Éjjel-nappal fiatalok

Bakancslistához adom
Late Night Shopping
angol vígjáték, 91 perc, 2001

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A négy Glasgow-i fiatal közül Sean kórházi ápoló, Vincent meg egy szupermarketben raktáros. Lenny a telefonos tudakozóban dolgozik, míg Jody alkatrészeket szerel. Az egyetlen dolog, ami összeköti őket, hogy mindnyájan éjszakai műszakban dolgoznak. A munka előtt, vagy közben minden éjjel találkoznak egy kávézóban, hogy kibeszéljék, ami a szívüket nyomja. Seannak szerelmi bánata van, Vincent viszont szívtelen nőcsábász. Lenny csak telefonon képes érintkezni szerelmével, Jodynak pedig elege van az egyhangú munkájából és életéből.
Bemutató dátuma: 2001. augusztus 16. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2002
    Az év felfedezettje jelölés: Jack Lothian

Hozzászólások

Szerinted?
iemjoy 2014 jan. 05. - 05:57:20
Teljesen ott van ahol lennie kell, nem kell mindennek a folyton ugyanarról szólni ez megfog és elvisz egy olyan világba amirõl sokan nem is gondolnák, hogy létezik.

*Spoiler*
A szereplõk kis drámái a filmben amit átélnek, kolléga meghal, kirúgás, munkahelyi szimpatikus, de megközelítetlen kolléga és az alkalmi betérõ mind mind hétköznapi, de remek példák az életre.
Hogy éjszaka játszódik nálam még magasabbra emeli a színvonalat hisz én is bagoly életet élek.
Majd a szerelmi szál is mind mind teljesen jó ahogy a bunkót kedveli a fiúkkal lógó lány és hogy valakitõl akinek nagyon megy a csajozás próbál tanulni a kevésbé csajozó szintén remek.
Majd a film vége is egy olyan megoldás amire nem lehet se happy ended se semmmit mondani egyszerûen jó ahogy van.
*Spoiler vége*

Egy szóval végig érdekes és kiszámíthatatlan, de kellemes nem eltúlzott és a zenék talán rá is tesznek erre egy lapáttal 9/10 csak mert nem a kedvenc mûfajom am. 10es!
9/10
balgad 2010 jan. 23. - 22:59:09 9/10
Érdekes, lebilincselõ film, kicsit olyan hatása van, mintha angol színmûvészeti vizsgafilmet kevernénk egy mûvészfilmmel és nyakon öntenénk egy csipetnyi drámával. Jellegzetes hangulata van, mentes szinte minden szabványmegoldástól, ugyanakkor meg kacagtatnia nem sikerült, abból a szempontból mondjuk bukott. A noname színészek és ez a nem szokásos képi elemek miatt viszont tudott alkotni valamit a film, kellemes utazás volt az éjszakai mûszakban dolgozók különc világába. 9/10
8/10
igaz 2008 máj. 20. - 12:16:31 8/10
Én is.
Zolika198103 2008 máj. 19. - 20:09:59
Na, ez egy kellemes, jó film volt...
Newcastle United 2006 szept. 23. - 11:31:28
Ebbõl a filmbõl lehetett volna egy kõkemény filmdrámát is csinálni, de megmarad végig a derûs hangulat, holott ha jobban belegondolunk, erre nem sok ok van. Valóban nem rossz film.
Lau1 2006 szept. 22. - 18:54:56
Ez egy kedves film tipikusan olyanokról, akik nem a világ megváltásra születtek. Remek színészi alakítások és helyenként fellelhetõ vicces abszurditások egy olyan társadalmi rétegbõl, ami odakint az átlagot jeleníti meg. Különösen az életképei nagyon maradandóak, mert van valami kellemes abban, ahogy összejön a négy teljesen különbözõ jó barát beszélgetni. Nincsenek egyedül. Életük problémáit nem valamiféle velük született depresszió hajtja és minden szereplõnek, bár nem valami bonyolult fiatalok, van egyénisége. A film mindemellett ötletes és vicces marad, végig mellõzve a giccsességet, a záró képsorok mégis derûre és optimizmusra adnak okot. Egyedülálló alkotás, csak ajánlani tudom.