Elit játszma

Bakancslistához adom
Molly's Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 140 perc, 2017

Értékelés:

169 szavazatból
Szerinted?

Tegyél fel mindent egy lapra!
Molly Bloom (Jessica Chastain) tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők.
Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey (Idris Elba), próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.
Bemutató dátuma: 2018. január 4. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Szereplők

Molly Bloom
Charlie Jaffey
Larry Bloom
Dean Keith
Douglas Downey
Harlan Eustice

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
DUNAWÖLD jan. 05. 08:41:22 1/10 Előzmény vargama
Végig hatàsvadàsz. Legalàbb egy szemnek kedvesebb szereplőt làthatnànk... 💲💲💲
3/10
vargama 2023 júl. 18. - 22:00:20 3/10
A magas pontszám miatt néztem meg. Zavart a hebehurgya gyors beszéd. Üres, jellegtelen, és főleg hiteltelen ez a film. A vége idegesítően hatásvadász. Eddig 3 pontnál nem adtam kevesebbet egyetlen filmre sem, most kedvem lenne... Kár volt rá az időt vesztegetni.
7/10
Yakuzah 2022 márc. 15. - 22:23:19 7/10
Sziasztok
Összességében klassznak értékelem a filmet.
Egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
Jessica Chastain - Molly zseniálisan alakította az okos értékes nőt aki mind a mellett,
hogy igazi nőként mutatkozik be, becsületes tud maradni egy svindler világban.
A film értékét emeli, Idris Elba, Kevin Costner
Őrömmel láttam őket a szereplők között kitűnő alakítással.
Ha ezt választod kikapcsolódásnak figyelj oda a történetre.
10 pontból 7.5-re értékelem semmiképpen nem húznám le egy délutáni kikapcsolódást megér.
1/10
DUNAWÖLD 2021 júl. 31. - 07:56:42 1/10
Hatásvadàsz, øcska, hamis adrenalinos pénzcsinàló film, amit szàjtàtva bàmulhatnak a lenyűgözöttek.
biffco 2021 márc. 23. - 19:54:09 Előzmény Roberto DiCapribogyó
miért lehet vki/vmi csak fekete fehér?:) miért nem lehet hogy először igy gondolja aztán ugy, aztán máshogy, vagy mert téved vagy mert csak, vagy mert a lelkiismerete miatt, vagy mert határokat huz, stb, ebbe sose gondol bele senki...jordan belfort vagy a zuckerberg filmben egyszer sem láttam hogy elgondolkodna azon hogy mit is csinál, vagy kinek okozhat kárt átbaszással vagy akárhogy
1/10
Szegényanyád 2020 nov. 27. - 22:16:12 1/10
Made in USA.
capt.nemo 2020 okt. 31. - 18:23:54 Előzmény viskia01
az más, akkor teljesen logikus..
8/10
viskia01 2020 okt. 31. - 13:42:29 8/10
nagy filmnek tartom. Napokkal ezelőtt néztem meg, de még mindig eszembe jut!
A karakterek tökéletesen fel vannak építve, hogy logikus legyen, miért jutnak annyira magasra, hogy aztán logikus legyen a döbbenet is akkor, amikor tönkremennek!
Pazar párbeszédeket hallhatunk, az írók is kitettek magukért!
A végén pedig ott vannak a tanulságok is,

amikor pl. az apa csak úgy mellékesen megjegyzi, hogy 3 sikeres embert nevelt fel tanári fizetésből, Mollika pedig megérti, hogy nem minden a pénz, mert a 800 dolláros téli kesztyűjét odaadja néhány perc korsolyázásért, hiszen az a kesztyű is ugyan úgy melegíti a kezét, mint egy 10 dolláros.

