Emberrablás

Bakancslistához adom
Kapringen
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán thriller, 99 perc, 2012

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A szomáliai partoknál egy teherszállító hajót feltartóztatnak a kalózok, és túszul ejtik a legénységet. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a fogva tartók és a hajó dán tulajdonosa között, amelynek tehetetlen szenvedőalanyai a legénység tagjai, köztük egy szakács és egy mérnök. A tárgyalásokat Koppenhágában egy irodából vezénylik öltönyös férfiak, akik irodájukból nem tudják átérezni, hogy min mennek keresztül alkalmazottaik a halálfélelem és nélkülözés közepette. Egy profi túsztárgyaló tanácsára az emberélet nem számít nekik, csak a rideg számok, a cég ezért semmiképp nem hajlandó a kalózok túlzó követeléseinek engedni, akik a legénység kivégzésével fenyegetnek.
Bemutató dátuma: 2013. május 16. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Mikkel Hartmann
Peter C. Ludvigsen
Lars Vestergaard
Jan Sorensen
Anette Ludvigsen
Maria Hartmann
Kamilla Hartmann

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Dudvarek 2013 nov. 18. - 11:00:54 7/10
Én ezt a Phillips kapitány miatt néztem meg.
A két filmnek szerencsére semmi köze egymáshoz. Itt nincsenek hõsök, amerikai katonák, nagy lövöldözések. Itt csak megy a dráma.
Sokkal félelmetesebbek és emberszerûbbek voltak az emberrablók, viszketett végig az ujjuk a ravaszon, bármikor elröppenhet egy golyó, bármikor bárki meghalhat, az élet nem ért a hajón semmit.
Phillips kapitány sztorija bõ egy napig tartott, ehhez képest ez hónapokon keresztül húzódó dráma.

Kiválóan meg lett oldva, hogy amikor a dán színt látjuk, nem tudjuk, mi folyik a hajón. Amikor a hajón vagyunk, nem tudjuk, mi folyik a bázison. Így mindkét drámát átélhetjük.

Jók a karakterek is. Kemény a cégvezetõ, aki vakon bízik önmagában, de egy ilyen helyzet még õt is kibillentheti az egyensúlyból.
És hát a vége... az is kiválóan meg lett komponálva.

Igazából nem adok rá többet, mint a Phillips kapitányra, mindkettõ jó film. Ez realisztikusabb, életszagúbb.
10/7
8/10
modano 2013 okt. 08. - 04:00:11 8/10 Előzmény molekula
Remek, realisztikus és valóban tipikus skandináv film, csak ajánlani tudom.

Nincsenek üresjáratok , folyamatosan izgalomban tart és kíváncsian várod a történéseket.

Megjegyzem, az igazgató "csak a pénz számít" szerepe az ismertetõben valóban elnagyolt, mert ez így nem igaz. A probléma az, hogy mindenáron õ akarja megvívni a harcot. A színész tökéletesen alakítja a látszólag rideg,vérprofi én döntök ,nem hibázhatok és mindig igazam van figurát. Nem gondolja, hogy bármi is meghaladhatja az erejét, hogy egyáltalán vannak korlátai. Egy ennyire sikeres vezetõ nem szokott hozzá hogy nem uralhat mindenkit, minden helyzetet és pont ezért szánalomra méltó.Én személy szerint izgalmasabbnak találtam az õ saját egy személyes drámáját, elgondolkodtató..
ReignMan 2013 szept. 02. - 15:42:41 Előzmény NADALFAN
10/10es film, már nekem az R jobban tetszett...
10/10
NADALFAN 2013 aug. 19. - 18:21:28 10/10 Előzmény molekula
óriási film , ez a rendezõ nagyon tud valamit, hiszen az ilyen filmek amik elgondolkoztatják az embert és a történéseken ellehet filózni.nagyon sok kérdés felmerül hogy miért ilyen hosszú folyamata volt az ügynek, de választ kapunk hiszen ez egy sakk játszma volt, hozzátéve hogy itt élõ embereket mozgattak!
azért belegondolok ez egy amerikai filmben , napokon belül indulnának a "feláldozhatók" vagy a szupercsapat:-)
oszt nem lenne kec-mec..
9/10
Szancho 2013 jún. 03. - 18:35:05 9/10
Szerintem is jó film. Nem hollywoodi eszközökkel van operál, de ez csak elõnyére válik.
9/10
molekula 2013 máj. 17. - 23:10:31 9/10
Nagyon jó film! Az a rész nem igaz a leírásban, hogy a hajó tulajdonosát csak a rideg számok érdeklik, az emberélet nem. SPOILER A vezérigazgató az öltönyében és a légkondis irodájában szintúgy megõrül ettõl a helyzettõl mint a szakács a fogságban. SPOILER
gyereamozibabe 2013 máj. 17. - 17:38:11
Az MR2(Petõfi)-ben nagyon dicsérték. Kilenc pöttyöt adott neki a filmszerész.