Emlékezz rám

Bakancslistához adom
Remember me
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 108 perc, 2010

Értékelés:

715 szavazatból
Szerinted?

A huszonegy éves, egyetemista Tyler életét súlyos családi tragédia árnyékolja be. Hat éve, hogy a bátyja öngyilkos lett, az elvesztését azóta sem sikerült feldolgoznia. Ráadásul a történtekért kimondatlanul is üzletember apját tartja felelősnek. Egyik este a barátja unszolására elmennek bulizni, ahol belekeverednek egy verekedésbe. Végül a rendőrségen kötnek ki. Tyler kikezd a nyomozó lányával. A kapcsolat játéknak indul, azonban egyre komolyabbra fordul. Különösen, amikor kiderül, hogy Ally élete sem mentes a tragédiától, kilencévesen szemtanúja volt, amikor egy rablótámadás során lelőtték az édesanyját.
Bemutató dátuma: 2010. május 6. Forgalmazó: Palace Pictures

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex máj. 01. 08:11:27 7/10
Vannak apák, akik nem hagyományos módon szeretik a gyerekeiket. Vannak gyerekek, akik szívük szerint elmenekülnének otthonról, de olyan kevés embert ismerünk és olyan kevés ember szeret bennünket ezen a Földön. Sokszor nincs hova mennünk és még mindig jobb egy nem hagyományos módon szerető apa, mint a magány.
Vannak halmozottan hátrányos helyzetű családok. Nem azért, mert szegények, hanem vonzzák a tragédiát. Vannak autók, amelyek gyakran összetörnek. Nem mindig a vezetőjük hibájából, hanem más vezetők, vagy akár vadon élő állatok hibájából. Ezekben a családokban gyakori a rák, az infarktus, az öngyilkosság és az egyéb tragédia. A srác a filmben nem volt egyszerű eset, de nem érdemelte meg azt a szeptembert.
2/10
Billl Carson ápr. 27. 10:04:26 2/10
Olyan sok gond van ezzel a filmmel, hogy felsorolni is nehéz: színészi játék (Brosnan jó egyedül), cselekményvezetés, jelenetek hiteltelensége, és ezt megkoronázza az a megoldás, hogy a személyes konfliktusokat nem megoldja, hanem egyszercsak egy külső erő révén befejezi. Ezúttal ez egy minta lesz? Brosnan menti kettesre.
10/10
Koala Maci febr. 16. 21:33:41 10/10
10/10
Nagyon tetszett a film! Aki a nagy romantikát hiányolja, annak üzenem, ez nem erről szól. Emberi sorsokat mutat be: a két megsebzett szívű és lelkű fiatalt, az általános iskola gyötrelmeit, az elfoglalt, befolyásos "kőszívű" apát, a magának és az egész világnak meg nem bocsátó és ezért frusztrált rendőrt...
A Pattinson gyerek is jól hozza a neki szánt karaktert.
És hát a vége: DÖBBENET!
2/10
arminkiss 2017 nov. 27. - 22:23:37 2/10
A pontozást nem írtam. A végén a csattanó jó volt, ezért 2/10, egyébként 1/10 lenne, mert mint korábban írták, egy gyenge film, lerágott csont. Nem hittem el, hogy a két fõszereplõ szerelmes egymásba, nagyon gyengén mutatták be a szerelem kibontakozását (hasonló filmekhez viszonyítva).
SPOILER
Az külön poén, hogy a lány pofonvágása (ráadásul akkorát kapott, hogy a földre zuhant), semmi felháborodást nem keltett, de az, hogy a kislányok levágták az egyik osztálytársuk haját, ami heteken belül visszanõ, az akkor tragédiaként lett bemutatva, mintha meghalt volna valaki.
2/10