8/10
viskia01 2020 okt. 31. - 13:35:53 8/10 Előzmény capt.nemo
csak a végén hozta meg azt a döntést, hogy inkább bűnösnek vallja magát.
nézd meg újra
capt.nemo 2020 okt. 29. - 21:10:51
nem értem minek fogad ügyvédet negyed milla dollárért, ha úgyis bűnösnek vallja magát, (az ügyvéd tanácsa ellenére is). tudom hogy egy nőről van szó, de azért valaki elmagyarázná ezt?
1/10
DUNAWÖLD 2020 okt. 29. - 02:57:59 1/10
Klisé, erőltetett műbalhé tanyàn felnőtt szàjtàtiknak, akiket lenyűgöz a màs meggazdagodàsànak mesterkélten, vaktöltényekkel puffogtatott nagy durranàs- története.
A szerencsejàték mindig bejön, legyen az a dilettànsoknak a titokzatos kaszinó, vagy csak a mezei a lottó sztorija. Hiàba strapàljàk magukat a feszültségért, a filmben nem jön össze a hangulata.
Nagyon gyenge a szint, mint egy iskolai filmproject.
8/10
nefefe 2020 okt. 27. - 23:54:43 8/10
Érdekes film egy érdekes, és ritkán látott témáról. Nem egy sprint, inkább egy maraton, de ennek ellenére végig le tudja kötni a nézőt. Nem tökéletes, de a komolyabb témájú filmek sorában a jobbak közé tartozik.
8/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 07. - 21:21:25 8/10
A film tetszett, érdekes volt a története, nagyon jól állt ez a szerep (is) Jessica Chastain-nek és Idris Elba-nak is.
Roberto DiCapribogyó 2020 szept. 07. - 10:54:47
Összességében megbántam, hogy megnéztem... az eleje korrektül indul, ~az első harmada, első fele egész jó volt, addig amíg Los A-ben van. Addig kb. egy élelmes csaj kb. érdekes sikersztorija a film (bár már itt is volt egy nem túl szimpatikus, pénzéhes húzása).

Aztán amikor átmegy New Yorkba, onnantól szép lassan egy erkölcsi ámokfutássá válik a film:-(. (pl. volt már négy millió dollárja, amikor a kiszállás helyett önként (!) a mocskot választja, stb.)

A fő problémám az volt, hogy egyszerűen ellenszenves volt a főhős karaktere, konkrétan azon drukkoltam, hogy szívja már meg rendesen... a végéig a szívbaj kerülgetett, hogy egy újabb eset, amikor a bűnözőt támogatja a törvény, de hál isten, a legutolsó monológját hallva, azért összességében kb. megkapta ami járt neki.

Az egyik ajánlóban azt olvastam (utólag), hogy azoknak nem ajánlják a filmet:

"Akik semmilyen szinten nem tudnak azonosulni egy gazdasági bűnöző önigazolásával"

Na ez szerintem tökéletes útmutató, ha ezt előre tudom, soha meg nem nézem ezt a filmet.

Két film ugrott be ehhez kapcsolódóan, amiket viszont imádok; mindkettőnél igaz, hogy ezzel ellentétben nem állítja be pozitív színben a kétes erkölcsiségű főhősét.
Az egyik a Közösségi háló, amit szintén Sorkin írt, itt ugye meglehetősen seggfejnek van beállítva Cukorhegy és helyette egyértelműen más a pozitív főszereplő (a társa); a másik a Wall Street farkasa, ahol szintén nem valami követendő példaként van pozicionálva Belfort.

