Hab

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 89 perc, 2020

Értékelés:

124 szavazatból
Szerinted?

Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak.
A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.
Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…

A különleges látványvilágú, kedves és sziporkázóan ötletes romantikus vígjáték az élet legfontosabb dolgairól mesél: a szerelemről, a hazugságról és a jó tejszínhabról
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 10. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
The Cortez márc. 15. 01:07:18 2/10
A romkom a magyar filmtörténet leggyalázatosabb korszakát idézi meg, de a hollywoodi mozikból is gátlástalanul átemel 1000-szer látott sablonokat és beállításokat, méghozzá nevetségesen szarul. Az alapsztori rossz, a jelenetek erőtlenek, egyben arcpirítóan kínosak, a modoroskodó dialógusok szintén, az eleve bárgyú poénok hihetetlenül gyengén vannak előadva, a színészek pedig a legkevésbé sincsenek a helyzet magaslatán. Az alkotás legsúlyosabb bűne azonban mégsem ezek közül való, mivel a legmegbocsáthatatlanabb húzás az idegesítő, tényleg kurvára irritáló gyerekszereplő. A műnek a képi világa + a pár jobban sikerült track-je a pozitívuma.
5/10
trudy febr. 04. 21:59:12 5/10
Meg lehetett nézni, kicsit hollywoodos volt, kiszámítható, amerikai romkom-klisékből építkezett, pár jelenet emiatt magyarba átültetve kicsit nyomi volt, de amúgy szépek voltak a főszereplők, a háttér, könnyed szórakozás, néha ilyen is kell. A cím és a leírás alapján azt vártam volna, hogy jobban a cukrászda köré épül majd a sztori, de abból csak az elején meg a végén kaptunk.
6/10
offtopic
Xxy92 2023 dec. 10. - 02:20:55 6/10
Valamiért két adatlapja van ennek a filmnek, s a tévéműsorban a másik jelenik meg. Mindenesetre ma 17től látható az RTL2-n.
4/10
Sau Dade 2023 szept. 06. - 11:46:05 4/10
Még annyit, hogy a fenti szinopszist most, a film megnézése után olvastam el, és hát, nyomokban tartalmazza a filmet, inkább csak nagyjából az, amit itt leírnak. Bár, ez néha a film hibája is, én pl. tökre azt hittem az elején, hogy friss és nem hat éves szakításról van szó, sőt, nem csak egy hirtelen faképnél hagyásról, hanem arról is, hogy ők már szinte összeházasodtak, mikor a pasi egyszer csak elvett mást... ehhez képest nekem valahogy az jött le, hogy ez nem volt egy hosszú ismeretség, inkább csak Dóra lett tőle megszállott.
A "kikevert ravasz terv", meg egy hirtelen jött, át nem gondolt, de rögtön bemondott ötlet, amit csak azért mond be, mert ott ez a volt szerelem és nem akar magányosnak látszani. (ezért nem is "benevez", hanem inkább belekeverdik a családi versenybe a hazugságnak köszönhetően)
Lényeg a lényeg, hogy a szinopszisnál azért egy kicsivel (nem sokkal, de kicsivel) azért eredetibb a film maga, az a geil szöveg meg, amiben mindezt megfogalmazták, és ami akár émelygést is okozhat csak úgy, látatlanban olvasva, csak annyit akar jelképezni, hogy Dóra mennyire egy elvárázsolt álomvilágban él, milyen meseszerű képeket fogunk majd látni... de a szövegtől már előre gyomorrontást kaphat valaki :-D
4/10
Sau Dade 2023 szept. 06. - 11:38:05 4/10 Előzmény LajtaJ
Kár, hogy ebből semmi nem hallatszik.... :-D
De tényleg.
