Életképek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 2004

Értékelés:

370 szavazatból
Szerinted?

Jó esetben valamennyien családban élünk. Abban is nevelkedtünk fel, abban lettünk felnőttek, családalapítók, új generációk nevelői. A család ma is a társadalmi élet legfontosabb alkotóeleme. De ahogy a társadalom folyamatosan mozog, változik, alakul, ugyanúgy gomolyognak az események a családokban. Közös örömök, bánatok, meglepetések, tragédiák és katasztrófák vesznek körül mindannyiunkat életünk folyamán. Ilyen családokról szól az "Életképek" címen induló sorozatműsor. Kiváló színészek - felnőttek és ifjabbak - vállalják, hogy alkotó közösségé szerveződjenek, és éljék az általunk elképzelt, és általuk megjelenített családok tagjait, éljék át, és mutassák meg Önöknek, ennek a közösségek a folyton változó életét, eseményeit. Két pszichológus vállalta, hogy figyelemmel kíséri az eseményeket, és tanulságokat próbálnak megfogalmazni valamennyiünk számára a látottakról. Nem tanmesének szánjuk, hasznos szórakozásnak. Kérem, fogadjanak szívesen bennünket, és fogadják szeretettel kéthetenként, mi jelenik meg az "Életképek" keretében.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gonzoooooooo márc. 17. 20:51:49 Előzmény djrosta
Kíváncsi voltam, hogy a Szomszédok után van-e valami, ami átad valami hasonlót. Annak sajnos hamarosan a végére érünk, de nem kezdünk el takarékoskodni a hátralévő részekkel, van merre indulni. Köszönöm az ajánlást!
Tóni bácsi 2023 ápr. 02. - 14:49:05
Én annak idején végig néztem ezt a sorozatot. Most nagyon várom mikor ismétlik meg!!!!!!!
djrosta 2019 nov. 24. - 21:33:48
Teljesen rákattantam. Eszméletlenül kínos, amatőr párbeszédek, életszerűtlen szituációk. A mobiljában senki nincs elmentve senkinek, ömöl a konyak, meg sírnak, hogy nincs pénz, de többet vannak cukrászdában mint a cukrászok. Hatalmas problémák és mindenki állandóan sóhajtozva beszél orbitális világfájdalommal. Amúgy meg mindig mindenki otthon van, de mégis sietnek.
7/10
borzi84 2017 nov. 14. - 19:39:59 7/10
Azért, mert ez volt az utolsó rész, többet nem forgattak belõle.
Kurtán-furcsán ért véget, mert pénz hiányában maradt abba.
amaro mela 2017 nov. 14. - 19:22:11 Előzmény DireStraits
Tibor Viola nevelt fia.
amaro mela 2017 nov. 14. - 19:19:52
Olyan jól szórakoztam ezen a semmiségen, miért vették le a mûsorról?
Széles Ágnes 2017 nov. 14. - 18:50:53
Itt a vége!!!
Quinn Mallory 2017 nov. 08. - 23:34:39
Borzasztón önismétlõ ez a sorozat. Miután a "fõhõseink" összejöttek, nincs semmilyen fordulat. Tulajdonképpen mindig ugyanazt csinálják a szereplõk: Kosáry (Gáti) vagy féltékenykedik, vagy elfelejt valamit (korai Alzheimer?); Judit minden részben elpanaszolja Csûrösnek, hogy ha nem lenne a gyerek, már rég nem lenne együtt Gátival; Viola békevacsorát szervez és leissza magát, na meg a Szalvayt próbálja megfûzni; Kulkáék mûveszekednek meg a súlytalan problémáikat ecsetelik; Katinka féltékenykedik, a gitáros folyton-folyvást próbál, Csûriék meg a presszókban rágják le a csontot...
