Egyedül nem megy

Bakancslistához adom
Ensemble, c'est tout
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus dráma, 97 perc, 2007

Értékelés:

112 szavazatból
Szerinted?

Camille egy kis, tetőtéri lakásban él Párizsban és takarítónőként dolgozik. Egy szép napon összefut a dadogós és gyámoltalan Philibert-rel, akit meghív ebédelni szegényes kuckójába és rövid úton össze is barátkoznak. Philibert lakótársa Franck, a nőcsábász mesterszakács, aki nagymamáján kívül egy nőt sem tisztel. Mikor pedig Philibert a betegeskedő Camille-t tágas lakásába költözteti, egyáltalán nem nézi jó szemmel.
Bemutató dátuma: 2008. április 24. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Cézár-díj

  2008
  Legígéretesebb színész: Laurent Stocker
 • Cézár-díj

  2008
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Laurent Stocker
 • Cézár-díj

  2008
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Claude Berri

Hozzászólások

Szerinted?
agyatlanzombi 2020 júl. 15. - 23:16:00
Volt egy másik film is ugyanezzel a címmel, arról nem tud vki? Olasz film, fodrász volt a hőse, aki kimentett a vízből egy öngyilkosjelöltet. Nyolcvanas-kilencvenes évek lehet.
Brrrrrrr 2018 jan. 26. - 20:03:50
Titekez nem idegesít az Audrey bénázása? Vki azt írta, jól tüzrözi ihazi jellemét. Hét szerintem ez a csaj nagyon sérült lelkileg. Rátok milyen benyomást tett? Kösz a válaszokat!
3/10
stupek2 2017 dec. 25. - 08:35:31 3/10
Nekem ez egy életmû filmnek tûnik. Se vígjáték, se krimi, csak egy történés. Kihagytam 10 percet és eltûnt a dadogós manusz. Mi lett vele? 10 perc alatt megtanult beszélni?
Connie 2013 máj. 24. - 21:53:07
Tényleg úgy a legjobb a film, ha az ember olvasta elõtte a könyvet. Mindkettõ egy remek alkotás. :) Nagyon jól tükrözi a film a könyvet.
10/10
chaton 2013 jan. 26. - 00:26:01 10/10
Nekem a könyv, ami alapján a film készült a kedvenc könyvem! Kicsit féltem megnézni a filmet, majd csalodok benne. Pedig mostmár látom, hogy kár volt! Szerintem nagyon jol sikerült! Tükrözi a könyvet, és hû hozzá. Persze egy film soha nem érhet fel egy könyvvel, amiben jobban átlátjuk a szereplõk jellemét, a miérteket. Audrey Tautou és Guillaume Canet játéka is nagyon jól sikerült. Talán szeritem kicsit érdekesebb azoknak megnézni, akik olvasták a könyvet,õk jobban átérzik a hangulatát..
korrry 2012 jún. 10. - 14:18:42
Én épp fordítva jártam ,a könyv nagyon tetszett, meg volt a hangulata, egy lassú, elmélkedõs, mûvészi, ebben a filmben viszont semmi nyugodtságot nem éreztem, pörögtek az események, a sztori ugyanaz de teljesen más hangulatban. A könyv után így nekem ez nem igazán tetszett
7/10
Vadrenalin 2012 máj. 27. - 11:19:01 7/10
Néha nem értem ezeket a mûfaji besorolásokat. Ez a film tipikusan az a kategória, amit az IMDB-n Comedy-ként szoktak jellemezni, magyarul viszont a játékfilm a helyes definíció. Ehelyett most az IMDB a Romance mellett a Drama megjelölést alkalmazza, gondolom, emiatt lett itt is romantikus dráma, ami feleslegesen ijeszti el a franciás könnyedségre vágyó nézõt. Ugyanakkor meg a Port kritikája átesik a ló túloldalára, "igazán könnyed francia vígjáték"-nak minõsítve a filmet, ami megint csak félrevezetõ. A film kellemes, de se mulatságosnak, se drámainak nem nevezhetõ.
tika6427 2012 máj. 12. - 20:10:40 Előzmény borovnica
Abszolút egyetértek veled. Nekem ez a A.Gavalda könyv az egyik kedvenc könyvem, engem nagyon megérintett. Félve néztem meg a filmet, mert eddig kivétel nélkül úgy jártam, hogy a megfilmesített könyv rém borzalmas volt. De ez nem. Azon kívül, hogy szinte teljesen könyvhû volt, a szereplõket is éppen így képzeltem el, és a hangulata is tökéletesen tükrözi a könyvet és mondanivalóját. Persze nem jobb, mint a könyv, az soha nem jobb, de jó volt. És ezt mondom úgy, hogy (most sokan megköveznek) nem szeretem a francia filmeket. Lehet, hogy ezen el kellene gondolkodnom?! Nem próbálok meggyõzni senkit, hogy ez nem unalmas, semmitmondó, és, hogy a szereplõk nem akarnak semi mást, mint megmenteni a másikat, és ezzel önmagukat is megmentik. Szerintem.-
fredi60 2012 ápr. 28. - 18:09:37
Eléggé siralmas színvonal a hazai illetékesektõl azaz "szakemberektõl", ha ismét olyan címet adnak egy filmnek, ami alatt már több mint 10 éve egy másik film "fut" itthon.
Alasseo 2012 ápr. 28. - 17:14:44
