Fény az ócean felett

Bakancslistához adom
The Light Between Oceans
amerikai-új-zélandi filmdráma, 2016

Értékelés:

116 szavazatból
Szerinted?

Egy ausztrál világítótorony őre Tom Sherbourne (Michael Fassbender) és felesége Isabel (Alicia Vikander) örökbe fogadnak egy tengerből kimentett árva kislányt. Évekkel később a pár felfedezi a gyermek valódi származását, ami nem várt nehézségeket hoz életükbe.

Stáblista:

Szereplők

Isabel Sherbourne
Tom Sherbourne
Hannah Roennfeldt
Adult Lucy Grace
Gwen Potts
Vernon Knuckey

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ildikó Nóra szept. 13. 10:38:15 7/10
A film tetszett, szép helyszínekkel, ruhákkal; bár elég hosszú volt és néha unalmas. Michael Fassbender és Rachel Weisz ezen filmben is szuper alakítást nyújtott.
1/10
Hematit1 2019 dec. 01. - 17:16:19 1/10
Soha többé nem akarom látni ezt a filmet !
21Vick 2019 júl. 26. - 20:47:19 Előzmény trudy
Ugyan ezt a filmet ma terveztem csak megnézni, de nézd meg Poirot: Temetni veszélyes c. epizódját, ahol Fassb. óriásit alakít drámai szerepben.
durumdara 2019 jún. 29. - 17:22:46
Ez a film rendkívül idegesítő abban az értelemben, hogy nagy feszültségeket kelt, amiket utána le kell vezetni... :-|
De remek alkotás, kétségtelenül!

<spoiler>
A főszereplő úriember nem hallgatott Popper Péter előadásokat.
A titkok megtartása nehézséggel, teherrel jár, konzekvensnek kell maradni nehéz, bent tartani azt, ami ki akar kívánkozni.
A mérlegelés itt abban áll, hogy amit a világra hozok, ha kimondom, mekkora fájdalommal jár mások számára, és lehet-e vele (nekik) mit kezdeni a jövőben.
Ha az illető önzőbb, akkor saját fájdalmát látja nagyobbnak, és le akarja tenni a terhet, hogy ne cipelje tovább; de nem törődik vele, másoknak ezzel mekkora galibát okoz.
Jelen esetben persze nehéz volt látni a másik nő kínlódását, de ami történt, a következő időszakban mindenki számára sokkal rettenetesebb volt...
Természetesen hivatkozhatunk arra, hogy egy nagyobb jó volt így sokkal hosszabb távon - de valóban?
Másodsorban: ha nincs a temető, vagy az ünnepség, minden ment volna tovább... Ennyin múlik?
A férfi fel is mondhatott volna, elköltözhettek volna messzire. Nem tudom. Nagyon nehéz kérdések ezek, vannak hasonlók valós életben is (egyik nap gyereked, másik nap már nem), mindenesetre a történetből az jött le, hogy az úriember nem tudta elviselni, és ha direktben be nem vallotta, de nyomra vezette őket. Kérdés, hogy ezzel jobban jártak-e az emberek (főleg a gyerek), vagy sem?

Más:
Sajnos a sminkesek elaludtak a film végére, nem sikerült az öregítési manőver (nem ismerik a szürke festéket és a művi ráncokat?)...
</spoiler>
9/10
Trivia Showtime 2019 jún. 11. - 13:32:33 9/10
Súlyos morális és etikai kérdéseket felvető finomművű filmdráma, remek alakításokkal, érzékeny történettel. Kiválóan mutatja be a gyermek jelenlétének és hiányának párkapcsolatra, szülői ösztönökre és az egész életre gyakorolt mindent megváltoztatni képes hatásait.
Érdekes, hogy miközben azon gondolkodtam, micsoda lúzer a főhős, valószínűleg magam is sok tekintetben így cselekedtem volna (akár helytelenül is) mint ő.
Az egybites ezernevű kóstolgató(k) kedvéért: Nem, nem vagyok lúzer... ;)
10/10
nomoni 2019 febr. 03. - 19:40:34 10/10
Nagyon jó dráma, szuper alakításokkal. Végig lekőtött. Esős vasárnap délután tea mellé kiváló film.

Spoiler!!

Morálisan számomra az lett volna a leghelyesebb befejezés, ha Hannah helyet enged a párnak a kislány életében.

Kérdéses, hogy Lucy miért vár 20 évet, mielőtt felkeresi a párt..talán a saját gyermekének születése hozott elő erre késztetést.
tortura 2018 nov. 10. - 15:02:16 Előzmény InteriorLulu
Tudom, hogy szörnyen közhelyesnek tűnik, de azt kellett volna tenni, ami a gyereknek a legjobb. Nyilván mindkét szülő akarta volna, mert mindketten szerették. De az igazi szeretet önzetlen.
9/10
InteriorLulu 2018 máj. 26. - 00:43:44 9/10 Előzmény Edmond Dantes
SPOILER ----------

Azt hiszem, annak a 20-25 évnek a lényege végülis el lett mesélve. Miután Hanna felszólalt a házaspár érdekében, a nyomozó jóslata szerint kaphattak egy havi elzárást, aztán pedig szabadok lettek. A szigetre már nem mehettek vissza, hiszen a büntetett előélete okán Tom már nem vállalhatta el újra a közhivatali állást, de gondolom eleve meg is rendült a közösség bizalma a házaspárban. Egy közeli farmon telepedtek le (ott, ahol az utolsó jelenet is zajlott), valószínűleg a farmból éltek. És persze gyermektelenül...

