Engedetlen hősök

Bakancslistához adom
SAS: Rogue Heroes
angol thriller, háborús minisorozat, 2022

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1941, Kairó. David Stirling (Connor Swindells) egy kissé különc fiatal tiszt, aki kórházba került, amikor a kiképzésen egy gyakorlat rosszul sült el, és most unatkozik. Meggyőződése, hogy a hagyományos kommandós egységek nem működnek, ezért kidolgoz egy olyan radikális tervet, amely szembemegy a modern hadviselés összes elfogadott szabályával. Azért küzd, hogy engedélyt kapjon arra, hogy egy kis, titkos egységet verbuváljon a legkeményebb, legmerészebb és legeszesebb katonákból, akik súlyos pusztítást végeznek majd az ellenséges vonalak mögött. Stirling csapatának tagjai inkább lázadók, mintsem katonák, és épp annyira ellentmondásosak, sérültek és vakmerők, amennyire hihetetlenül bátrak és hősiesek.

A hat hatvanperces részből álló Engedetlen hősök (SAS Rogue Heroes) alkotója, írója és executive producere Steven Knight (Birmingham bandája, Tabu, Karácsonyi ének), rendezője Tom Shankland (A kígyó, Elveszettek), producere Stephen Smallwood (A kígyó, Patrick Melrose). A sorozat executive producere Karen Wilson, Martin Haines és Emma Kingsman-Lloyd a Kudos részéről, valamint Tommy Bulfin a BBC részéről. Megrendelője a BBC részéről Piers Wenger, a BBC Drama korábbi igazgatója, illetve Charlotte Moore tartalomgyártási igazgató volt.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Jock Lewes
Wrangel Clarke
Paddy Mayne
David Stirling

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
rondakutya 2023 jan. 04. - 09:45:12 Előzmény SpencerBarnes_NEW
Én az Elit Alakulat és a The Pacific közé helyezném. A Pacificet elég nyögvenyelősen néztem végig.
7/10
Rotovics Kázmér 2022 dec. 10. - 15:39:06 7/10
Srácok azért érdemes elolvasni a port saját kritikáját is... ami talán picit még túl is értékeli. Na de azért valljuk be, mai szemmel PÉLDÁUL már az Elit alakulat sem durrantana akkorát, mint anno.
https://port.hu/cikk/stream/sivatagi-pcsmeregetesbol-szuletett-az-sas-a-legkemenyebb-kommandos-egyseg/article-88616
SpencerBarnes_NEW 2022 nov. 16. - 19:26:28
Nem olyan rossz ez azért sőt. A téma pl. jó, végre II vh és nem normandia, partraszállás. Igen, van benne pár tökéletlen dolog, pl. papírjaikat kérik aztán egy ember kezd olaszul beszélni, és már mehetnek is, vagy a tábori csendőrség beengedi őket mert az egyik vérhas gyanút színlel, de ezen felül jók a dumák, a betétdalok, és a téma is, a sivatagi harcokról kevés sorozat vagy film készült. Oké nem egy elit alakulat, vagy egy pacific, de helye lehet a sorban köztük még ha lentebb is. Én ajánlom
4/10
Buga Jakab Alfonz 2022 nov. 07. - 17:03:18 4/10
Nem jó. Hiteltelen. Ha komolyan gondolták, azért nem, ha viccesnek, akkor meg azért nem. Túljátszott szerepek, együgyű ellenség. Nem ajánlom......