Film

Gyilkos túra /Deliverance/

magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 104 perc, 1972 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

  Lewis, a kalandtúrák szakavatott rajongója elviszi három barátját az Appalache-hegységbeli Cahulawassee folyóhoz, mielőtt egy víztározó építése miatt örökre megváltoztatnák a természet képét a környéken. A négy városi férfi gyakorlatlan mozdulatokkal, de annál nagyobb lelkesedéssel száll kenuba a vad folyó felső folyásánál, családjaiktól távol, a természet kihívásaival szembenézve nagy kalandra készülnek. A természet azonban kegyetlen, főleg ha rossz szándékú emberek is járják a civilizációtól távoli erdőséget. Amikor Ed és Bobby elszakadnak társaiktól, egy folyóparti sűrűben két hegyi ember lepi meg őket, puskákkal felszerelve. Rémálomba illő tortúra veszi kezdetét, amelynek csak Lewis és Drew érkezése vet véget. A vizitúra hátralévő részére innentől kezdve a halál árnyéka vetül, és a férfikor felén járó hőseink sokkal komolyabb leckét kapnak abból, mit jelent a küzdelem az életért, mint eredetileg gondolták.

  Forgalmazó: InterCom

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Lewis Medlock
  Ed Gentry
  Bobby Trippe
  Drew Ballinger

  Alkotók


  Vélemény:


  2017. március 26. 23:55
  Szépen fényképezett film. Fenn tudta tartani a feszültséget egészen a végéig. Jó ízelítőt kaptak a városi emberek, hogy a vadonban csak az maradhat életben, aki a végsőkig tud küzdeni. Ott nincs törvény és nincs segítség.

  2016. január 1. 22:21
  Igazi klasszikus, rengeteg későbbi horrorfilmben meg is említik hivatkozási alapként. A filmtörténelem legnyomasztóbb erőszakjelenete is itt látható. Rányomja a bélyegét az egész filmre... A 70-es éveket jellemző Vietnám ellenes hangulat is adott, ha az ember megerőszakolja a természetet, az bizony visszaadja. Kétszeresen is. Itt hegyi vademberek formájában...

  2015. augusztus 4. 07:28
  Nem szokványos kalandfilm, meghökkentően drámai fordulattal. Az elején sok a locsogás a férfiak részéről, aztán hamarosan minden elnémul. A tanulság így is összefoglalható: a megszokott életvitel feladása nem várt következményekkel, sőt komoly tragédiával is járhat.
  A rendező másik jelentős kalandfilmje a 'Smaragderdő'. Mindkettő kiemelkedő, többszöri megtekintésre méltó.

  Összes hozzászólás