u.i.: Most őszintén, ha ránéztek az igazira, akkor mi jut eszetekbe elsőre:
a, ej, de talpig becsületes menyecske, úgy vennék tőle használt autót.
b, nna, egy újabb pénzéhes k*rva.
Roberto DiCapribogyó 2020 szept. 07. - 10:34:53 Előzmény IDS
"Valaki mutassa már be Jordan Belfortnak." Ezen nagyot nevettem :-), milyen igaz...
5/10
IDS 2020 máj. 20. - 14:37:19 5/10
Sorkin munkásságára való tekintettel nagy érdeklődéssel ültem le a film elé. Tagadhatatlan, hogy egy érdekes világba kalauzolnak el minket, de ettől önmagában még nem lesz jó egy film. A filmet az az Aaron Sorkin írta és rendezte, aki a pengeéles dialógusairól híres. Csakhogy egészen idáig mindig volt mellette egy rendező, aki rászólt, amikor túltolta a biciklit. Hát itt nem volt semmi ökontrollja önmagával szemben. A dialógusok többsége elég mesterkélt és olyan hosszúra és kacifántosra sikerültek, hogy ha ezt a színészek normális sebességgel mondják el, akkor ez egy 3 órás film lett volna, így azt az utasítást kaphatták, hogy darálják le dupla sebességgel. Nem is beszélve, hogy a film kb. háromnegyede narráció, ami teljesen felesleges és már 10 perc után elég volt belőle. Sorkin megszegte a forgatókönyvírás egyik alapszabályát. „Mutasd, ne mondd!”. A végén a film tocsog a hamis pátoszban, amikor az apjával egymás vállán sírnak.

A másik nagy probléma, hogy ez a film egy feminista röpirat. „A férfiak csak kártyáznak és isznak, mint a gödény, erőszakosak mint az állat, szarrá verik, lealázzák a nőket, ha úgy látják jónak, nem hagyják őket érvényesülni, de itt van egy erős nő, aki nem hagyja magát és felveszi a kesztyűt ebben a kemény, férfiak dominálta világban. Ő ezért dicséretet érdemel, nem börtönt.” Ne emeljünk mindjárt szobrot a nőnek? Mert ő csak egy áldozat és olyan hősies volt amit csinált, hogy nem nevezett néven embereket, amikor lekapcsolták. A hősiesség árfolyama évről-évre csökken. 80 éve még az volt hősies, ha az életedet adtad a hazádért egy háborúban, ma meg a média az ilyen „hősöket” emeli pedesztálra. Ezért elsősorban a médiát terheli a felelősség. A feminista vonal mellett persze a védőügyvédnek is feketebőrűnek kellett lennie a filmben (a való életben fehérbőrű volt), nehogy szó érje a ház (Hollywood) elejét.

Nem ez a nő se nem hős, se nem áldozat, legfeljebb a saját rossz döntéseinek az áldozata. Azóta úgy hallom haknizik, mint motivációs tréner. Valaki mutassa már be Jordan Belfortnak.
7/10
Mr.Green 2020 ápr. 23. - 09:23:39 7/10
Egészen addig működött a film, amíg nem kezdték el erőltetni, hogy szegény Molly egy áldozat - ártatlan - hős. Meglepő fordulatokkal nem szolgált, de a történet érdekes volt.
9/10
InteriorLulu 2019 dec. 22. - 12:20:12 9/10 Előzmény MaZsola_Megmondja
"Szép ívű iparosmunka, de a monológok ismét Sorkin féle remeművek. Sehol egy megingás, sehol egy megszerkesztetlen mondat. Ennek ellenére jár a tízes."
MaZsola ugye nemcsak megmondja, hanem érti is a magyart? Amellett, hogy a tartalommal egyetértek, vajon a de és az ennek ellenére biztosan a megfelelő határozószók?...

Továbbá az, hogy Molly zsidó, teljesen lényegtelen; túl azon, hogy nem is biztos, hogy az, a filmben ő maga teszi talán kétszer is világossá, tök lényegtelen a származása. Az "orosz zsidót" is azért dobja be, mert konkrétan helyi orosz zsidókat akar bevonzani játékosként.
10/10
drkotasz 2019 júl. 09. - 06:42:51 10/10
Ha nem tetszett a film, hát nem tetszett. Szerintem minden részében jó volt. Ez a színésznő az ilyen szerepekre tökéletes. Pl. Miss Sloane. Most jött ki a Pókember, inkább menjetek moziba. Akinek nem inge...
Anna Dé 2019 máj. 19. - 23:34:48
Amúgy is csak Idris Elba miatt akartam megnézni, mert ő nagy szerelem, de inkább keresek tőle egy régebbi filmet. Vagy ledarálom újra a Luthert. :)
Összes hozzászólás