Nem ez a film ment, hanem egy amerikai, igaz ugyanilyen cím alatt. Na az mondjuk elég béna, unalmas és semmilyen film volt egy ügyvéddel, meg az idióta barátjával, lehetetlen helyzetekben, néhány roppant unalmas és sekélyes poénnak szánt akármivel. Mondjuk a francia filmre jobban kíváncsi lennék. Az amerikai az nagyon halovány eresztés, át sem ugorja az ingerküszöböt, 1/10.
andraaska 2012 ápr. 28. - 16:03:57
Mintha kicsit összekutyulták volna!
Ma (2012. ápr. 28) az azonos címû, ám merõben más tartalmú filmet vetítik, Jeff Daniels-el és Charliz Theron-nel a fõszerepben. http://www.imdb.com/title/tt0120373/
Amúgy jó kis film!
Tibag05 2012 ápr. 28. - 15:50:50 Előzmény Rahar
Van egy amerikai változata ugyanezzel a címmel!
NA AZ IGEN!!!
1/10
Rahar 2012 ápr. 27. - 16:12:27 1/10 Előzmény Seraphin
Valóban. Én egy filmet elsõsorban a történet és a cselekményvezetés miatt nézek, hát ennek aztán nagyon egyszerû volt, melyet te már le is írtál. Mondanivalója nincs, a képi világa, a kameraállások és a vágások felejthetõek, nem rosszak, de nem is kiválóak. A karakterek egyáltalán nem egyediek, akkor meg milyen érdekes dolgot tud nyújtani nekem eme alkotás? Számomra felesleges idõpocsékolás volt a megtekintése.
8/10
sanderb 2011 máj. 29. - 18:00:31 8/10
Audrey maga a tökély! Szerintem ez a karakter, amit a filmben megformál, nagyon közeli a valódi énjéhez. Szimpatikussá leginkább a franciasága teszi ezt a filmet. 10/8
Seraphin 2011 febr. 18. - 22:17:34
Unalmas, hosszú és kiszámítható vacak. A karakterek sem voltak szimpatikusak. Miért készült ez el egyáltalán? Minek néztem meg egyáltalán?
De tényleg mirõl szólt? Néhány francia téblábol, majd összeköltöznek és együtt élnek. Aztán egyik ezt csinálja, a másik meg azt, és persze van egy ügyetlen és ezért fárasztó szerelmi szál, majd egy pocsék happy end.
Rég láttam ennyire fölösleges filmet... :(
borovnica 2011 jan. 22. - 20:57:48
Olvasom, hogy többet olvasták a könyvet, de még nem látták a filmet. Én olvastam a könyvet (Anna Gavalda Együtt lehetnénk), ami valóban letehetetlen, én este kezdtem olvasni és hajnalig a "na még csak pár oldalt" kifogással egyszerre befaltam belõle majdnem négyszáz oldalt. Örültem, hogy film készült belõle, annak különösen, hogy épp Audrey-val, mert nagy kedvencem, de a film a könyvhöz képest nagy csalódás volt. De hangsúlyozom: a könyvhöz képest. A film számomra nem adta vissza azt a feelinget, ami olvasás közben nem engedte ki a kezembõl a könyvet. Viszont, elvonatkoztatva a könyvtõl, csak a filémet nézve, egy kedves alkotás jó színészekkel, jó zenével, ízekkel és mûvészettel. Én inkább elolvasom még egyszer a könyvet, minthogy megnézzem még egyszer a filmet, de azért korántsem bántam meg, hogy láttam.
Egy a sokból.. 2010 dec. 10. - 22:54:15
Tetszett a nagymama - unoka viszony megjelenitése... összességében tetszett a film ,viszont voltak részek amelyeketõl többet vártam - valahogy nem voltak kidolgozva a viszonyok / legalábbis az én szememben / pl. a lány - anya, a két lakótársé, miért is félt az egyedüllétõl Camille stb, s én meg pont ezekre a kérdésekre vártam a választ... A végérõl valahogy hiányzott a dráma, és túl idillikusra sikerült.
kowalsky 2010 dec. 10. - 22:54:05
picit unalmas, picit hosszadalmas, nagyon kiszámítható és szép persze..
AT mintha nagyon be lenne csukva egy skatulyába - én ugyanolyannak látom õt mindig, ami nem jelenti azt hogy nem jó, csak kicsit unalmas
melyik volt az a film ahol szintén beleszeretnek egymásba azzal a fickóval akinek a lakása elõtt alszik vlmi árok-félében és nagyratörõ álmai vannak, a pasi szintén utálja az elején?!
7/10
nefelejcs19 2010 jan. 19. - 22:53:35 7/10
különös film ... 1,5 óra de én közel 3 órán keresztül néztem, mert nem kötötte le teljesen a figyelmemet és elkezdtem közben ezzel-azzal foglalatoskodni. miután vége lett egy kicsit át akartam gondolni, hogy azért nem kötött le, mert nem tetszett, vagy mi is volt a helyzet ... mert igazából tökéletesen életszerû és mindennapi a néhány kis kapcsolat részlete, amit feldolgoz a film. és a filmben nem a mozzanatok nem voltak elnagyolva, túlzásig erõltetve és dramatizálva. egyszerûek és természetesek voltak, és pedig valami kiugró hatást vártam. nem rossz film. rólunk szól.
9/10
evetke11 2009 dec. 09. - 20:49:11 9/10
Egész jó kis film, viszont Ódri játéka a film elõrehaladtával egyre kevésbé volt hiteles.
Tetszett, hogy a történet egyszerûsége ellenére valódi érzelmekben volt gazdag.
Guillaume Canet pedig nagyon jó alakítást nyújtott, remélem találkozunk még vele a vásznon!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu