Elveszett lelkek kútja

Bakancslistához adom
Fatal Rescue
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német thriller, 2008

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Emilie és Jacob válni készül, egy nappal az ítélet kimondása előtt azonban szörnyű dolog történik: a házukhoz közeli erdőben játszó Toby belezuhan egy évek óta elfeledett kútba. Kezdetét veszi az életmentő akció.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Zitandi 2021 jún. 28. - 20:42:58 1/10 Előzmény Owl
Nekem ez sem segített volna hogy végig bírjam nézni. Dramaturgiából egyes. A két idióta szülő viselkedését de főleg a folytonos kiabálását is egyre nehezebb volt elviselni, főleg Major Melinda szinkronhangjától állt égnek a hajam. Feladtam.
Nagy1A 2019 nov. 30. - 17:36:47 Előzmény Owl
Hát..........ezen elfeküdtem!!!! Ez egy nagyon frappáns megoldás.............gratula a dumához is!!
tortura 2019 jún. 03. - 17:13:44 Előzmény Nyakiglábkampó
Nahát, milyen érdekes! Hogy évek (évtizedek) múltán az emberek megöregednek. Ki hitte volna?
7/10
doktormacko1 2014 febr. 08. - 23:59:48 7/10
7 / 10 Messze nem volt ez olyan rossz film , mint amilyennek mondták . egyetlen dolog zavart , a tüzoltó hozzááállása.
Nyakiglábkampó 2012 okt. 21. - 01:16:09
hát igen,a Rendõrakadémia 1-ben ismertem meg Steve Guttenberg-et,a jelenlegi filmig azóta eltelt 24 év,ezek az évek komoly embert faragtak belõle,nekem ÚGY jobban tetszik õkelme,mára meg van öregedve :-(
Tibag05 2012 okt. 06. - 16:51:32 Előzmény Owl
Sziasztok! a Ti FB+ csatornátok nem zúg?
egy nyavalyás filmet nem tudunk végignézni, mert olyan hangos zúgás kíséri (felvételrõl is), hogy teljesen élvezhetetlen.
1/10
Owl 2012 júl. 06. - 16:07:27 1/10
A film élvezeti értékét jelentõsen javítja, ha 4X-re állítjuk a lejátszási sebességet. Ekkor a párbeszédek burleszk szerû csipogássá szelídülnek. További elõny, hogy a film sokkal hamarabb ér véget.
3/10
Bogoj 2012 márc. 08. - 12:23:37 3/10
hát ez nem volt jó film. megnéztem, mert a tartalom és steve guttenberg miatt többet vártam tõle. nem kellett volna.
SPOILER
idõnként suttogásszerû hang hallatszik, amire úgy tûnik, némelyik szereplõ figyel, mintha hallaná, de aztán úgy viselkedik, hogy mégsem. ráadásul ennek a suttogásnak az ég-világon semmi szerepe nincs.
a gyerek a kútban, az apa visszamegy telefonálni a házba, és egyszer csak megjelenik az anya is. a gyereket otthagyta mindkét szülõ, szórakoztassa a tûzoltó...
a tûzoltóparancsnokot elkezdik kötélen leengedni, félig ráomlasztja a kút falát a gyerekre, majd mikor visszahúzzák, azt mondja, hogy túl szûk a hely, és ez fentrõl nem látszott. hogy a fenébe? a kút fala teljesen függõleges, a lent fekvõ gyerek teljes egészében látszik, legalább 1,2 méter a kút szélessége. fent is, lent is. mi az, hogy nem látszott fentrõl, hogy lent milyen?
emelkedik a belvíz (persze változó sebességgel, ráadásul hol emelkedik, hol csökken a magassága), a gyerek fuldoklik, a két szülõ visszarohan egy búvár-lélegeztetõcsõért (vagy mi annak a neve), és ahelyett, hogy rohannának vissza, beszélgetnek, térképet nézegetnek, és amikor visszaérnek, akkor sem az az elsõ, hogy a csövet lejuttassák a kölöknek...
a térképet nem ismerik, a környéket sem, de az apa elkezd rohanni a felgöngyölt térképpel a kezében, hogy másik bejáratot találjon...
a kút egy régi bánya része, és amikor az apa amikor megtalálja a bejáratot (ki tudja, hogyan), amin keresztül a gyerekhez juthat, a gyerek mellett a vízben talál egy régi koponyát. amíg száraz volt bent minden, a gyerek nem látta?
a házban a nõ talál egy csomó levelet, amik nem lettek elküldve, és a tûzoltónak szóltak. viszi magával, és amikor a tûzoltó meglátta, valósággal ráförmed a nõre: ezek hogy kerültek hozzád?
minthogy össze voltak hajtogatva, azt sem tudhatta, mik azok!
a gyerek fekszik, mert eltört a lába, nem tud felülni sem, utána ráesik egy csomó deszka meg föld, és amikor a víz is folyni kezd, már ki tudja emelni a fejét...

és ez csak egy töredéke ennek az egésznek.
a gyerekszínészek és az anya borzalmasak, a kisfiú szinkronja iszonyat...
guttenberg jó, mint mindig, de ez sajnos nem segít a filmen...
aki jót akar, kerülje ezt a filmet nagy ívben...
2/10
jacita 2011 okt. 22. - 21:08:29 2/10
Meg ne merjétek nézni,mert végetek!Elcseszi az estéteket,nekem -1este!