Engedd el!

Bakancslistához adom
Rabbit Hole
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 86 perc, 2010

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca (Nicole Kidman) az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2011
    Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Nicole Kidman
  • Oscar-díj

    2011
    Legjobb női alakítás jelölés: Nicole Kidman

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Midnight67 jan. 12. 22:33:38 Előzmény szevia
Úgy vettem észre, ez a jelenség időnként bukkan fel, talán ilyenkor szerkesztik az ismertetőket vagy valami ilyesmi.
szevia jan. 12. 18:27:48 Előzmény szevia
Port.hu
szevia jan. 12. 18:27:26
Ez valami újítás, hogy mostanában minden film ismertetés "Az aktuális rész ismertetője: "-ként szerepel? Tudtommal sorozatoknál szokás "aktuális rész" ről beszélni egyáltalán.. A Post.hu egyre hülyébb..
8/10
InteriorLulu 2019 jan. 10. - 12:21:02 8/10 Előzmény k11zoltan
----- SPOILER --------
Nem KELL neheztelni, és még csak nem is "neheztelnek" rá a szülők; az apa például természetesen tudni-hallani sem akar a srácról, ahogy az anya sem, addig a pillanatig, míg egy iskolabusz utasaként valahol véletlenül észre nem veszi. Azért "természetesen", mert - ahogy ez a filmben amúgy ki is derül - nem felelős a balesetért: megállapítást nyert, hogy a megengedett sebességgel hajtott, mikor a gyerek a kutya után szaladva hirtelen kiugrott elé. Nem vádolták meg, mégis részben ő okozta a gyerek halálát (részben pedig a gyerek saját figyelmetlensége), így aztán természetes az apa kiakadása, mikor meglátja őt az ajtajukban. Az anyának pedig szüksége van a srácra a gyereke halálának feldolgozásához.
k11zoltan 2015 okt. 10. - 23:21:22
Régen láttam, és akkor sem fogott meg. Talán mert nem fejtették ki a baleset körülményeit, hogy miért kell neheztelni annyira a srácra.
tortura 2015 okt. 06. - 19:18:17 Előzmény StJust
Milyen igaz...
10/10
StJust 2015 márc. 26. - 16:48:17 10/10 Előzmény lampikari
Az Oscar és egyéb díjak nem feltétlenül mérvadók, nézzünk filmeket, mert egyszerüen jók vagy valamiért tetszenek, nem pedig azért mert besöpörtek valami díjakat.
Én úgy védem ki a késöi müsorsávot, hogy fölveszem a filmet, és adandó alkalommal megnézem, és ha éppen reklám is van benne, eltekerem.
8/10
gimbiikeeh 2015 márc. 19. - 13:10:53 8/10
Nagyon jó film. Emberi és elgondolkodtató. Nicole Kidman pedig ismét remekelt. Az egyik kedvenc színésznõm az Átkozott boszorkák óta.

8/10
10/10
lampikari 2015 febr. 27. - 22:27:18 10/10 Előzmény StJust
Igen,teljesen igazad van!Háborgásom a köztévére nem a kereskedelmi tévék javára szólt,hiszen azok nálam szóba sem jöhetnek,ha igazi FILM-rõl van szó.Egy ilyen csodálatos filmet reklámokkal megszakítani a filmmûvészet megcsúfolása.
Valóban normálisan filmet nézni csak a közszolgálatin lehet,sajnos.Nekem csak a kezdési idõpontokkal van bajom,mintha úgy gondolnák a szerkesztõk,hogy az igazán értékes filmek csak kevés embert érdekelnének.Volt egy kitûnõ televizió,amely azt mutatta,amit az embereknek látniuk kellene.Ez volt a Duna TV,ahol kitûnõ filmeket lehetett látni normális mûsorsávban.Csak az a Duna TV sajnos már a múlté.
Nagyon örülök,hogy tetszett Neked,nagy kedvencem ez a film,és szerettem volna,ha több érzékeny emberhez eljut.Nem beszélve Kidman alakításáról,amihez foghatót csak nagyon ritkán látni.Nagyon szomorú,hogy ez a film is a megérdemelt díj nélkül maradt,persze sok más mellett.De azt hiszem,az Amerikai Filmakadémia izlése,érzékenysége már egy egészen más téma....
7/10
Xxy92 2015 febr. 19. - 00:05:13 7/10
Sokkal többet vártam, nem tudott annyira mélyen megérinteni. Persze, egyszer mindenképp érdemes megnéznie annak, aki tudja értékelni a mondanivalóval rendelkezõ filmeket. Nicole Kidman természetesen ismét szuperül alakított.

