Fogságban

Bakancslistához adom
Prisoners
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 153 perc, 2013

Értékelés:

724 szavazatból
Szerinted?

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába...
Bemutató dátuma: 2013. október 10. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
capt.nemo 2023 okt. 20. - 02:28:05 Előzmény Dörflinger
amiket te itt hibaként emlegetsz, pont hogy a film erőssége.. nem az volt koncepció, hogy gyors és pörgős legyen, hanem hogy rohadt nyomasztó.. kb. mindenki 'fogságba' esik a filmben az eset által ami kvázi egy útvesztő.. szép sorban mindenki kikészül idegileg, ahogy fogy az idő és nem jutnak egyről a kettőre, és ehhez lassúság kell, hogy ne legyen előrehaladás.. a végén még a higgadt és józan nyomozó is szétveri az asztalát... ezt a frusztráló, nyomasztó feelinget akarta megragadni a rendező és remekül sikerült is neki.. nem könnyedén és lazán szórakoztatni akarta a nézőt, hanem úgymond "rácsavarni a dunsztos üveg fedelét" - LLL
6/10
Zitandi 2023 okt. 19. - 18:12:16 6/10
Valóban lassú néhol, de megfogott a film nyomasztó hangulata. Volt néhány jelenet amikor téptem a hajam hogy milyen ostobán viselkedtek a szereplők.

Ide írd a spoileres tartalmat


Pl amikor az amúgy eszes nyomozó autóval követi az apát az esőben és megáll az autóval az úton, és amikor jön egy teherautó és dudálni kezd, elkezd neki integetni hogy "előzzön meg", ahelyett hogy elindult volna és megáll valahol máshol. Persze muszáj volt hogy az apa kiszúrja a dudálást, mert ha nem, akkor hamarabb véget ér a történet.
Vagy amikor a nyomozónak feltűnik a virrasztáskor a kígyós fickó a tömegben, és addig stíröli míg az kiszúrja és eloldalog, és csak akkor kezd utána futni amikor az már 100 méter előnyre tett szert.
Meg amikor a bilincsbe vert apa ott áll a fegyveres banyától 30 centire, kb egy legyintéssel kiverhette volna a kezéből a fegyvert, aztán harc nélkül belemászik egy lyukba, amiben valószínű sosem találják meg. Értem én hogy bedrogozta vagy leitatta, nem tudom mi volt abban a löttyben, de akkor is valószínűtlen hogy az addig erőszakos, félelmet nem ismerő apa ilyen teszefosza lesz.
6/10
tóthlászló 2023 aug. 16. - 22:08:59 6/10
Végig lekötött, bár kicsit túl hosszú. Hugh Jackman nagyszerű.
10/10
Pyriel 2023 ápr. 08. - 19:52:11 10/10
Az egyik legjobb ilyen 'eltűnős' film amit láttam. Megnéztem párszor 10 év alatt, elsőre letaglózó volt. Nekem is van egy kislányom, én maximálisan el tudom fogadni Dover viselkedését, írta itt valaki, hogy vadállat, nem gondolom, én lehet ennél szigorúbb lettem volna Alexel, amikor a gyerekedért aggódsz mert nem tudod mi van vele, ott rögtön nem a racionális döntések fognak jellemezni, hanem az ösztönök.Pláne, hogy a parkolóbeli elszólása miatt biztos lehetett benne, hogy köze van az ügyhöz.

A film vége tényleg bosszantó volt, de készült egy interjú a forgatókönyv íróval Aaron Guzikowski-val a BuzzFeed-en, ahol elmondta, hogy Dover-t megtalálja a nyomozó és lesittelik. Legalábbis az eredeti változat ez volt, de végül úgy döntött a stáb, hogy egy kevésbé explicit befejezést adnak hozzá, ami hagy maga után egy kis kérdőjelet. Ez engem speciel rohadtul idegesített ezért olvastam utána egy kicsit. A lesittelés egy kis szimbólikus kapocs a börtönőr apához. Ezekből van egy pár a filmben. De ehhez tényleg meg kell párszor nézni, és akkor rájön az ember, hogy semmi sincs véletlenül ebben a filmben.


6/10
Dörflinger 2023 márc. 25. - 16:17:51 6/10
A film elején egyszerűbb történetre számítottam, de eléggé túlbonyolított és keszekusza volt a folytatás.
Az egész filmet ki lehetett volna hozni 110-120 percből, és akkor kicsit élvezhetőbb lett volna.
Néha sokáig nyújtanak felesleges jeleneteket, a vége pedig úgy össze van csapva, mintha megunták volna az egészet, és azt mondták volna, amit a melósok a végén... "menjünk haza".
6/10
9/10
sisteryes 2022 szept. 01. - 09:13:00 9/10 Előzmény hemos
KÖNYÖRGÖM ÍRD KI ,HOGY SPOILER!!!!!
k11zoltan 2022 máj. 14. - 23:02:48 Előzmény k11zoltan
Megnéztem még egyszer majd 10 év után. Valóban nem rossz film, de akkor a fogva tartott

megkínzott srác


is előkerült?


Hogy elrepült majd 10 év... :/
hemos 2022 ápr. 30. - 21:15:24 Előzmény tixtina
Szia. Oké. Nekem is többszöri megnézés után állt össze.
1. És 5. Ahogy az öregasszony el is mondja, a férjével vallásos hittérítők voltak és miután meghalt a kisfiuk, megzakkantak és elkezdtek gyerekeket elrabolni mert már nem hittek Istenben meg ez amolyan bosszú is volt a veszteségük miatt. A férj adott a gyerekeknek ilyen útvesztőket, hogy oldják meg. Az útvesztő valami szimbolikus dolog a filmben. Lehet a férjnek jelentett valamit. Majd egyszer elment a paphoz, akinek a pincéjében a hullát találja a nyomozó. Meggyónt a papnak, aki megölte, hogy ne folytassa tovább ezt és így került a pincéjébe.
2, 3, A kislány úgy szökött meg, hogy az öregasszony itatott velük valamit, amitől többnyire aludtak, valószínű egyszer ő magához tért és csak simán kiszökött. A kórházban meg lehet még nem teljesen volt magánál, azért nem mondott el mindent, vagy zavarodott volt még, meg ugye többnyire ki volt ütve de arra emlékezett, hogy halotta az apának a hangját, gondolom, mikor az elment egyszer az öregasszonyhoz, ezért mondta, hogy ő is ott volt. Az apa meg ebből rájött, hogy az öreg nőnél lehetett a gyerek.
4. Hogy miért nem szólt az apa, gondolom már nem bízott a rendőrökben vagy maga akarta intézni, hiszen bűntudata volt és ugye a felesége is "számon kérte" miért nem védte meg vagy miért nem találja meg a lányukat.
6. 7. A bolond srác is egy áldozat lehetett aki talán megszokott vagy megúszta anno, minden esetre teljesen bele bolondult. Az elrablónak voltak kígyói, ezt is az öregasszony mondja el, szóval megmaradt a srácnak ez a kattanás, hogy kígyók meg útvesztők. Ő szegény csak simán belebolondult ebbe az egészbe, amin átment gyerekként és irracionálisan viselkedett. Bár lehet később belőle is ugyanilyen gyerekgyilkos lett volna, hiszen az, hogy gyerek ruhákat vett és vitt haza, arra utal, hogy másolta volna a gyilkost

A lentebb feltett kérdésekre válaszoltam, de írj ha van valami, ami még nem állt össze
10/10
tixtina 2022 ápr. 30. - 20:45:19 10/10 Előzmény hemos
Szia,engem érdekelnének a válaszok.
Megköszönném,ha megírnád :-)
7/10
Ferenc Nith 2022 márc. 19. - 21:24:34 7/10
Nem éppen pozitív film. Egyedi a sztori, de épülést, lelki táplálékot ne várjon senki. Twin peaks eszembe jutott, mint ami hangulatban némileg hasonló.
9/10
Jeanny0418 2022 febr. 05. - 23:25:01 9/10
És a részeges atya igazságot szolgáltatott...Ámen!:)
hemos 2022 febr. 01. - 20:09:45 Előzmény Minniemousee
Ha még mindig érdekelnek a válaszok, szívesen megírom, csak láttam, már jó rég írtad,ehet azóta utánajártál.

8/10
Minniemousee 2021 dec. 03. - 08:26:25 8/10
Nagyon jónak tűnt a film, végig izgultam, viszont kár, hogy a végét így elcseszték. Nem szeretem az olyan filmeket amik kérdéseket hagynak maguk után, befejezetlennek érzem. Ha már végig néztem 2 és fél órát, jó lett volna, ha rendesen kiteljesedik a történet.
SPOILER: volna egy pár kérdésem, valaki válaszoljon rá, mert így nem értem a filmet.
1: Most ez a rejtvény akkor mi is volt?
2: Hogyan menekült meg a fekete kislány?
3: A menekült kislány miért nem árulta el pontosan mi történt velük, hová zárták őket be, mert így megtalálták volna az apukát is. Mert ugye a kórházban emlékezett rá, szóvá tette, hogy " te is ott voltál"
4:Mikor az apuka elrohan a kórházból, akkor már tudja ki a tettes, miért nem a rendőröknek szól?
5: A halott férfi a pap otthonában talán az öregasszony férje volt?
6: A kígyóknak mi szerepük volt?
7:Az a bolond aki megölte magát miért akarta mindenáron magára terelni a gyanút? Ráadásul nagyon úgy tűnt, mint aki kényszerből tette.
Annyira jól indult a film, kitűnő lett volna, ha mindenre kapunk választ, ehelyett csak kérdések merülnek fel, hogy pontosan mire gondolhatott a költő ezzel meg azzal. Miért hiszik a filmesek, hogy ez jó? Engem kifejezetten bosszant.
8/10
itsme1 2021 aug. 19. - 08:28:20 8/10
A sok filmnézésnek az átka, hogy még egy ilyen jó alkotásra sem emlékeztem, pedig a film felénél rájöttem, hogy én ezt már láttam.
Akkor erre az alkotásra mondhatjuk, hogy "többször nézhetős". (Már akinek van rá két és negyed órája...)
6/10
zetevar 2021 jún. 04. - 22:23:35 6/10
Nekem annyira nem jött be. Abszolút pozitívum a színészek játéka...wow! De nem tetszett a vontatottsága (sztem. 100 perc elég lett volna), nem tetszett a végén a tök értelmetlen autós jelenet - mentő nincs az államokban? Nem értettem a kígyók jelentőségét és

SPOILER

azt sem, hogy a néni miért nem ment ki a kopogtatásra, miért nem próbálta megúszni, hátha kint tudja tartani a látogatót.

SPOILER VÉGE

Nekem kicsit sok volt az erőszak,de betudom a stílusnak. Viszont teljesen meglepett a vége és ez mindenképp jó pont.
8/10
trikolor 2021 máj. 28. - 22:46:21 8/10
Kiváló film, végig tapintható a feszültség. Hugh Jackman karaktere néha irritáló, de szerencsére a Loki felügyelőt alakító Jake Gyllenhaal feledteti ezeket az apró negatívumokat. És tanulságokkal is szolgál a történet, azoknak, akik hajlamosak önbíráskodásra. Erősen ajánlott film.
8/10
stupek2 2021 jan. 02. - 18:37:02 8/10
Szokatlan film. Szakít az összes filmes klisével. Sosem az történik amire számítassz, és ettől leszögez a székbe valóban. Igaz néha nem tudom a nyomozó hogyan jutott el oda, ahová. Nemigazán akarok róla többet elárulni, nézze meg mindenki és csodálkozzon a végén.
8/10
vargama 2020 dec. 20. - 09:58:34 8/10
Régebben láttam. Ez a film a székhez szögez. Gyomorszorító. a műfajában kiváló.
8/10
kettyo 2020 dec. 01. - 01:18:27 8/10
Szuper film.

Nagyon tetszett a színészi játék, a cselekmény is, és a hangulat is, mindig borús, esős, havas, igazi tél eleji idő.

Külön tetszett a befejezés, hogy a nézőre hagyják annak eldöntését, hogy a rendőr helyében mit tenne ebben a rendkívüli helyzetben.
9/10
Dzsézz 2020 jún. 04. - 09:12:14 9/10
Ez a film egy iszonyatosan eltalált thriller.
Nagyon nem Hollywood-i, nagyon nem erőltetett, nagyon nincs tele kelletlen szájbarágós megoldásokkal és az előttem szólóhoz kapcsolódva, igen eléggé sokáig várat a megoldásra, bár ez nekem annyira nem tűnt fel, vitt magával. Jake Gyllenhaal nyilvávalóan a többi filmjéhez hűen zseniálisan hozta a karakterét de talán annyira nem kellett megerőltetnie magát mint Jackman-nek. Több impro is volt a játékukban és igazán magával ragadó volt hogy szinte sohasem láthattuk közönyösnek vagy úgy érzelmileg üresnek Jackman karakterét, ami igazán nagy munkát feltételez. mindenképp tudom ajánlani ugyanis mindamellett hogy egy nagyon kemény és átható atmoszférával rendelkező krimi-thriller, bemutat olyan dolgokat ami nyilván nem annyira hétköznapi. Egy apa, aki amúgy feltételezhetően keresztény értékek szerint éli életét mire képes egy olyan nagy szellemi, lelki nyomás alatt mint amit láthattunk. Teljesen elveszíti ítélőképességét és uralmát az öszöteni fölött. Kell e megbocsájtania vagy vegye Ő a kezébe az irányítást. Az utóbbi szerint cselekszik de sokszor megtörik és Istenhez fohászkodik bocsánatért.
Rettentően erőteljes az egész történet és a karakterek is.
Összes hozzászólás