Ja igen, a presszózás. Mindenki presszókba jár. Kedvencem, amikor a "gyerekek" egy drága presszóban, kávé és sütemény mellett sírnak, hogy nekik mennyire nincs pénzük. :D
Quinn Mallory 2017 okt. 29. - 16:31:11 Előzmény DireStraits
Vári Éva tényleg idõsebb Gátinál, mondjuk csak 9 évvel.
DireStraits 2017 okt. 23. - 10:49:03
Az egész sorozat elég sznob amúgyis. Mennyivel életszerûbb lett volna Kõbányán vagy Kispesten forgatni, ahol Gáti autószerelõ, Nagylaki géplakatos, a fia pizzafutár, az alkesz nagymami az Ecserin seftel, Éva - na jó - õ maradhat tanárnak, Karcsi meg nõi trolibuszvezetõ:)
napraforgó 2017 okt. 20. - 03:41:48
Nekem az "tetszett", hogy Éva egyszer azt meséli valakinek, hogy Tiborral diákszerelem volt az övék. Tibor szemre 20 évvel idõsebb Évánál, vajon miféle diák volt õ akkor, amikor Évike elkezte az egyetemet? Mert én úgy tudtam, hogy diákszerelemnek azt nevezik, ha mindkét fél diák, egyformán fiatalok. Na de itt... Legfeljebb egy javakorabeli férfi elcsábított egy fiatal diáklányt.
És az is fura, hogy Tibornak volt egy helyes, kedves, jóhumorú felesége, erre lecserélte egy kb. hasonló korú, amúgy is problémás mísz p.csára, akinek soha semmi nem elég jó. Na ez is olyan életszerû.
DireStraits 2017 okt. 19. - 23:19:11
Micsoda \'mesteri\' rendezés.
A két \'testvér\' (Magdi, Ildi) még 20%-ban sem hasonlít egymásra.
Gáborka elõször a nõvérkét gyömöszöli, aztán van egy hiátus, közbejön a \'szõke liba\", aztán vissza a Kosári famíliához, de most válasszuk hugit a private actionre. Jaj!
Aztán, ezt biztos leírták, az alkesz \"mama\" a Gáti anyja, aki jó pár évvel idõsebb a saját, filmbéli anyjánál. Ezt most hogy?
Volt még jó sok képtelenség, pl. mikor Éva verdája már csak benzingõzzel ment, s szólt Nagylakinak, h hozzon már egy marmonkanna benzint, mert annyira szõke, h nem látta a kijelzõt a mûszerfalon, vagy nem tudta, az mit is jelent. De talán egyszer Gáti karaktere is ottmaradt az Octaviával, mert kifogyott a nafta...
Tényleg, na, marha életszerû életképeke ezek...
Quinn Mallory 2017 okt. 15. - 00:16:46
Ahogy halad elõre a sorozat, a lányok egyre jobban elkurvulnak. Érdekes, hogy a másik Horváth Ádám-remekben, a Szomszédokban is minden fiatal lány (Julcsi és barátnõi) ribanc volt, már bocsánat. Kérdés, hogy mi lehet ennek az oka?
Quinn Mallory 2017 okt. 09. - 22:37:49
Végre egy értékelhetõ poén a sorozatban!
"- Mirõl van szó?
- Karcsi tragédiájáról.
- Írt egy tragédiát?"
:)
Quinn Mallory 2017 okt. 07. - 20:01:07
Eléggé érdekes, hogy még a sorozat elején még B(R)átonyi erõltette (volna) Katinkával a házasságot, addig most mikor a nõ felhozta neki a témát, a gitáros azt mondta: minek az...
Következetes forgatókönyv...
6/10
nikato 2017 szept. 25. - 16:54:03 6/10
De most meg kiderült, hogy Viola nem is az igazi anyja Tibornak, lehet feltûnt nekik a forgatások alatt, hogy Gáti öregebbnek néz ki, fõleg szakállal! (Kinézett 65-nek.) Kulkának meg több szõr van a kezén, mint a fején..
Quinn Mallory 2017 szept. 22. - 16:01:35
Nem csak Viola, bár õ a legtöbbet! A játékidõ nagy részében isznak a szereplõk, ha vendégségben vannak azért, ha presszóban vannak azért... De a fejlõdtek a Szomszédokhoz képest, itt már nem csak a konyak az egyetlen szeszes ital, hanem változatosabb a pia-felhozatal: van sör, whisky, bor, pálinka.
6/10
nikato 2017 szept. 21. - 17:42:01 6/10 Előzmény Quinn Mallory
Ez nagyon jó! :D Még annyit, hogy Janka néni is visszaköszön, hisz' Viola is úgy iszik! :D
Quinn Mallory 2017 szept. 16. - 22:36:45
Kulkáék erõsen túljátsszák a szerepüket, de még így is sokkal élvezetesebb õket nézni, mint az uncsi fogdokit meg a még uncsibb barátnõjét. Juditról egyébként kiderült az egyik részben, hogy a szülei nagyon öregek, az apja 90 éves. A színésznõ a harmincas évei elején járt a sorozat futásakor, és ha ebbõl indulunk ki, akkor úgy 60 körül kellett lennie a faternak, mikor fogant a csaj. No, ez nem lehetetlen, de azért elég extrém. Mondjuk a karakter gerontofiliáját megmagyarázza: súlyos apakomplexusban szenved, és mivel apuci is õsz vén majom lehetett, ezért õ is ezekre bukik. Mondjuk ezzel nem is lenne baj, ha kezdene valamit vele a sorozat, de ez csak egy ócska szappanopera, nem vájkál ez semmiben, fõleg nem a karakterei lelkében, csak megpróbálja bemutatni átlagosnak titulált emberek hétköznapjait.
Quinn Mallory 2017 szept. 16. - 22:21:20
Egyetértek, és az is érdekes, hogy sohasem kell dolgoznia. Vagy Garasékkal, esetleg Violával kvaterkázik, vagy Juditot halmozza el életre szóló tanácsokkal egy narancslé mellett mindig ugyanazon kocsma teraszán, vagy esetleg Éváékat látogatja meg, segíti ki... Tibor legalább elindul olykor-olykor dolgozni, még ha a monoton, unalmas munkafolyamatot nem is tárják a szemünk elé, azért ez is valami.
Aztán errõl eszembe jut, hogy a Szomszédokkal ellentétben - ahol mindenki irreálisan szegény volt (pedig például egy orvos-kozmetikus páros a gulyáskommunizmusban is jól eléldegélt) - itt minden szereplõ irreálisan gazdag. Igen, a fogorvosok azért szépen keresnek, ezt tudjuk jól, de azért még õk sem vásárolnak csak azért egy vadi új lakást, mert csõtörés van a kéglijükben, és pár napra máshol kell megszállniuk. Fõleg nem összeegyeztethetõ ez egy olyan karakterrel, aki amolyan Mary Sue, tehát egyéb tökéletességet sejtetõ tulajdonságai mellett azért nem szórná feleslegesen pénzt, hanem mondjuk a lakás árát odaadományozná egy nyolcadik kerületi árvaháznak, miközben kioktatná a csip-csup problémáikkal (válás, szülõk halála etc.) elfoglalt tökéletlen, gyarló szereplõk egyikét.
Egyedül Kulka (vagyis esetünkben Nagylaki János, akit mindig szerkesztõ úrnak neveznek, ám titulusát meghazudtolva õ nem szerkeszt, csak cikkeket ír, és azokat is egy nyugdíjas takarítónõ tördeli neki - mellesleg csak akkor ír és azt, amikor/hez kedve van) és Viola azok, akik panaszkodnak. Elõbbi mégis egy "összkomfortos" balatoni nyaralót tart fenn minden gond nélkül, utóbbi viszont amolyan Szomszédok-visszhang: A nyugdíjából nem él meg (LOL), ezért takarít ha kell, de amúgy mindig van pénze (ha például bridzsezik a barátnõivel).
Összes hozzászólás