Elő a zsebkendőkkel!

Bakancslistához adom
Préparez vos mouchoirs
francia-belga játékfilm, 106 perc, 1978

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Paul (Gérard Depardieu) szenved attól, hogy felesége, Lisa (Carole Laure) mindig szomorú. Tanácstalanságában megkér hát egy jóképű férfit (Patrick Dewaere), hogy próbálja meg felvidítani feleségét. De hiába a hathatós kúrálás, Lisa továbbra is szomorú. A férfiak megtanácskozzák a dolgot, és úgy vélik, talán egy kisbaba megjavítaná a fiatalasszony hangulatát. De nem is sejtik, hogy az apa nem a férj lesz, még csak nem is a házibarát, hanem valaki más...

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  1979
  Legjobb idegennyelvű film
 • Cézár-díj

  1979
  Legjobb eredeti filmzene: Georges Delerue
 • Golden Globe-díj

  1979
  Legjobb idegennyelvű film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
deadscott 2023 júl. 14. - 22:45:07 7/10
Groteszk, humoros film. Carole Laure gyönyörű benne, a kissrác viszont totál ellenszenves.
5/10
The Cortez 2022 szept. 25. - 23:30:45 5/10
Javítva:

A nyitójelenetben felvázolt cuckoldos alaphelyzet lehet akkoriban még abszurdnak számított, de ma már ez a valóság. A sztori a későbbiekben még több képtelen szituációval, illetve groteszk ötlettel szolgál. A játékidő első fele még úgy-ahogy érdekes és szórakoztató, ám a második a hülye gyerekekkel való bohóckodással együtt unalomba fullad. A rendező a nyitányban látottakon kívül, a történet vége fele próbálkozott polgárpukkasztással: ott kapunk egy botrányos szálat, ami előrevetíti a Mostohaapát. A végkifejlett teljesen elborult, valamint bizarr módon vicces. A Mozartot fél percenként emlegető cselekménybe egyébként ügyesen vannak behozva a karakterek. Depardieu itt nem annyira röhejes, s nem is játszik szarul. Patrick Dewaere, aki a Herékben ugyancsak a partnere volt, szintén fasza alakítást nyújt.
5/10
The Cortez 2022 szept. 25. - 19:28:38 5/10
A nyitójelenetben felvázolt cuckoldos alaphelyzet lehet akkoriban még abszurdnak számított, de ma már ez a valóság. A sztori a későbbiekben még több képtelen szituációval, illetve groteszk ötlettel szolgál. A játékidő első fele még úgy-ahogy érdekes és szórakoztató, ám a második a hülye gyerekekkel való bohóckodással együtt unalomba fullad. A rendező a nyitányban látottakon kívül, a történet vége fele próbálkozott még polgárpukkasztással: ott kapunk egy botrányos szálat, ami előrevetíti a [Mostohaapát[/i]. A végkifejlett teljesen elborult, valamint bizarr módon vicces. A cselekménybe egyébként ügyesen vannak behozva a karakterek. Depardieu itt nem annyira röhejes, s nem is játszik szarul. Patrick Dewaere, aki a Herékben ugyancsak a partnere volt, szintén fasza alakítást nyújt.
8/10
vargama 2021 máj. 23. - 23:23:22 8/10 Előzmény smileatesz
Ebben a filmben nincs pedofília.
8/10
vargama 2021 máj. 23. - 22:51:58 8/10
Annak ellenére, hogy nem volt rossz, kicsit furcsán, értetlenül nézek magam elé. Töprengek, hogy mi a film üzenete, és ez még egy darabig így lesz. A történet groteszk, szürreális, lassan bontakozik. Megmosolyogtat, elgondolkodtat, és a fejemet csóválom. De végül is az a vélemény győzedelmeskedik, hogy egy kedves, humoros filmet láttam.
Furcsa helyzetek, zavarok az emberi és a családi kapcsolatokban. De a tizenhárom éves fiú, akinek a helyén van a szíve és az esze, megold minden problémát. :))
10/10
smileatesz 2012 júl. 16. - 15:00:53 10/10
Nagyon jól megrendezett film, érdekes fordulatokkal. PEDOFIL hajlamúaknak megnézni tilos!