arminkiss 2017 nov. 27. - 21:53:41 2/10
Nekem nem jött be.. 1,5 óra dögunalom, és az utolsó 20 percben van egy nagy csavar. A vége tetszett, tényleg meglepõ és megdöbbentõ volt, de ennek ellenére nagyon gyenge volt az elõtte lévõ 1,5 óra... Zs-kategóriás vígjátéknak a végén volt egy fordulat.
SPOILER
Amit nem értettem, hogy miért kellett göröd sorstragédiát csinálni abból, hogy a lánynak belevágtak a hajába. Persze, gonoszság, intézkedni kell az iskolánál... de ez, hogy az apja (Pierce Brosnan), aki a kiállítására se tudott elmenni, most hirtelen hazarohan, Ally is odafut, anyuci meg mindenki zokog.. Kicsit túlzásnak tartom.
raven1011 2015 szept. 20. - 03:16:11
...nézem nézem nézem..lassan vége. Gondoltam magamba legalább ezt is láttam...aztán: BASSZUUSS NEEE! :D Mindenre gondoltam kb de erre nem. Érdekes befejezés. Ütös volt. Tetszett.
veghatila 2015 aug. 29. - 17:17:03
Cedric Diggory és ez a szerep amiért nem hirdetek dzsihadot minden vámpíros mozi ellen.
10/10
LolaRose1 2015 jan. 31. - 01:07:07 10/10
egyik legjobb film amit életemben láttam a 8,5 pont a minimum de nekem egyértelmû volt a 10 pont.Még életemben nem bõgtem filmen.maximum megkönnyeztem,ez a film elérte hogy minden érzést kiváltson belõlem.Fantasztikus karakterek,jól felépitett történet,kifogástalan rendezés.Imádtam.
zegorias 2014 aug. 17. - 07:11:10
Ha egy apa (legyen akár merev, vagy szigorú) megteremti pici fiának az anyagi biztonságot, vagyis a szabadságot ahhoz, hogy azt tegyen élete végig, amihez csak kedve van, akkor ezt a szabadságot, ne arra használja fel, hogy lázad az apja ellen, meg utálja, mert az apukának nem poénból nincs ideje bizonyos családi eseményekre, hanem azért, mert értük dolgozik......Amúgy ez egy jó film...Szeretem a tragikus végû romantikus filmeket.
8/10
pneklara 2013 dec. 18. - 14:22:33 8/10
Szerintem a válasz: "csak".
Spolier!!
Nem volt különösebb okuk rá, bár azt hajtogatták, hogy ne nézz, ne bámulj! Zavarta õket, hogy a nõ szembe mert velük nézni? S az elinduló szerelvénybõl még céloztak.
Megrendítõ és rémes jelenet volt. A két tejfelszõke áldozatuk,s a sötét, kapucnis söpredékek.
9/10
Nótárius 2013 dec. 18. - 10:57:20 9/10
Robert Pattinson-ról eddig semmit sem tudtam. Kutakodtam is elmémben a film közben, hogy akkor mégis miért olyan ismerõs?!
Aztán e hozzászólásokból jöttem rá, hogy a számomra érdektelen Alkonyat filmplakátjairól, reklámelõzeteseibõl. E filmben (elõször látva) õ és az összes többi színésztársa is megkapó természetességû karakter-azonossággal volt jelen.
Különös érzet volt számomra, hogy az amerikai filmek jól felismerhetõ kliséi ilyen elgondolkodtatón szép, megrázó és hiteles egésszé álltak össze. Külön is lenyûgözött az operatõri "munka" és képvágások kapkodónak tûnõ drámai összhangja! Legalább 9 pont.

*** SPOILER kérdés !!! *** ???

A film elejérõl némileg lecsúsztam, ezért nem értettem, hogy a kirabolt anyának miért kellett meghalnia?!?
A felismerés, azonosíthatóság veszélye miatt? Az ellenállást nem tanúsító áldozatot nem tipikus lelõni, mert a gyilkossággal a rablók magukra húzzák a zsarukat. ???