10/7
10/10
StJust 2015 jan. 19. - 15:26:35 10/10 Előzmény lampikari
Itt legalább adnak ilyen filmeket, a kereskedelmiken már az sincs, csak a mocsár

Szép film, rég láttam ilyet ebben a kategóriában. Abszolút hatásos volt, és külön örültem, hogy nem az volt a konklúzió, hogy "elválunk és vége, megoldódnak a problémáink". Csodálatos volt számomra a férfi hüsége, követendö példa, sajnos kevés az ilyen manapság, de amellett, hogy a másik oldal állandóan teret kap a filmekben, jó, hogy ilyen is van, hogy így is lehet, bár pokolian nehéz. És nem válik az egész bugyuta erkölcsi tanmesévé.
Edmond Dantes 2015 jan. 07. - 11:16:26 Előzmény tortura
Mostanában láttam, megrendítõ és jó értelemben vett "tanmese", nem is az elsõ ebben a hogyan-dolgozzuk-fel-gyermekünk-elvesztését toposzban. Azt azonban nem tartom el- vagy megvetendõnek, ha egy házaspár úgy érzi, szüksége van gyermekre. (Ahogy azt se, ha nem érzik így.) Ez=más(od)ik gyermek vállalása nem feltétlenül a meghalt gyermek "pótlása"! Ahány ház, annyi szokás, mondhatnám. Ki így éli meg, ki úgy. Van, ahol szétesik egy házasság ettõl, van, ahol még inkább egybeforrasztja a házasfeleket és esetleg meglévõ gyermeküket, vagy pl utóbbi szenvedi meg leginkább a tragédiát (ilyen film is volt, úgy emlékszem)...szóval "minden van".
De egy dolog tuti: Nicole Kidman szédületes.
10/10
lampikari 2014 dec. 14. - 21:42:32 10/10
Ezt a hatalmas értékû filmet ilyen késõi idõpontban vetiteni....Azt hiszem,mi sem jellemzi jobban a jelenlegi köztévét!Érdemes megnézni,milyen film ment helyette a 21-órás mûsor sávban...Szánalmas!
Igy aztán végképp esélytelen,hogy ilyen csodálatos,gondolkodásra késztetõ filmek szélesebb körhöz is eljussanak.
Mondjuk engem az is elgondolkodtat,hogy a mostani köztévére egyáltalán mi szükség van?Évi 80 milliárdért?
De csak feleslegesen háborgok....
adamnagysweetmovie 2013 máj. 14. - 13:37:29
Nyúljuk helyett Engeded el!
Na eeez igen!
adamnagysweetmovie 2013 máj. 14. - 13:36:15
elementáris vagy:)
offtopic
eIemes 2013 máj. 14. - 12:21:07
a "nyúljuk" politikai áthallások miatt azonnal kiesett.
adamnagysweetmovie 2013 máj. 13. - 22:29:00
Hát, ennyi erõvel lehetett volna a magyar címe: "Okulj a filmbõl, és légy erõs!"
Kb ugyanolyan szájbarágós és ugyanolyan messze van a Rabbit Hole-tól.
tortura 2013 jan. 04. - 15:46:38 Előzmény ShaeLynn
Mennyire igazad van! Sosem értettem, hogy ha valaki elveszíti a gyermekét, miért kell mindjárt egy másikat szülni. Úgy sem tudja pótolni a meghalt gyermeket. Már a gondolat is borzalmas. Az ember nem tárgy, hogy pótolható legyen. Ha ellopják a kocsidat, vehetsz másikat, vagy ha ellopják a kabátodat. Az ember az más. Minden egyéniség más és más. Ugyanazt sosem kapod vissza. Az biztos, hogy a legjobb kapcsolatot is tönkreteszi egy ilyen tragédia. Sajnos tanúja voltam egynek, még ha nem is testközelbõl. A párom egy barátja évekig élt Amerikában, kapott egy jó