Kerekes Vicát láttam csehül játszani cseh sorozatban (a szerepe szerint egy szlovák csajt játszott, de csehül beszélt), ott a csehben volt magyar akcentusa.
Pont, mint az enyém :-D, tényleg két mondat után megmondható, hogy magyar anyanyelvű, mert nem tudjuk rendesen pörgetve kiejteni a ř hangot...bár akár az is lehet, hogy ő ebben a szerepben csak azért beszélt így, mert Prágában élő, csehül kommunikáló szlovákot játszott, akiknek szintén lehet ezzel baja. Mindegy, a lényeg, hogy ott hallatszott, amit akartak, hogy ő a szerepben nem született cseh.
Szlovákul ugyan nem láttam játszani, de a magyarja.... hát szerintem azon itt nem hallatszott semmi tájszólás vagy akcentus. Vagy nem jobban, amikor nekem, született és mindig Pesten élő pestinek mondta valaki, mikor megtudta, hogy két éve Prágában tanulok (ahol nem is állandóan voltam, mert ugye szünetekre hazajöttem, kint meg a közvetlen társaságom magyarokból állt) , hogy aha, ő érzi is a magyaromon, hogy akcentusom van... :-D
Pedig szlovák vagy palócban is azt mondanám, hogy valamennyire képben vagyok. Nem azért, mert nyelvész szakértő vagyok, hanem mert kint egy csomó szlovákiai magyar csoporttársam volt, akikről ha nem is két, de pár mondat után meg tudtuk, mondani, hogy nem anyaországiak, hanem felvidékiek. És van palóc barátnőm is, aki ha hazamegy, érezhető palóc kiejtéssel beszél (kevésbé, mint az időjárásjelentő srác, de érezhetően, nem szakemberként is hallhatóan.) És a családján is halljuk a palócot, meg akiket rajtuk keresztül ott ismertünk meg. Ha viszont velünk, pestiekkel Pesten beszél, na, akkor pont úgy beszél, mint mi, meg ahogy Vica a filmben: ha van is valami bibi, az inkább logopédia, mint származás alapon, semmi rozsnyói vagy kassai akcentus :-D
4/10
Sau Dade 2023 szept. 06. - 11:19:29 4/10
Szép fotózás, különös hangsúllyal Kerekes Vica hátulról filmezett ringó hátsójára, amiről nőként is elismerem, hogy jó és hogy ő egy szép nő, de erős a gyanúm ezt csak a pasiknak szánták eyecandynek, ami ha már leültek a reménytelenül romantikus párjukkal megnézni ezt a romkomot (amiből a kom gyakorlatilag elhanyagolható és/vagy idegesítő), ott marasztalja őket film végéig, mert erős a gyanúm, hogy még egy olyan romkom álló pasi, mint az én párom is lelépett volna egy idő után.
Nem tudom, a Szomszédok "Pongrác ura", meg az Ötvös Csöpi filmek végtelenül irritáló kiskölykei óta miért érzik filmesek, hogy az övékbe is kell egy ilyen, de ezeken a koravén, felnőtt szöveget nyomó, végtelenül okoskodó gyerekeken nem hogy nevetni, mosolyogni sem tudok.
A vígjátéki alaphelyzet itt sem életszerű, de ezt nyilván elnézzük valamennyire, ha utána jó sül ki belőle, de aztán ez az egész amerikai stílusú vetélkedő tábor, élén az azt levezető csajjal, irtóra idegesítő volt. Hangsúlyozom, hogy nem a színésznővel volt bajom, hanem a szereppel, a szituval, hogy amin nevetnem kellett volna, idegesített (és amiért 30 milka ide vagy oda, 5 perc után faképnél hagytam volna az egészet). Mondom, vígjáték, nyilván karakírozva túl volt tolva ez is, de van az a mérték, ami már nem vicces, hanem idegesítő.
Vígjátékhoz képest tényleg nulla poén volt benne (feltételezem, az idegesítőig karakírozott embertípusokon kellett volna nevetni, az amerikás tréner és segédje mellett a nagymagyar családon, akik nem szednek gyógyszert, meg a passzív-agresszív családon, meg az okostojás kisgyereken) A legnagyobb poénnak mondott valami gondolom az volt, mikor az okostojás gyerek megkérdezi Kerekes Vicát, hogy rozsnyói vagy kassai-e az akcentusa, és kiderül, hogy palóc... de nekem ez meg ott hibázott, hogy én semmi, de semmi akcentust, tájszólást nem éreztem a beszédén. Pedig láttam már őt cseh filmben csehül, ahol jól hallatszott a magyar anyanyelve -ahogy én sem, úgy ő sem tudja rendesen, csehesen kimondani a ř-t, hiába folyékony, nyelvhelyes, két mondat után hallani.... ahogy nem hallottam sem a felvidéki akcentust, sem a palóc tájszólást sem, pedig nem egy felvidéki csoporttársam volt Prágában az egyetemen, tudom, hogy beszélnek ők, és van palóc barátnőm, aki -igaz, csak otthon- szintén nem így beszél. Szóval, a poén jó lett volna, ha érezhető lett volna, amire mondta :-D
A szép fotózás és Kerekes Vica feneke után még egy dolog volt, ami elviselhetővé tette a filmet: a színészek, akik meglepően nem a minden filmben agyonhasznált arcokból válogattak , hanem valóban olyanokat, akiket filmen alig látunk, meg olyanokat is, aki még színházban sem a nagy, mainstream helyeken játszanak, hanem kisebb vagy alternatív társulati tagok. Jó, Lovas Rozi kivétel, de itt mellékszereplő volt csak, de már annak örültem, hogy nem volt nem, hogy fő-, de mellékszereplő sem Lengyel Tamás, Szabó Győző, Kállóy-Molnár vagy Csányi Sándor :-D
Nekem ennél a filmnél is simán belefért volna, különösen Dóra nagymonológja után, mikor bevallja a táborban az igazságot és hazamegy, hogy igenis nem a pasi mellett találja meg a boldogságot, hanem attól, hogy a maga útját járva nem lesz társfüggő. (rövid ideig még reménykedtem ebben, mert azt hittem, végül ha a 30 milkát nem is kapja meg az amerikás faszitól, csak megdobja majd valamivel, amivel megmentheti a cukrászdáját...és amikor ez nem történt meg, sőt, ügyesen átvezették, hogy a cukrászda bezárása az nem jelenti az álmai végét, simán behúzzák azt is, hogy Dórának nem fog kelleni összejönni a végén a fogorvossal ahhoz, hogy teljes legyen az élete.
Sajnos, úgy tűnik, hogy még mindig nem nagyon tudunk igazán nézhető, vicces, belefeledkezős, eredeti és nem másolt ötletekkel dolgozó vígjátékot csinálni, mert a felsoroltakból valami, sőt inkább valamik mindig hiányoznak, így jobb esetben is "egyszernézős" lesz, nem olyan agyonjátszott klasszikus, mint pár angolszáz, de akár német társa.
6/10
Emerenzi 2022 dec. 19. - 22:22:27 6/10
Jót tett volna a filmnek, ha forgatás előtt megmutatják a forgatókönyvet valami havernak, akinek van kis humorérzéke, és a 2-3 jó és 4-5 közepes poén mellé még beleírt volna akár a kávészünetben vagy akár neadj'isten pénzért pár továbbit, mert így elég vontatott.
7/10
Rojita 2022 szept. 19. - 00:49:01 7/10
Egy kis könnyed, esti, szórakoztató film. Ötletes forgatókönyv, pár poén, nagyon jó színészek.
Egy 11 éves kisfiú, még ha tudálékos is, akkor se használ "introvertált"-"extrovertált" szavakat.
4/10
leonori 2022 szept. 18. - 22:43:06 4/10
Már rég szerettem volna megnézni a filmet, hiszen sok jót hallottam róla, az előzetes is szép látványt, habkönnyű romantikus vígjátékot ígért. Ma végre sikerült megnéznem a tévében, de borzasztóan vontatott, vagy inkább erőltetett volt a sztori, és inkább melankolikus volt a film, mint vidám. Sütik alig, inkább egy erőltetett négynapos családi workshop dominált, ami tele volt kínos megpróbáltatásokkal. Sajnálom, ez nekem inkább egy nehéz puding volt, mint hab.
5/10
Savazó 2022 szept. 06. - 21:06:43 5/10
Az egész nagyon kínos.
Engem a tudálékos kisfiúnál vesztettek el.
Hozza az összes klisét, amiért sokan rühellik a magyar filmeket.
8/10
Maklari Gabor 2022 máj. 23. - 23:59:34 8/10
Majdnem jó lett, de a kötelező hazai romkom klisé nem maradhatott el. Mondhatni a "2. felvonás" kissé össze lett csapva. Ezt vajon az egyetemen tanítják hogy így kell? Vagy csak erre adnak pénzt? Nagyon unalmas már...
10/10
itsme1 2022 márc. 15. - 16:57:37 10/10
Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy könnyed, romantikus, délutáni mozira fogok maximális pontot adni, de ebben a filmben minden a helyén volt. A karakterek, a poénok, az arányok. Gratulálok az alkotóknak.
janderka 2021 okt. 10. - 15:02:03
Hibbant szarság. Fillért nem ér.
1/10
Locsmandi 2021 aug. 06. - 06:50:20 1/10
Pocsék :(
LajtaJ 2021 júl. 24. - 23:13:26
Aranyos volt, amikor a fiú Kerekes Vica komáromi, vagy rozsnyói dialektusát hozza szóba, amire Vica kijavítja őt a palócra. Vica valóban a felvidéki Fülek szülöttje, ahol a Nógrád vármegyében is használatos palóc nyelvjárást beszélik az emberek.
10/10
Tuti Ágika 2021 júl. 22. - 22:49:48 10/10
Jó kis film. Nem egy világmegváltás, de szórakoztató volt. És a szereplők zseniálisak voltak! És a végén a Mácsai.. :)
6/10
alien1976 2021 júl. 16. - 21:43:37 6/10
Kerekes Vica és Gyarmati Erik fantasztikus volt ebben a filmben. De sajnos egy picit gyengére sikerült ez a vígjáték. A sztori jó lett volna, de a tálalása kicsit gyengére döcögősre sikeredett. Családról, hazugságról, reményről szóló film, mely előre kiszámítható főleg a vége. A zenei blokkok néha kicsit erőltetettek lettek.
6/10
zandrs 2021 júl. 11. - 20:10:35 6/10
Mit csinál egy szingli egy családi pályázaton?
Hàt, behazud egy férjet meg egy gyereket a cukrászda megmentésére… 🙄
És ennyi… “a soha sehol nem làtott” fő cselekményszála az új magyar Amelie filmnek…
A vigjàtèk, ami az elején mèg próbàlkozik sajátos szín és képi világgal…
de amikor màr kezdesz reménykedni, hamar eljutunk a kidolgozatlan karakterek közhelyparàdèjàn àt, a “pont úgy mint azt sejthető” vègkifejletig…Persze addigra màr nagyon vàrod ennek az indokolatlanul barokkosra sikerült “fergeteges magyar vígjátéknak” a végèt…. 🤭
Azért kàr, mert a színészek ennél többre érdemesek, de az ötletek és a vágás, no és rendezés a felènèl érthetetlenül elfogy…. kusza zenei betètek közè keveredve…..🙄
Persze Kerekes Vica vörös tincsei, zöld és kék ruhákban, na és a sexy szeplők próbàljàk menteni a menthetetlen…. Ha valamièrt ezért emlèkezetes ez a film…
No meg a sok kihagyott ziccerèrt, ami bosszantó mint rengeteg karakter így utólag…
Kàr…. Mert ha nem vagy remènytelenül szingli, vagy hős szerelmes típus, ez a hab bizony most magába roskad…
😢

Ide írd a spoileres tartalmat


7/10
Rojita 2021 júl. 08. - 16:08:41 7/10
Némileg hihetetlen, egyszerű történet. Nagyon jó színészek, kellemes zene. Hangulatos háttérképek, sok pasztell-szín. Romantikus, másfél-órás mese, sok habbal.
Bíró Judit Judu 2021 júl. 08. - 08:43:19
Köszi a választ. Sikerült letölteni. Nemrég meg is néztem. Nekem nagyon tetszett. :)
Összes hozzászólás