Ez bűn

Bakancslistához adom
It's a Sin
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol vígjátéksorozat, drámasorozat, 50 perc, 2021

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

1981-et írunk. Az új évtized kezdetén Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) és Colin (Callum Scott Howells) új életet kezd Londonban. A három meleg fiú eleinte idegen egymás számára, de hamarosan összefonódik sorsuk, amelyben nagy szerepe van legjobb barátjuknak, Jillnek (Lydia West) is, és egyre inkább megosztják egymással kalandjaikat. De a láthatáron felbukkan egy új vírus, és hamarosan olyan próbákat kell kiállniuk az életben, amire nem számítottak. Az AIDS-vírus árnyékában felnőtté válva úgy döntenek, hogy hevesebben élnek és szeretnek, mint valaha. Egy sorozat a szerelemről, barátságról, életről és veszteségről Russell T Davies díjnyertes forgatókönyvírótól.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Ritchie Tozer
Ash Mukherjee
Roscoe Babatunde
Colin Morris-Jones
Jill Baxter
Clive Tozer
Valerie Tozer
Henry Coltrane

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
offtopic
Gaddemon 2021 ápr. 24. - 22:24:06 5/10
Látom, az igazság fáj.
5/10
Gaddemon 2021 febr. 25. - 17:04:30 5/10
Furcsa érzésem van a sorozat megnézése után, amolyan keserű ízt hagyott a számban. Összességében nem volt rossz, de jónak se mondanám. Érdekes látni, hogy eleinte mennyire semmit nem tudtak még az orvosok sem az AIDS-ről, illetve amit tudtak is, nem voltak hajlandóak megosztani a lakossággal (az ember akaratlanul is párhuzamot von a mai "koronás" helyzettel). Nekem a meleg srácok ábrázolása nem tetszett, számomra sokszor visszataszító volt. A melegséggel önmagában nincs bajon, de ez a mindenki mindenkivel dolog, több száz (!) emberrel szexelni, nos akár hetero, akár homoszexuális valaki, számomra gusztustalan, de köztudott, hogy ez inkább a melegekre jellemző a mai napig, persze kivételek mindig vannak, de nem véletlen közöttük terjedt leginkább a kór.
Eleinte minden szép és jó, aztán elkezdenek hullani, mint a legyek; aki szót emel, próbálják elhallgattatni. Előjön a rasszizmus is, a kispolgárság, a maradiság; sok mindent be akartak mutatni, talán túl nagy falat volt ez. A lány szerepe számomra érthetetlen volt: mint egy statiszta, akinek nincs saját élete, csak amolyan pióca módon csüng a meleg fiúk mindegyikén. Neki miért nem volt soha kapcsolata, pont abban az érában, mikor tényleg mindenki mindent kipróbált? Amolyan anya szerepbe tették, mindenkit ápolt, kiszolgált. Az indiai fiú szimpatikus volt, meg a szabóságban a kisegítő srác, sajnáltam a végén. A lényeg, hogy láttam már sokkal jobb műveket hasonló témában.
10/10
Antal Kellner 2021 febr. 11. - 14:08:38 10/10
Egy érzelmi hullámvasút, amire mindenképp érdemes felülni! A 80-as évek fantasztikus világa, fiatalokról akik Élni szeretnének.
A fiúk a klubból alkotójától (Russell T.Davis) ajánlom mindenkinek!
10/10
sam23 2021 febr. 08. - 09:18:44 10/10
Nagyon jó sorozat 10/10. Számomra szimpatikusak voltak a szereplők is. Bár komoly témáról szól, mégsem volt nyomasztó a sorozat. Nagyon sok buli, vidámság van benne. Így jó volt nézni. (Homofóbóknak persze nem ajánlom.) De mindenki másnak igen. Érdekes volt megismerni a történelem ezen részét, hogy milyen volt egy vírus megjelenése még a telefon, internet korszakának előtt. Hogyan állt hozzá az orvostudomány, a kormányok, a társadalom.
5/10
thegayhussar 2021 febr. 07. - 12:48:52 5/10
A szereposztás odavágja az amúgy színvonalas forgatókönyvet.
10/10
Drizari 2021 febr. 06. - 21:58:08 10/10
Magyarországon évek óta alig haladja meg az új betegszám évente a kétszázat. Talán emiatt került le nálunk napirendről ez az alattomos betegség, aminek a lappangási ideje lehet akár 8 év is. Ma már, ha nem is gyógyítható, de gyógyszerezéssel minimális szinten lehet tartani a vírusszintet, ami sok évvel hosszabbítja meg a beteg életét. A minisorozat a halálos kór felismerésének (1981) kezdeti éveiről szól, aminek a legismertebb áldozata Freddie Mercury volt 1991-ben, a Queen együttes frontembere és dalszerzője.
A filmsorozat jól ábrázolja a kór felismerésének kezdeti hiányosságait, a tájékozatlanságot, a nemtörődömséget, majd a betegektől és a betegségtől való félelmeket. Nálunk az első HIV-fertőzöttet 1985-ben, az első AIDS-beteget 1986 végén diagnosztizálták. Jelenleg a legtöbb regisztrált Budapesten él, számuk valamivel meghaladja az 1700-at. A sorozat 10/10-es.
8/10
Kiss István Zoltán 2021 febr. 06. - 18:44:45 8/10
Világos hogy a 80s évekről szól amikor még nem volt mobil és csak személyesen tudtak ismerkedni, az is oke hogy így akar tiltakozni, hogy szinte kihalt egy generáció, és amíg a koronára egy év alatt lett vakcina, addig a hiv-re 25 év sem volt elég , mert most is csak meggátolni tudják a terjedest, de megszüntetni nem, de MIÉRT MIÉRT kell minden meleg filmben meghalni a főhősnek?:)

Ide írd a spoileres tartalmat