*** SPOILER kérdés vége!!! ***
8/10
pneklara 2013 dec. 18. - 08:00:45 8/10
Nem tudom, hogy a film történései miért csak Amerikában képzelhetõek el?
Hiszen olyan alaphelyzeteket ötvöz, amelyek nálunk is fellelhetõek az átlag-családokban.
Mert nálunk nem retteghet bárki a megállóban, a metróban, hogy egyszer csak minden elõzmény nélkül kirabolják, leütik?
Nálunk nincsenek "tisztes", befolyásos gazdag családapák, akik a családjuknak csak a szigort, a pénzt juttatják, vigyázzban áll mindenki, ha a nagyember megjelenik?
Nálunk nem készítik ki a haramia iskolások a kicsit más, érzékeny lelkû társukat?
Nálunk nem élnek megkeseredett fiatalok, akiknek legnagyobb baja, hogy élnek a tömegben elmagányosodva, terheket cipelve a vállukon, vágyva egy õszinte szóra, s nem is hiszik, hogy találhatnak egy õszinte barátot, s ha találnak is, nem hiszik el, hogy van ilyen, s nem tudnak vele mit kezdeni?
Hogy a munkahelyi gondokkal küzdõ ember azokkal kegyetlen, akik hozzá legközelebb állnak?
És hogy változnia, változtatnia kellene, erre csak akkor döbben már rá, amikor bekövetkezik valami tragédia, valami visszafordíthatatlan?
Ezek csak amerikai sajátosságok?
Ebben az esetben jó, ha az ember elolvassa a film ismertetõjét, mert nekem nehezen állt össze a kép.
SPOILER!! Az a jelenet tetszett a legjobban, mikor a báty megleckézteti az osztály boszorkányát, az elkényeztetett kis fúriát. Jó lenne, ha minden gyermeknek volna egy ilyen ráfigyelõ bátyja!
Szerintem 8 pontot megér a film.
7/10
méregfog 2013 dec. 17. - 13:46:12 7/10
Nekem kicsit vontatott, de összességében jó.
Cullangka 2013 dec. 01. - 20:34:15
én az ilyen kommentekre továbbra is csak ennyit tudok mondani: Séta a múltban...
Ez mindent elmond, de nagyon is az én mûfajom azért is vagyok ennyire kritikus e téren. A komment amire válaszoltál már idegbõl volt írva, felhúz a sok okoskodó :D
A séta a múltban egy igazi klasszikus, kihagyhatatlan film a maga mûfajában. Megnéztem egyszer és majdnem minden jelenet megragadt, az érzés a film után sokáig bennem volt, meghatott, lenyûgözött, elgondolkodtatott.
Ahhoz, hogy egy film jó legyen ezeknek meg kell lenniük. Már nem tudom mikor néztem a filmet, nem fogom megnézni a komment dátumot, de nem emlékszem mirõl szólt nagyon, a történésekre csak a végkifejlettre, ami ha nem lett volna (és úgy nézem h más vége van) akkor egy eléggé felejthetõ film.
Egy film akkor is lehet 10es ha a végét, a csattanót nem nézed. A karakterek fejlõdése, érzelmi szinvonal stb...
Egy lerágott csont volt a történet eléggé unalmas módon kivitelezve, továbbiakban nem akarom feszegetni.
Jöhet még pár negatív komment de akkor is gyenge film :)
10/10
kataa._. 2013 dec. 01. - 18:42:57 10/10 Előzmény Cullangka
Egy filmet ne csak nézz, hanem láss. Lásd meg a mondanivalóit, az apró dolgokat, amik igazán csak a tudatalattidban hatnak, de tudatosan talán fel sem tûnik. Éld át, éld bele magad. Vedd észre, mennyi munka volt megcsinálni még a legszörnyûbb filmet is. Szerintem a filmNÉZÉS is egy mûvészet. Több szemmel lehet nézni.
Amúgy, mielõtt leszólsz bármit (pláne azért, mert nem a te mûfajod) csinálj te jobbat. Errõl ez a véleményem.