Furcsa egyébként, hogy Hanna végül nem adta vissza a gyereket Isabeléknek, holott már pontosan látta, hogy a kislányak az lenne a jobb. Igaz hogy kicsivel korábban leszögezte Isabelnek, csak akkor adja vissza, ha Tom marad az egyedüli felelős, márpedig végül Isabel is felvállalta azt, ugyanakkor viszont Hanna - a férje emlékében - pont a gyűlölködés elvetése mellett tette le a garast, amikor felszólalt a védelmükben. Szóval nem éppen konzekvensen járt el, ami egy ilyen fajsúlyú dologban morálisan igencsak megkérdőjelezhető...
Wolfi81 2018 ápr. 08. - 15:54:53
Igazi drámai, szép film... 10/10
Edmond Dantes 2018 jan. 23. - 10:02:52 Előzmény tortura
Két napja láttam, azt hittem, több hsz lesz és fõleg több vita a jogi, erkölcsi, emberi vonatkozásokról. Valszeg kevesen látták, pedig megéri. Három rangos színész, korhû környezet és több olyasmi, amin el lehetne beszélgetni-vitatkozni. Amit hiányolok: nem volt világos, hogyan alakult a házaspár sorsa "azután", mivel hirtelen ugrott a cselekmény úgy 20-25 évet, aztán slussz.
OM72 2018 jan. 09. - 19:43:39
Ragaszkodás-elengedés, harag-megbocsájtás, szerelem. Szépen bemutatja, ezeket a minden embert érintõ érzelmeket a film. Nálam 10/10
8/10
Atis88 2018 jan. 01. - 16:54:01 8/10
Jó film, nagyon erõs érzelmekkel és dilemmákkal. A sztori is jól van összerakva, bár kicsit hosszú. Színészek kiválóak 8/10.
10/10
Nótárius 2017 dec. 28. - 22:41:02 10/10
Lenyûgözõen szép és erõs hatású film minden lehetséges szempontból és értelemben. Egyike azon nehezen ocsúdható, ritka alkotásoknak, melyek felemelõ élménye valóban mély nyomot hagy az emberben. Értékelésem minimum a maximum: 10/10 . SZERINTEM.
9/10
Stillnes 2017 dec. 17. - 13:52:06 9/10
Ritkán adok 9-es pontszámot mostanában, de ez a film megérdemelte. Mind a két fõszereplõ nagyon jól játszik, de Alicia ismét remekel. Nem csak szép, de nagyon tehetséges is. A történet is jó. Remek film!
dandelion83 2017 dec. 03. - 12:27:21
Nem fogott meg. Pedig Alicia Vikander elbûvölõ, el is hittem neki a szerepet, de nekem túl megjátszott volt, túl hatásvadász. A szerelem szépen, romantikusan indul, de aztán valahogy már nem tudott lekötni. A témaválasztás jó, olyan morális és erkölcsi kérdéskört vet fel, amin órákig lehetne vitatkozni, de a kivitelezéssel voltak problémáim. Ebben a témában a Mint a gyermekláncfû bóbitája címû film nekem sokkal jobban tetszett.
tortura 2017 dec. 01. - 17:13:13
Én pont fordítva gondolom, mint ahogy egyik fórumozó társunk.

SPOILER LEHET!!!

Szerintem a nagy nagy becsületesség kb. 4 ember életét döntötte romba szemvillanás alatt. Kifejtem bõvebben. Az anya már szinte beletörõdött abba, hogy elvesztette a férjét és a gyermekét.
Erre a pasi jelzi neki, hogy él a gyereke. Felbolygatta szerencsétlen anya lelkivilágát, a kislányét, a feleségéét és saját magáét. Értem én, hogy nagy dilemma ez: õ becsületes akart lenni. Az is volt. Mégis az az érzésem, hogy ha nem lett volna az, a négy emberbõl legalább három boldogan élt volna. Így a kislányt is ide-oda rángatták, csak gyötörték õt is. De hát tudjuk: a pokolba vezetõ út is jó szándékkal van kikövezve, õ meg még csak nem is a pokolba vezetõ utat kereste.
Szegény nõ, a két vetélés után - érthetõ módon ragaszkodott a talált babához és jó anyja lett volna, abban biztos vagyok. Úgy szerette volna, mintha a sajátja lett volna. Szégyellem bevallani, de a helyében ugyanezt tettem volna. Nem ugyanaz a szitu, mint mikor valaki elrabolja a gyereket valakitõl vagy fondorlattal elcsábítja. Végül is megmentették az életét.
Nagyon nehéz ügy ez, az biztos.
A film tényleg szép volt, megrendítõ, elgondolkodtató. Még egy nappal késõbb is a hatása alatt vagyok.
10/10
caomilla4 2017 nov. 27. - 18:55:37 10/10
Nagyon tetszett, igazán drámai film. 10/10
9/10
pihes 2017 nov. 26. - 15:20:53 9/10
Egy beteg elképzelés, hogy mennyi komplikációt okoz. Finomítva:
Egy nõ határtalan fantáziája, nem vezet jó útra.

A film, teljes mértékben tetszett. Nem is lett összecsapva.
9/10
Sadenal 2017 jún. 07. - 01:13:26 Előzmény trudy
Ezt gondold már át még egyszer. Korunk egyik legtehetségesebb színészérõl állítasz akkora baromságot, hogy csoda, hogy nem szakad rád a ház. Shame meg Macbeth kezdetnek, aztán jöhet a többi.

"sem arcjátéka, sem kisugárzása nincsen."

Pont ezek azok amik biztosan megvannak benne. :D
trudy 2017 máj. 30. - 18:49:19
Olcsó, hatás-vadász kliséhalmaz, teljesen kiszámítható minden jelenet. Michael Fassbendernek pedig egyáltalán nem való a drámai fõszerep, mert sem arcjátéka, sem kisugárzása nincsen.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu