el családtagként, ha tökéletes vagy. Gyakorlatilag képes arra, hogy romjaiból újra felépítsen egy családot. Ezt-baromi nehéz feladat, nehezebb, mint gondolnánk.
Egyébként számomra is megdöbbentõ volt, hogy valaki megteszi ezt a testvérével, nem gondoltam, hogy idáig lehet süllyedni, dehát kellett egy meglehetõsen izmos alapkonfliktus, amelybõl a cselekmény aztán kibontakozhat.
Cameron Diaznak elég béna szövegek jutottak helyenként, pl. a végén az a vers kicsit erõltetett volt, de lehet, hogy ez csak az én személyes véleményem.
Kifejezetten tetszett, hogy belevittek egy idõs emberektõl nyüzsgõ intézményt is a történetbe, mert ezáltal végre látni lehet, hogy az öregeket nem csak le...ni kell nagy ívben, amikor azt gondoljuk, hogy már nem jók semmire, és csak feleslegesen szívják az oxigént, hanem tanulni is lehet tõlük, sõt, sokszor életmentõ tanácsokat vagy kapaszkodót tudnak nyújtani az oktalanabb fiatalok számára, olykor-olykor. Persze bunkó öregek is vannak, ezt is aláírom, meg zsarnokok és rosszindulatú élõsködõk is, méghozzá sajnos nagyobb arányban, de ebben a filmben a legpozitívabb személyiségeket mutatták be, és ezt felüdülés volt látni.

Ami még fontos, hogy másokkal ellentétben én viszont mélységesen elítélem az apát, aki véleményem szerint egy gyenge, gerinctelen seggfej. Gyakorlatilag tönkreteszi a családját, és másokon veri le a port, minthogy saját cselekedetének súlyával szembenézni eszébe sem jut.

SPOILER*****
Egy olyan nõt nem tudott megbecsülni, aki betegsége ellenére szült neki két gyermeket, és minden lehetõ módon igyekezett megfelelni, de nem, ez ennek a pasasnak nem elég, és végül az ócska, önelégült, átgondolatlan megjegyzésével tragédiát idéz elõ, és aztán a bûntudat teljes eltüntetése céljából még a nagyit is eltávolítja a háztól, hát...erre nincs más kifejezés, minthogy egy bunkó paraszt.

Ezt az is alátámasztja, hogy mindezt követõen hosszú évtizedekig együtt tud élni egy nyilvánvalóan beképzelt, sík ostoba, mindenfajta normális emberi vonástól mentes, gerinctelen nõvel-hát meg is érdemlik egymást. Ez az új feleség mitõl is alkalmas a feladatra? Ez miért alkalmas arra, hogy a nyilvánosság elõtt is fel lehet vállalni, amikor szemmel láthatóan értéktelen, embertelen, egy hatalmas nagy nulla az õ Marsájával együtt.
Ja, és milyen apa az, aki simán elnézi, hogy az új feleség kirúgja otthonról a lányát, nem jár utána a dolgoknak, nem kérdezi meg, hogyan segítsen rajta, csak annyit kérdezget, hogy mi van Maggie-vel?
Szóval ez a házaspár végtelenül taszító, és gyakorlatilag az összes embernek õk okozzák a szenvedést. És a sors fintora, hogy az ilyen emberek valahogy mindig megússzák a végén egy szimpla kis bocsánatkéréssel, mert a többi ember viszont lojális és megbocsátó. Szerintem nincs rendjén ez így, de így reális a történet bemutatása, mert az élet valóban ilyen, ilyen igazságtalan.
SPOILER vége****
10/10
swadarshan 2015 jan. 22. - 15:42:57 10/10
en is inkabb a drama mufajba sorolnam, bar az igaz hogy a fel-felcsillano poenok sokkal konnyedebbe teszik, es csak a film vege fele dobben ra az ember, valojaban mennyire sulyos is.
dehogy vigjatek? meghogy "tingli-tangli tini vigjatek"??!? - aki ilyet mond/ir, az egy masik filmet nezett?
nincsen egyaltalan eltulozva szerintem, es rossz emberek sincsenek benne (az hogy ratalalok onmagamra es az eletemre, meg nem jelenti azt hogy azelott rossz voltam...), romantika is csak eppenhogy de azert abbol akad. azt megertem hogy "nocis film" es talan bizonyos fokig egyet is ertek vele, de peldaul en parommal neztem es neki is eppenugyanugy tetszett mint nekem. szoval vannak ferfiak is akiknek szol, nem csupan nok ;)
10/10
Bruder_N 2014 aug. 18. - 20:02:02 10/10 Előzmény judit45
érdekes: vajon szerinted itt ki volt a 'rossz ember'?? szerintem senki. Valahol még az apát sem tudom hibáztatni, hogy ennyire süket és vak és nem látja lányai szenvedését, problémáit... Fantasztikus film! A három szinésznõ: Shirley MacLaine, Cameron Diaz, Toni Collette hatalmasat alakít.
jooasszony 2013 dec. 04. - 09:15:18 Előzmény Amathea
A versek gyönyörûek, mélyek , de mindenki számára teljesen egyértelmûen érthetõek.

Bár vannak benne vicces részek, de ez nem vígjáték korántsem. Példa a lánytestvérek hihetetlen és életreszóló kötõdésérõl, a szeretetrõl és arról, hogy a család féltésbõl és szeretetbõl milyen hibás döntéseket hozhat.

Volt egy-két rész benne ami számomra totál hihetetlen volt, például ha az én Húgom eltûnik egy veszekedés után, én teljesen idegbeteg lettem volna, felforgatva minden szóbajöhetõ helyet, azért , hogy épségben megtaláljam Õt.

A MacLaine/Collette/Diaz hármas nagyot üt, igazi nõcis film.
10/10
judit45 2013 okt. 27. - 21:55:54 10/10
tetszett, bár nem hiszek a "rossz emberbõl" jó emberben:-)
7/10
hofeherke11 2012 aug. 16. - 16:36:30 7/10
nyomába sem ér a könyvnek...
neschooo 2012 aug. 12. - 16:46:08
Szeretem nagyon ezt a filmet, szerintem nem limonádé, van mondanivalója, elgondolkoztató, érzelmes, a két vers benne mindent visz, tényleg gyönyörûek!!! Már csak ezért is egy kultúrmisszió megnézni!
10/10
saudade 2012 aug. 12. - 13:49:01 10/10
Nagyon tetszik ez a film, pedig sosem nézek romantikus filmeket és vígjátékokat sem.
Összes hozzászólás