Amúgy eszméletlenül jól megcsinált,összerakott és ütõs film, ha némi intelligenciával nézed, nagyon hatásos tud lenni :)
10/10
mushi 2013 nov. 22. - 20:58:39 10/10
nézheted és adhatsz rá egy pontot, csak nem értem, miért nem marad meg a suszter a kaptafánál? én se nézek meg egy mittudomén.. háborús filmet, mert nem érdekel és csak szenvednék rajta, és ezért nem is megyek egy pontot adni neki. vagy ugyanez a forma-1-gyel. nem érdekel, nem értek hozzá, nem szenvedtem végig egy futamot se, nem is adtam rá pontot. tehát ha tudod, hogy egy ilyen film valószínûleg nem a te ingerszinted és végig kell szenvedned, akkor mégis miért nézed meg? neked unalmas és szenvedõs, mert nem a te mûfajod, de attól még lehet, hogy a saját mûfajában egy jó film. erre jönnek a férfiak az egy pontjaikkal...
offtopic
zottyo534 2013 nov. 22. - 20:14:05
Ezzel most azt az elidegeníthetetlen jogomat akarod elidegeníteni, hogy férfiasan végigszenvedjek egy filmet és utána adjak rá 1 pontot?
10/10
mushi 2013 nov. 22. - 19:36:53 10/10
az meg kurvára vicces és szánalmas, így a hozzászólások közé nézve, hogy meglett férfiak pontozzák le egyest adva a filmet, csak azért, mert nem valami akciófilm puskaropogással meg nagycsöcsû nõkkel. ez olyan, mint mikor a tizenévesek adnak egy pontokat a babáknak való mesékre, vagy a menõcsávók a kockább filmekre....
figyi, lehet mást nézni. kíváncsi vagy rá, milyen ez a film, amiért sokan szeretik és 10 pontot adtak rá, nézd meg. de ha nem az a célközönség vagy, akiknek szólna a film, nem kell itt jönni a "fú de nem értem mi a jó ezen a szaron" meg "csöpögõs fos" kommentekkel. de kemények vagytok..
egyébként ajánlom a like crazy c. filmet azoknak, akik szerették ezt, szintén "semmirõl" se szól..
10/10
mushi 2013 nov. 22. - 19:30:45 10/10 Előzmény Cullangka
személy szerint nem bírom az alkonyat-filmeket, megnéztem õket, de nem nyálat csorgatva. filmnek elment, a többit meghagyom a tinilányoknak. te szerintem csak ne szerintemezz, mert nézheti ezt az is "nyáltól csöpögve", aki nem látta vagy nem szereti az alkonyatot vagy a pattinson fiút. én is úgy ültem le ezt nézni anno, hogy nézdmár, a csillogós fiú, és akkor még nagy ellenszenvvel is voltam iránta, de aztán megnéztem a filmet, és kicsit átértékeltem az egészet. egyébként meg nem hiszem, hogy ezt annyira nyálcsöpögtetve kellene megnézni, annyira nem csöpögõs, aki azt 'merte' írni, hogy neki tetszett, az se nézte valószínûleg úgy. egyébként ha annyira gusztustalanul csöpögõ filmet akarsz, nézd a notebook-ot (nem tudom, mi a magyar címe), na az tényleg annyira szirupos, hogy megfulladtam tõle. és akkor a kettõ hájpja közt van egy kis különbség...
Cullangka 2013 nov. 22. - 16:38:22 Előzmény oimuka
Hát eléggé el vagy tévedve :D szerintem ezt a filmet azok nézik nyáltól csöpögve akiknek az alkonyat is 10/10es film meg az évszázad sikere... hát megkell mondjam az is egy rakat szar :D
Spoiler
Mint színész nem húzom le RP-t de ha egyszer szar és unalmas egy film nem fogom aztmondani egy filmre h megható csak mert egy szépfiút kinyirnak a végén... :')
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu