Gondolj rám

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 103 perc, 2016

Értékelés:

167 szavazatból
Szerinted?

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt. Egy szép - vagy inkább csúnya - napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak - még mindig él, holott az emberi - orvosi - számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie...
Bemutató dátuma: 2016. január 21. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
mkm febr. 09. 00:43:30 1/10
Fu bszki de szar film. Ha valaki szeretne tipik gagyi magyar filmet nézni önmagát kínozni, akkor hajrá. Értem én, hogy Kern András, meg ilyenek, de ez egy szar.
7/10
trikolor 2023 dec. 25. - 09:47:31 7/10
Fanyar humorral fűszerezett történet, tanulságokkal a végén. Az alapsztori valóban egy lerágott csont, de Kern kiváló játéka mégis egyediséget ad az egésznek.
Nincs üresjárat, szépen összerakott film, jó karakterekkel.
Mindenképpen ajánlott megnézni.
6/10
itsme1 2023 dec. 17. - 11:20:11 6/10
Szerintem sem állt jól ez a szerep Kern Andrásnak, de a történet sem annyira ütős. Viszont a sztárparádé pazar.
4/10
Trivia Showtime 2023 ápr. 07. - 20:22:57 4/10
Kern zseniális színész. De sajnos csak (gyengén) közepes rendező. A saját filmjeiben (ahogy ebben is) túltolja a "mindenest". Maníros, affektáló ripacskodással teszi tönkre saját potenciálját, történetei pedig szétesnek. Jobban kellett volna figyelnie Woody Allenre...
8/10
Dolphus Lundgrennus 2023 jan. 28. - 22:58:10 8/10
Spot on, Mr. Vecsey! Hál' istennek nem igazán tudok mit hozzátenni, a pontozással is egyetértek, nagyjából.
8/10
vecseytamas 2023 jan. 03. - 10:26:27 8/10 Előzmény stupek2
Érdekes, hogy milyen sokféle látásmód van. Fogalmam sincs miről írsz. Semelyik általad említett részletet nem úgy láttam mint írod. Olyan, mintha szándékosan írtad volna ezt a kommentet, hogy a film mellett kardoskodjon valaki. :) Megteszem. A film jó. A zene is Presszer hangjával együtt. :D El kellene már engedni ezt az amerikai film imádatot. Azt hogy mindent hollywoodi produkciókhoz mérünk. Nagy részük csak üzleti vállalkozás. Megnézed, fizetsz a jegyért, kóláért, popcornért aztán kifelé menet az üres palackkal meg vödörrel együtt az egész emlékét dobod a szemétbe. De nincs gond, mert pont ez a funkciójuk, ezért gyártják őket, hogy a következő kanyarban újra ülj be egy másik terembe és fogyassz megint.
Ebben a filmben számomra az az érdekes, hogy nem a főszereplő jelleme változik igazán az események hatására hanem éppen fordítva, a környezetében élőké nyílik ki. A poénok átjönnek, Kern András teljesen jó az általa kreált és imádott figurában (ami ismerős mindenkinek), mint orvos. A színészi játékok kisebb botlásokkal de nagyszerűek, még a VFX is jópofán belefér a produkcióba, nincs túltolva. Szenzációs! Amit egyetlen mondanivalónak említesz, talán az az egyik legcikibb, erőltetett mondat a filmben. Az pedig hogy nem vígjáték, nem értem miért hiba? Nem látom hol van az írva hogy vígjáték, de ha ez így szerepel valahol az megint nem a film hibája. Vannak nem vígjáték magyar filmek. Vannak olyanok amelyek meg nem sorolhatók egyértelműen vígjátékba vagy drámába. Ez miért probléma?
szikla0223 2022 febr. 25. - 17:30:41 Előzmény Norbert Szalai
Ökörrel miért foglalkozol???
6/10
Mike088 2021 nov. 07. - 12:52:20 6/10
Elgondolkodtató, szatirikus szórakoztató film. Az utóbbi évek gyenge eresztésű hazai filmjei közül ez
még a bátran vállalható kategória. 6/10
Norbert Szalai 2020 szept. 26. - 11:13:09 Előzmény DcsabaS
" Az alkotók tesznek a valóságra"
Na igen,mert pl.az amcsi filmek realistán, a színtiszta a valóságot mutatják be...
Talán helyén kéne kezelni a dolgokat.
Ez egy szatíra,és nem egy szimpla ökörködős vígjáték.
Kern András fanyar humorát neg valaki érti és van aki nem,vagy tudatosan nem is akarja megérteni,politikai vagy más okból kifolyólag.
Tobisch Ferenc 2019 jan. 21. - 23:19:06
Nekem az tetszett, hogy "Bibliát írni azért tudok!" Annyit nevettem! Szétröhögtem az agyamat. Mózes 35. fejezet? Vagy mit mondott? Van egyáltalán annyi fejezete? Kezdjük ott, hogy Mózesnek eleve öt könyve van, tehát úgy kellett volna kezdeni, hogy pl. Mózes I. 15, 22-34. De aki nem ismeri a Bibliát, annak ez tényleg nagyon hihetően hangzik.
Amúgy is tényleg nagyon valószínű, hogy egy apa, aki rajtakapja a lányát a fiújával, pont egy ilyen kenetteljes szöveget fog levágni. "Szent ez a hely!" A fürdőszoba, mi? Csoda, hogy komoly pofával végig tudta mondani ezt a Kern. Még tán el is hitte, hogy jól megmondta, mi? Én aztán nevettem helyette is! :))
3/10
DcsabaS 2018 nov. 07. - 13:29:22 3/10
Na ez is olyan volt, mint a magyar filmek nagy többsége:
- Az alkotók tesznek a valóságra,
- a nézőkre,
- és az ún. történet belső logikájára is.

Az egész olyan, mint ha egy toronyóra, egy autó és egy habverő alkatrészeit összehánynánk egy zsákba, jól megráznánk, és azt remélnénk, hogy majd összeáll belőle valami értelmes. Az egész egy álom, amelyből nagyon szeretnénk végre felébredni, de amíg tart a film, sehogyan sem sikerül...
7/10
marcipáncica8 2018 ápr. 21. - 14:58:36 7/10
Nem értem ezt a sok negatív kritikát! Most látom először a filmet, de biztos, hogy nem kell megnézni többször ahhoz, hogy nyomot hagyjon az emberben! Nem negatív nyomot, hanem elgondolkodtató leckét!
gyereamozibabe 2017 ápr. 25. - 19:15:40
sajnos gyenge. 5/10 youtube-on most épp fent van.
6/10
Makk Marci 2017 márc. 19. - 11:09:34 6/10
Igazi Kernes film, azt kaptam amit vártam, nálam 6/10.
10/10
Bubus53 2017 febr. 28. - 18:16:33 10/10 Előzmény Lili Marleen
Lili Marlen, te menjél színházba, ahol túl kell tolni mindent a hangzás, a nagy tér miatt, na az való neked, és ne nézz filmet, max. Csipkerózsikát!
Lili Marleen 2017 febr. 19. - 00:21:54
örülök, hogy nem moziban néztem meg,szánalmasan gyenge, hiteltelen film, nulla színészi játék, sajnos, mert amúgy nagyon szeretem a szereplõket színházban.Ez a film itt sajnos nagyon nem jött be nekem. :(((
7/10
alien1976 2017 febr. 03. - 05:43:35 7/10
Kezdem ott, hogy az elmúlt pár évben sikerült elég sok JÓ Magyar filmet látnom (pld.: Isteni mûszak, Páll Adrienn, Vizsga, Víkend, Liza, a ..., stb.), így nyugodtan ültem neki ezen Magyar alkotásnak. Nagyon jól kezdõdött. Jó volt a tartalma, a sztori tetszett, és megvolt a lendülete is. Tetszett a mesélés, a zene is. Jó és sok - sok mondanivalót hordozott a film. Egy két párbeszéd nem tetszett, s valahogy nekem nem jött át a fõhõs házasok közötti kapcsolat. De ezeken kívül egy teljesen élvezhetõ film volt. Kimondottan érdekelt, hogy mi fog történni a következõ percekben. Aztán..... Aztán valami eltört, vagy nem tudom. Az egész film ellaposodott a film második felében. Leült az egész, eltünt a lendület, s kezdett nekem is az érdeklõdésem csökkenni. sajna ez az érzés megmaradt a végéig. Ezek ellenére is azt kell, hogy írjam, elfogadható film volt. Egyszer tuti megnézhetõ.
Egy valamit szeretnék kiemelni. A fõhõsünk anyukáját játszó színésznõt. FANTASZTIKUSAN alakított. Nagyon jól játszott. Elvarázsolta az embert, és teljesen meggyõzött. Az elsõ pillanatban elhittem, hogy beteg, hogy nincs jól. Az arcára volt írva, hogy hiányzik neki a fia.
Záró mondatként írhatom, hogy kétes érzéssel fejeztem be a filmet, de nem bántam, meg, hogy megnéztem
5/10
stupek2 2017 jan. 19. - 11:18:20 5/10
Ilyen történetû filmbõl tele van amerika. Had ne soroljam azokat a filmcímeket, amelyikben a fõhõs megtudja, hogy halálos beteg és felkészül a halálra, avagy bevállalja a bakancslistát. Ha nem olvastam volna el a film elõtt a tartalomleírást, nem is érteném a filmet.
Spoiler
Kern mondja meg a betegeknek a "halálhírt"? Mikor? Két nõvér beszélget és tõlük tudjuk meg! Megaztán: Magára uszítja a kollégáit, ismerõseit? Ezt is elõbb tudjuk meg, mintahogy egy kocsmában elmeséli a haverjának, aki persze annyira részeg, hogy el is felejti. Szóval rossz történeti vágások vannak benne. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a film tele van reklámmal. Sör, bank, autó stb reklámot véltem felfedezni benne, ha nem is direktbe, de az asztalra rakva, vagy a háttérben. Sajnos az "együttes" cselekménye abszolút nem illett ide. A lángosos jelenetet sem értem, hogyan került oda a lánya. Egy fõorvos, akinek alig van ideje a betegeire, a családjára, az anyjára, még hobbiként zenél is? Ilyen nincs! A filmbõl nemigen jön le az átalakulás a halál tudatba. Viszont van benn egy jól hangzó közmondás: Szeretetet könnyebb elveszíteni, mint megszerezni! No ez az egyetlen mondanivalója a filmnek, hiszen nincs csattanója! A zene jó is lehetne, ha nem Presser és Kern énekelne. Viszont Liptai Klaudiát nem ismertem fel a hangjáról. Lehet, hogy minden mondat elõtt héliumot szivattak vele? A végén pedig annyit, hogy nem vígjáték.

Szerintem ez a film Kern jutalomjátéka, a saját behívott szereplõivel, a végén még akart énekelni is, sajnos nem egy maradó nótát.
Rita Oláh 2016 okt. 30. - 10:00:27
Én a fiatal korosztályt képviselem, 29 éves vagyok és nekem bejött ez a film. Nálam nem tûnt humorosnak a film, inkább komolynak és elgondolkoztatónak.
1/10
kumisz74 2016 szept. 05. - 18:39:31 1/10
Szánalmasan gagyi unalmas idõ pocsékolás.
Összes hozzászólás