állást. Volt felesége, de hamar elváltak. Majd megismerkedett itthon egy hölggyel, aki annak ellenére, hogy itthon nagyon jó állása volt és lakása, felrúgott mindent, átrepülte az óceánt, hogy a sráccal új életet kezdjen. Hatalmas szerelem volt, tényleg. Nagyon hamar jött a baba, de sajnos vele a tragédia is. Egy orvosi mûhiba miatt a teljesen egészséges baba megnyomorodva jött a világra. Néhány nap múlva meg is halt. Talán jobb is így, mert szellemileg, fizikailag nyomorék lett volna örökre. Az USA-ban ilyenért hatalmas összegû kártérítést fizetnek - még peren kívül is, az orvost pedig azonnal elbocsátották, nehogy a kórház jó híre csorbát szenvedjen. Viszont a szülõk élete már soha többet nem lett ugyanolyan, mint volt. Ezután csak marták egymást egymást, haza is jöttek, el is váltak. Lett egy újabb baba is, de az sem tudta megmenteni a kapcsolatot. Szomorú ez nagyon, azt gondolom. Nekem nincs gyerekem, de azt gondolom én is a témáról, hogy ennél jobban nem verhet meg a sors egy embert, mint hogy a saját gyermekét temeti. Ha ilyen emberrel találkozom, mindig szégyellem magam, hogy panaszkodni merek. Mert ennél minden gond csak kisebb lehet.
A film egyébként szerintem nagyon jó. Én nem a botoxszal foglalkoztam. Az sem tud levonni Kidman munkásságából.
batagy 2013 jan. 02. - 19:48:17
Tényleg jó film, szomorkás, emberi.
tomcsicsi 2012 okt. 19. - 02:02:53
Egészen a film végi utolsó párbeszédig, két szülõ szépen- és meghatóan elmesélt történetét láttam: hogyan próbálják túltenni magukat fiuk elvesztésén. Hogyan próbálják feldolgozni a feldolgozhatatlant.
Család, barátok, kollégák (kimondva/kimondatlanul) mind-mind azt sugallja, hogy "az élet megy tovább". Valahol így éreznek a szülõk is, mivel ez az élet rendje, ez a megszokott, ez az elfogadott viselkedés és hozzáállás: a környezetükhöz hasonlóan ebben a szellemben nevelkedtek/szocializálódtak Õk is. Így vagy úgy, de a gyász idõszaka után tovább KELL lépni. Tisztességgel meg is tesznek mindent - ki-ki a maga módján -, hogy a közösség- és a maguk által támasztott elvárásoknak megfeleljenek. Az ebbõl a helyzetbõl adódó konfliktusok viszont azonnal feloldódnak (és ebben a pillanatban talál újra egymásra anya és apa, férj és feleség), amint világossá nem válik
mindkettõjük számára, hogy nem lehet- és kell egy ilyen tragédián túllépni. Nem lehet- és kell egy ilyen tragédiát feldolgozni. A film alatt fel-felbukkan ez a gondolat, de számukra (és ezáltal a nézõ számára is) csak a végére kristályosodik ki.
Számomra elemi erõvel hatott a szülõknek megnyugvást- és békét hozó párbeszéd a film végén.
Szerintem ez a film jóval több két gyászoló szülõ történeténél. Persze, ha "csak" ennyit szerettek volna kihozni belõle, akkor is kiválóan sikerült. Ennél többet akart-és tudott is adni. A legmélyebben bennünk lévõ tabukat döntögetõ mozi. Szerintem.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu